ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Δευτέρα 15 Ιουλίου 2024

Έδωσαν την επιδότηση ρεύματος στη... ζούλα!

 


Οι Ευρωπαίοι την ζητούν πίσω κι αυτοί λένε σε όσους την πήραν: «Συγγνώμη, λάθος ήταν η ευαισθησία μας, αφήστε που δεν μας ψηφίσατε κιόλας, γι αυτό φέρτε πίσω  τα... δωρηθέντα»!

Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΔΗΜ. ΜΟΣΧΟΥ

Δεν ήταν δυνατό η απάτη της κυβέρνησης με την δήθεν επιδότηση ηλεκτρικού ρεύματος να μην ακουμπήσει και Πατρινούς επιχειρηματίες, που άδολα πίστεψαν στην εκ του πονηρού κίνηση, μεσούσης της προεκλογικής περιόδου των Ευρωεκλογών, καθώς το σύστημα του... Μωυσέως διέβλεπε το βάραθρο του 28% να χάσκει μπροστά του, όπου γι αυτό αποφάσισε να πάρει με το έτσι θέλω τα  ευρωπαϊκά λεφτά, να τα μοιράσει στους παρόχους για να προβούν στην μείωση των επαγγελματικών τιμολογίων κι αν προκύψει θέμα τότε «Γαιά πυρί μειχθήτω!. Την επόμενη ημέρα --σε τελευταία ανάλυση-- ζητάμε πίσω όσα δώσαμε  για λογαριασμό τους!

Το θέμα έφερε στην Βουλή των Ελλήνων ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομαδας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Σωκράτης Φάμελλος και ρώτησε τον υπουργό τις σκοπεύει να κάνει;

Σε κανονικές χώρες που λειτουργούν οι δημοκρατικές διαδικασίες τι κάνει ο υπουργός όταν αποκαλύπτεται η απάτη του εις βάρος των πολιτών και της ΕΕ; Σύμφωνα με τα γνωστά, παραιτείται.

Αλλά είπαμε. Αυτό αφορά τις κανονικές χώρες. Edo ine balcania. Den ine pekse,gelase!

Αλλά, οι Ευρωπαίοι που δεν τρώνε κουτόχορτο α λα greek, μυρίστηκαν την απάτη και τώρα ζητούν επιστροφή όσων δόθηκαν χωρίς την έγκρισή τους.

Και μην πει όποιος κυβερνητικός ότι δεν γνώριζε τίποτε! Ήταν ο ίδιος ο Μπουμπούκος Γεωργιάδης, που επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ρωτούσε κάθε φορά που έδινε κάποια παροχή: Πως τα δώσατε; Πως δώσατε τις συντάξεις; Ρωτήσατε τους Ευρωπαίους; Το γνωστοποιούσατε στον Γερούν Ντάινσελμπλουμ;

Κι από πάνω κάποιοι Ποταμίσιοι, που τώρα τους βλέπουμε σφουγκοκολάριους του Μαωυσέως(!) φώναζαν: «Γερούν γερά» κράτα άμυνα,, μην κινήσουν ούτε ευρώ οι ΣΥΡΙΖΑίοι! Κι ο Δένδιας ο... προοδευτικός, εγκαλούσε  τον Μοσκοβισί, εκπρόσωπο του ευρωπαϊκού διευθυντηρίου επειδή υποχώρησε στο αίτημα της κυβέρνσης ΣΥΡΙΖΑ για χαλάρωση των οικονομικών δεσμών!

Κι ο άλλος μεγαλοσχήμονας της ΝΔ αναρωτούνταν δημόσια: Κι εμείς τώρα τι θα πούμε στον ελληνικό λαό!  

Να που ήρθε η ώρα να πουν τώρα, που πρέπει να απολογηθούν στους επιχειρηματίες για την απάτη καθώς την  επομένη των ευρωεκλογών κι αφού έφαγαν το... παστέλι του 28% έβγαλαν υπουργική απόφαση όπου ούτε λίγο, μήτε πολύ τους λένε: Συγγνώμη, λάθος ήταν η ευαισθησία μας, αφήστε που δεν μας ψηφίσατε κιόλας, γι αυτό φέρτε πίσω  τα... δωρηθέντα!   

Η επιστροφή του... δώρου προκαλεί αγανάκτηση!

Φούρνοι, εστιατόρια, κομμωτήρια, ζαχαροπλαστεία και πολλές άλλες μικρές επιχειρήσεις ενημερώθηκαν εκτάκτως πριν από λίγες ημέρες από τον πάροχό τους ότι πρέπει να επιστρέψουν επιδοτήσεις που δόθηκαν στους λογαριασμούς ρεύματος μέσα στο χρονικό διάστημα Φεβρουαρίου 2022-Δεκεμβρίου 2023 και η αγανάκτηση χτύπησε κόκκινο!

Η επιστροφή ζητείται διότι δόθηκαν τα χρήματα παράτυπα, γιατί η ελληνική κυβέρνηση δεν είχε εξασφαλίσει την απαραίτητη έγκριση από τις Βρυξέλλες, ενώ στην πορεία κρίθηκε από την ΕΕ ότι τα μέτρα δεν ήταν στοχευμένα με συγκεκριμένα κριτήρια, αλλά οριζόντια.

Κάποιοι έχουν προθεσμία μέχρι τις 19 Ιουλίου, ενώ άλλοι μέχρι τις 23 του μηνός, να εξοφλήσουν τα ποσά της επιστροφής που μπορεί να φτάνουν μέχρι και 3.000 ευρώ ανά επιχείρηση ή να έρθουν αντιμέτωποι με τη διακοπή ρεύματος που ισούται βέβαια με το κλείσιμο της επιχείρησης.

Ψέματα κι... άγιος ο Θεός από Σκυλακάκη!

Σύμφωνα με τον υπουργό Ενέργειας Θεόδωρο Σκυλακάκη, το συνολικό ποσό που πρέπει να επιστραφεί είναι λιγότερο από 2 εκατ. ευρώ και «αφορά λιγότερες από 2.500 επιχειρήσεις. Πρόκειται σύμφωνα με τον ίδιο για ποσά της τάξης των 200 ευρώ». Πρόκειται για καταφανές ψέμα του υπουργού, που δεν νιώθει την ανάγκη να ζητήσει συγγνώμη, από τους υφιστάμενους την ταλαιπωρία!

Σε κάθε περίπτωση πάντως, το θέμα έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις και παράπονα εκ μέρους των εκπροσώπων των μικρομεσαίων και είναι χαρακτηριστικό ότι τόσο το ΕΕΑ όσο και η ΕΣΕΕ ζήτησαν να ανακληθεί η επίμαχη Κοινή Υπουργική Απόφαση, ζητώντας από την ελληνική Πολιτεία να αναλάβει το σχετικό κόστος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: