ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Δευτέρα 26 Μαΐου 2014

Εκλογή Κώστα Πελετίδη: Η έκπληξη που εξέπληξε τους συνηθισμένους πάντα να εκπλήσσονται !

Φωτογραφία από επίσκεψη σε εκλογικό κέντρο του Κ. Πελετίδη στις 18-5-2014. (Αρχείο Istologio G. Mosxou).


Αγνοούν ότι στην ανάδειξη του δημάρχου του ΚΚΕ συνέβαλαν ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΕΑΜ, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ και τα ψηφοδέλτια Πατούχα και Δημαρά


Ήταν έκπληξη αναμενόμενη από τον χώρο της ριζοσπαστικής αριστεράς και μη αναμενόμενη από αυτούς που έχουν συνηθίσει να μην αφουγκράζονται την φωνή των πολιτών. Αυτή τη φωνή που αφουγκράζεται ο ΣΥΡΙΖΑ και δια του προέδρου Αλ. Τσίπρα στις 20 Μαΐου από την εξέδρα της πλ. Γεωργίου, όπου και η προεκλογική συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ, κάλεσε τον κόσμο του κόμματος να στηρίξουν τον Κώστα Πελετίδη, για να φράξουν τον δρόμο στην Δεξιά.

Γιαυτό δεν προκαλεί αίσθηση αυτό που προβλήθηκε ως μια από τις μεγαλύτερες εκπλήξεις σε πολλούς δήμους της χώρας, δηλαδή η νίκη του Κ. Πελετίδη και του ΚΚΕ στην Πάτρα με ποσοστό 63,53% έναντι του 36,47% του Κώστα Χριστόπουλου. Κι αυτά όταν ΣΥΡΙΖΑ, ΕΑΜ, ΑΝΤΑΡΣΥΑ, Πατούχας, Δημαράς είχαν καλέσει τους ψηφοφόρους τους να κινηθούν στο ίδιο πνεύμα συστράτευσης με αυτό που έξεπεμψε ο Αλ. Τσίπρας. Και με δεδομένο βέβαια ότι στις μεν περιφερειακές εκλογές δεν υπερέβη ο συνδυασμός του ΚΚΕ το 9,2%, στις δε ευρωεκλογές το 6,03% πανελληνίως.

Και αισθάνομαι την ανάγκη να το τονίσω αυτό καθώς για λίγους ψήφους χάθηκε ο Δήμος της Αθήνας και πέρασε στα χέρια του εκλεκτού του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, ενώ εάν λίγο λειτουργούσε το αίσθημα δημοκρατικής επαγρύπνησης  στην ηγεσία του ΚΚΕ, θα μπορούσαν να καλέσουν τον κόσμο του κόμματος να συμβάλει στην αποτροπή της εξέλιξης. Μην ξεχνάμε τις ανθενωτικές δηλώσεις Κουτσούμπα. Πως δεν ήταν ανατροπή, το ότι η αριστερά στην Ελλάδα ήρθε πρώτη δύναμη στις ευρωεκλογές!

Άλλη περίπτωση είναι το… χαροπάλεμα της Ρένας Δούρου, του ΣΥΡΙΖΑ, στην περιφέρεια Αττικής μέχρι τα χαράματα της Δευτέρας εναντίον του εκλεκτού των ΝΔ και ΠΑΣΟΚ Γ. Σγουρού, με ευτυχή κατάληξη, χάρις στην έγερση μέρους κόσμου από το ΚΚΕ, για να αποδειχθεί έτσι το λεχθέν από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, ότι κάποιες φορές οι πολίτες ξεπερνούν τις πολιτικές ηγεσίες!  

Δυστυχώς το ίδιο δεν έγινε στην περίπτωση του Βόλου και ο γνωστός  διαπλεκόμενος Μπέος προβάλλει από σήμερα ως δήμαρχος!

Πάντως η είδηση εκλογής του Κ. Πελετίδη έκανε τον γύρο των αθηναϊκών ΜΜΕ και όχι μόνο, καθώς έχουν παρέλθει πολλά χρόνια από τότε που η Πάτρα έχει να εκλέξει κομμουνιστή Δήμαρχο, ενώ το υψηλότατο ποσοστό του, έχει γίνει αντικείμενο σχολίων και πολιτικών αναλύσεων.

Η νίκη Πελετίδη φιλοξενήθηκε με εκτενείς αναφορές σε εφημερίδες και ηλεκτρονικά ΜΜΕ που αποδίδουν τη νίκη του γιατρού τόσο στην αντιμνημονιακή τάση του εκλογικού σώματος που στην Πάτρα βρήκε την έκφρασή της στο πρόσωπο του Κώστα Πελετίδη, όσο στο γεγονός ότι ο νέος  Δήμαρχος της Πάτρας είναι ένα πρόσωπο καθόλα αγαπητό, αδιαμφισβήτητης εντιμότητας και ήθους, που επί χρόνια έδωσε τον συνεπή αγώνα του στο δημοτικό συμβούλιο της Πάτρας και τώρα δικαιώνεται.

Ενδιαφέρουσες είναι και οι αναφορές στο πρόσωπο του Παναγιώτη Κοσιώνη, του αείμνηστου γιατρού που αγαπήθηκε πολύ σαν άνθρωπος και δύο φορές έφτασε στην πηγή ως υποψήφιος δήμαρχος, αλλά δεν μπόρεσε να κόψει νικηφόρα το νήμα.

Χάρις στην αδυναμία του να αντισταθεί ο αείμνηστος Παναγιώτης, θα έλεγα, καθώς όταν στην δεύτερη φορά, συναντήθηκε με την αντιπροσωπεία της ηγεσίας του ΣΥΝ τότε, δεσμεύτηκε να μεταφέρει στην ηγεσία του ΚΚΕ στην Αθήνα, την θέση του ΣΥΝ για συνεργασία του κόμματος με τον υποψήφιο του ΚΚΕ, αλλά να υπάρξει αποδοχή αυτής της συνεργασίας εκ μέρους του ΚΚΕ. 

Και λίγες ημέρες μετά οι φορούντες τα φαιά της σοφίας στην Αθήνα του δήλωσαν άρνηση συγκατάνευσης με τον ΣΥΝ, αλλά όπως μετέφερε τότε ο Παν. Κοσιώνης στην ηγεσία του κόμματος στην Πάτρα, το ΚΚΕ με την… μεγαλοψυχία που το διακρίνει θα κάνει την έκπτωση να συμπεριλάβει στο ψηφοδέλτιό του τους κακούς του ΣΥΝ, αρκεί να μην ζητήσουν συμμετοχή ως κόμμα. Και κακοχαρακτηριστούν στο ΚΚΕ!

Κάτι παρόμοιο δηλαδή με αυτό που συνέβη φέτος στην Πάτρα. Ήθελαν τα προικιά, αλλά όχι και την νύφη.

Ω τέμπορα, ω μόρες! Νέοι καιροί, νέα ήθη!    

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ακόμη αυτά που δεν έγραψαν τα… έγκριτα αθηναϊκά ΜΜΕ: Με την πριμοδότηση 35.208 ψ. των άλλων παρατάξεων ...

1 σχόλιο:

Καντριανιώτης είπε...

Σύντροφε δεν είναι η πρώτη φορά που η Πάτρα έχει κομμουνιστή δήμαρχο.(Αν και όποιος είναι ΚΚΕ,δεν είναι απαραιτήτως κομμουνιστής,το αντίθετο θα έλεγα).Προυπήρχε ο μακαρίτης Θ.Αννινος με 4 τετραετίες θητείας,που ήταν πραγματικός κομμουνιστής,και γνήσιος αγωνιστής,χωρίς κάν να είναι μέλος του ΚΚΕ.
Οι παλιότεροι θυμόμαστε την αισχρή μεθόδευση του ΚΚΕ για να διώξει τον Αννινο απο τον Δήμο.
Επίσης γράφεις πως ο Πελετίδης διακρίνεται για το ήθος του και την εντιμότητά του.Επέτρεψέ μου να πώ πως κανείς και απο τους άλλους συνυποψήφιους του Πελετίδη δεν κατηγορήθηκε για ανεντιμότητα,και δεν αμφισβήτηκε το ήθος του.Συνεπώς είναι τουλάχιστον ατυχής η διατύπωση αυτή για τον Πελετίδη,και αν λάβουμε υπ'όψιν μας το φτύσιμο που έριξε σε όσους θέλησαν να τον υποστηρίξουν,μάλλον η εντιμότητά του και το ήθος του τίθενται εν αμφιβόλω.
Οσον αφορά την εκλογή του στον Δήμο,οφείλεται αφενός στην αδυναμία και κωλλυσιεργία της παράταξης του Συριζα,και αφετέρου στα αντιδεξιά αισθήματα του πατραικού λαού.Αλλοιώς το ΚΚΕ και ο Πελετίδης δεν έβλεπαν δημαρχία ουτε την Δευτέρα Παρουσία και ούτε επι ''λαικής εξουσίας''
Προσωπικά πιστεύω πως η θητεία Πελετίδη θα είναι αποτυχημένη,όχι μόνο επειδή δεν έχει κανένα ενδιαφέρον, πρόγραμμα, και λύσεις για την πόλη,αλλά κυρίως γιατί σκοπός του ΚΚΕ είναι να καταστήσει τον Δήμο κομματικό φέουδο,όταν μάλιστα παντού χάνει ερείσματα και θέσεις,και στον δήμο της Πάτρας βλέπει την χρυσή ευκαιρία να ρεφάρει την ζημιά.
Τέλος ο Πελετίδης δεν έχει καμμιά σχέση με τον μακαρίτη τον Κοσιώνη,που ήταν αγωνιστής και άνθρωπος μετριόφρων,σε αντίθεση με τον Πελετίδη που είναι φανατικός σταλινικός και φερέφωνο της ηγετικής νομενκλατούρας του Περισσού.
Η σκληρή πραγματικότητα είναι πως η Πάτρα θα βγεί ζημιωμένη απο την δημαρχία Πελετίδη και ΚΚΕ.