ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Σάββατο 31 Μαΐου 2014

Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.: «Δεκανίκι της συγκυβέρνησης το Α.Σ.Ε.Π.»!

Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.: Δεκανίκι της συγκυβέρνησης το Α.Σ.Ε.Π.!
Την ημέρα, που ο Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Μητσοτάκης, ανακοίνωσε την υπογραφή δύο Υπουργικών Αποφάσεων, βάσει των οποίων, επανατοποθετούνται 2.760 πρώην Δημοτικοί Αστυνομικοί - στο πλαίσιο του προγράμματος "κινητικότητας"- στις νέες Υπηρεσίες τους [βλ. ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ], η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α., με σχετική ανακοίνωσή της, όχι απλά κάνει λόγο για διαδικασία - παρωδία, «που απολύει 226 Δημοτικούς Αστυνομικούς και αλλάζει τη ζωή εκατοντάδων άλλων, που μετακομίζουν σε άλλους Δήμους» όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, «προβλέπει», επίσης, πως η συγκεκριμένη διαδικασία θα καταλήξει σε «φιάσκο», αφού όπως ισχυρίζεται «461 υπάλληλοι άλλαξαν θέση σε σχέση με τους προσωρινούς πίνακες, ενώ εκκρεμεί ακόμη η εξέταση των ενστάσεων που θα επιφέρει εκατοντάδες νέες ανακατατάξεις» και συνεχίζει επί του θέματος: 
 «Οι πίνακες εκδίδονται και επανεκδίδονται χωρίς την τήρηση των νόμιμων προϋποθέσεων. Ενστάσεις και αιτήσεις θεραπείας δεν έχουν εξεταστεί παρά το ότι έχει παρέλθει ένα δίμηνο μετά την ανάρτηση των προσωρινών πινάκων, ενώ οι επιτυχόντες στα Καταστήματα Κράτησης κλήθηκαν να αναλάβουν υπηρεσία (με δεκάδες από αυτούς να έχουν ήδη μετακομίσει σε άλλη πόλη) βάση προσωρινών αποτελεσμάτων που πλέον έχουν ανατραπεί και σύντομα πολλοί από αυτούς θα κληθούν εκ νέου για εργασία σε άλλους φορείς, σε άλλη πόλη!».

Καταγγέλλει και το Α.Σ.Ε.Π. η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.

«Αλγεινή εντύπωση προκαλεί και ο ρόλος του Α.Σ.Ε.Π., μίας Ανεξάρτητης Αρχής η οποία θα έπρεπε να αντιπροσωπεύει τις αξίες της διαφάνειας και της αξιοκρατίας. Αντ’ αυτού, έχει εξελιχθεί σε "δεκανίκι" της συγκυβέρνησης, εκδίδοντας "τελικούς" πίνακες με διαδικασίες που παραβιάζουν και περιφρονούν απροκάλυπτα την κείμενη νομοθεσία» αναφέρει στην ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία "προχωρώντας" σε μία πολύ σοβαρή καταγγελία.

Μνημόνιο συνεργασίας Δήμου Αθηναίων - ΕΛ.ΑΣ.

Από τις καταγγελίες της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. δεν "έμεινε έξω", ούτε η χθεσινή υπογραφή μνημονίου συνεργασίας, μεταξύ του Υπουργείου Δημοσίας Τάξης & Προστασίας του Πολίτη, με τον Δήμο Αθηναίων, βάσει του οποίου, πρώην Δημοτικοί Αστυνομικοί, που εντάχθηκαν στην ΕΛ.ΑΣ., θα προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στην αστυνόμευση του Δήμου Αθηναίων [βλ. ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ].

«Το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη προχωρεί σε υπογραφή μνημονίου συνεργασίας με το Δήμο Αθηναίων, με το οποίο διαφαίνεται ότι οι μεταφερόμενοι στην ΕΛ.ΑΣ. Δημοτικοί Αστυνομικοί, θα κληθούν να αναλάβουν τις ίδιες αρμοδιότητες που εκτελούσαν, στα ίδια Δημοτικά κτήρια που στεγάζονταν και με τα ίδια μέσα (περιπολικά, μοτοσικλέτες, ηχόμετρα, ασυρμάτους κ.λπ.) που θα διαθέσει ο Δήμος» αναφέρει για το θέμα η Ομοσπονδία και συμπληρώνει:

«Αναρωτιόμαστε αν τελικά τους δώσουν και την ίδια στολή! Και ο τελευταίος αδαής μπορεί να κατανοήσει ότι η κατάργηση της Δημοτικής Αστυνομίας ήταν μία βεβιασμένη απόφαση για να καλυφθούν οι "μαύροι" αριθμοί που ζήταγε η τρόικα». 

Τέλος, η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. καλεί την Κυβέρνηση να λάβει μέριμνα για όλους όσοι θέλουν λίγα χρόνια να συνταξιοδοτηθούν και να τους δώσει τη δυνατότητα εξαγοράς πλασματικών ετών εργασίας. 

«Εξάλλου, όλοι αυτοί βρίσκονται στο κατώφλι της απόλυσης, όχι επειδή δεν κατέχουν τα τυπικά προσόντα και την απαιτούμενη μοριοδότηση, αλλά λόγω του ορίου ηλικίας που θεσπίστηκε για τη μετάταξη σε ΕΛ.ΑΣ. και Καταστήματα Κράτησης, με τη φωτογραφική εγκύκλιο πριμοδότησης με 20 μόρια των διορισθέντων το 2010, που έχει ως συνέπεια πολλοί από αυτούς να καταλαμβάνουν τη μόνη εναλλακτική πρόταση για τους υπαλλήλους άνω των 50 ετών, δηλαδή τις θέσεις στα Κέντρα Εξυπηρέτησης Αλλοδαπών» τονίζει για το θέμα και ταυτόχρονα, ζητά την επαναπροκήρυξη των 186 θέσεων που παρέμειναν αδιάθετες στα Καταστήματα Κράτησης, αλλά και νέες θέσεις στους Ο.Τ.Α., για όσους είναι άνω των 50 ετών, «ώστε να μην απολυθεί κανένας υπάλληλος, όπως εξάλλου είχε επανειλημμένα δεσμευθεί η ίδια η Κυβέρνηση» όπως χαρακτηριστικά επισημαίνει.

Πηγή: epoli.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: