ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Κυριακή 25 Μαΐου 2014

Λύσσαξαν τα διαπλεκόμενα συμφέροντα, αλλά η ήττα τους διαγράφεται σήμερα στις κάλπες των ευρωεκλογών

Από τους ΧΥΤΑ κινδυνεύουμε ως χώρα να καταλήξουμε στους ΧΑΔΑ, εάν δεν υπάρξει οργανωμένο σχέδιο διαχείρισης των απορριμμάτων με διαλογή στην πηγή τους και ελαχιστοποίηση του όγκου απόρριψής τους.


Εκλογές υπό την σκιά του σκανδάλου των εργοστασίων απορριμμάτων διεξάγονται σήμερα σε ολόκληρη την χώρα


Πανικόβλητο το μνημονιακό σύστημα εξουσίας μπροστά στη διαγραφόμενη ήττα του στις σημερινές εκλογές, κατέφυγε σε συνωμοσίες και κινήσεις που λίγο απέχουν από προβοκάτσιες. Το κλίμα θυμίζει Ιούνιο του 2012. Η ιστορία, ωστόσο, επαναλαμβάνεται ως φάρσα.

Τράπεζες και χρηματοοικονομικοί οίκοι επέστρεψαν στη γνωστή τακτική της κατατρομοκράτησης των πολιτών. Προφήτευσαν ότι θα επέλθει ανάσχεση του "επενδυτικού ενδιαφέροντος", αν επισυμβεί πολιτική αποσταθεροποίηση, δηλαδή αν τιμωρηθούν οι κυβερνητικοί συνεταίροι. 

Τα μίντια της διαπλοκής εμφάνισαν τον Σαμαρά να έχει κλείσει ραντεβού με "επενδυτές" για μπίζνες στην Ελλάδα. Παραποιούν την πραγματικότητα. Οι περίφημοι επενδυτές ενδιαφέρονται να πάρουν κοψοχρονιάτικα τα φιλέτα της δημόσιας περιουσίας και να ελέγξουν στρατηγικούς τομείς της οικονομίας. Νερό, απορρίμματα, ενέργεια. 

Η αποκάλυψη της «Ελευθεροτυπίας» για το σκάνδαλο των εργοστασίων απορριμμάτων στο οποίο μετέχουν περιφερειάρχες του κυβερνώντος σχηματισμού, δημοτικές αρχές και επιχειρηματίες, είναι ενδεικτικό της διαπλοκής, αφού στις συμβάσεις που φτιάχνουν περιλαμβάνεται ο όρος της υποχρεωτικής μεταφοράς σκουπιδιών, με σχετικής ρήτρα εάν δεν συμπληρούται. Και μάλιστα αυτά την στιγμή που η ΕΕ στο σύνολό της έχει θέσει ως στόχο την ελαχιστοποίηση των ποσοτήτων απορριμμάτων που θα καταλήγουν στους ΧΥΤΑ. Και γιαυτό απειλεί η Κομισιόν με απόσυρση της χρηματοδότησης, κινδυνεύοντας να μείνουν στον αέρα έργα που τόσο αδιαφανώς ποωθήθηκαν.

Η κυβέρνηση προσπάθησε να αποτρέψει την πολιτική ζημιά που θα υποστούν οι εκλεκτοί της και απάντησε δίνοντας στη δημοσιότητα έγγραφο που δείχνει πως δεν υπάρχουν στοιχεία για παραβίαση της Κοινοτικής νομοθεσίας περί διαχείρισης απορριμμάτων. Μα βεβαίως δεν υπάρχει, διότι δεν δόθηκαν οι επιδοτήσεις. Η Κομισιόν απλώς προειδοποιεί, μετά τις καταγγελίες κατοίκων, την επίμονη διαμαρτυρία των δυνάμεων του ΣΥΡΙΖΑ στην περιφέρεια Πελοποννήσου, απ’ όπου άρχισε η αποκάλυψη και την κατάθεση επερωτήσεων του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Χουντή.

Λαμβάνοντας υπόψη ότι τα ίδια πρόσωπα με διαφορετικούς τίτλους συμμετέχουν σε αυτό πάρτι των σκουπιδιών, γίνεται αντιληπτό ότι στις περισσότερες των περιπτώσεων δεν πρόκειται για κάποιου είδους επενδυτές, αλλά για "μαύρη ακρίδα", την οποία ζούμε ιδιαιτέρως στο εργοστάσιο του Φλόκα Αχαΐας, που ακόμη βρίσκεται στα χαρτιά, διότι οι δυνάμεις της αριστεράς αντιστάθηκαν όλο αυτό το διάστημα, που οι Μπομπολαίοι και οι συν αυτώ βυσσοδομούσαν. 

Η στρατηγική της έντασης υποστηρίχθηκε απ’ την ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ και από την επικοινωνιακή κατασκευή θέματος πως υπάρχει δήθεν ανοχή της Αριστεράς προς τη Χ.Α. για ψηφοθηρικούς λόγους. Και μιλούν γι αυτό ποιοι; Οι συνεργάτες και  προαγωγοί του χρυσαυγιτισμού.

Οργιάζει η "αρνητική διαφήμιση", δηλαδή η κατασυκοφάντηση του ΣΥΡΙΖΑ. Το μνημονιακό κατεστημένο νιώθει ότι η ήττα του σήμερα δεν θα είναι αναστρέψιμη. Πόνταρε στον διχασμό του λαού, καθώς διαπίστωσε ότι στην κάλπη του ΣΥΡΙΖΑ πραγματοποιείται, μια νέα λαϊκή συνάντηση ανάμεσα σε πατριωτικές και δημοκρατικές δυνάμεις που αναγνωρίζουν στη σύγχρονη Αριστερά την πολιτική ηγεμονία για να τεθεί τέλος στο καθεστώς της τρόικας και να ανοίξει ο δρόμος για τη δημοκρατική αναγέννηση και την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: