ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τετάρτη 24 Ιουλίου 2024

Πέτρος Παππάς για τις απειλές Γεωργιάδη κατά γιατρών

 

«Η απειλή Γεωργιάδη για διακοπή πρόσβασης γιατρών στην ιδιωτική συνταγογράφηση στρέφεται απέναντι στους πολίτες» τόνισε ο βουλευτής στο Open!

Συνέντευξη του αναπληρωτή τομεάρχη Υγείας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και βουλευτή Κιλκίς, Πέτρου Παππά, στην τηλεόραση του OPEN

Ο αναπλ. τομεάρχης Υγείας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και βουλευτής Κιλκίς, Πέτρος Παππάς, παραχώρησε συνέντευξη σήμερα στον τηλεοπτικό σταθμό OPEN και στην εκπομπής «Ώρα Ελλάδος».

Ο κ. Παππάς αναφέρθηκε στην απειλή του Υπουργού Υγείας για διακοπή  πρόσβασης γιατρών στην ιδιωτική συνταγογράφηση.

Όπως τόνισε ο ίδιος, η απειλή αυτή δεν στρέφεται στην πραγματικότητα απέναντι στους γιατρούς αλλά στους πολίτες.

Οι ιδιώτες γιατροί, μην έχοντας ασκήσει νοσοκομειακή ιατρική – τις περισσότερες φορές – για χρόνια και σε ένα άγνωστο εργασιακό περιβάλλον, χωρίς να ξέρουν καν τους νοσηλευόμενους ασθενείς, δεν μπορούν να προσφέρουν ολοκληρωμένη υπηρεσία σε ένα νοσοκομείο.

Επισήμανε επίσης πως κανένας γιατρός δεν θα ενδώσει στις “απειλές” της Κυβέρνησης κι έτσι θα γράφουν φάρμακα σε απλές συνταγές και οι ασθενείς θα καλούνται να πληρώσουν ΟΛΟΚΛΗΡΟ το κόστος των συνταγογραφούμενων φαρμάκων και των

εργαστηριακών/απεικονιστικών εξετάσεων που απαιτούνται.

Ο κ. Παππάς τέλος τόνισε πως απαιτείται:

Να αποσυρθεί η παράλογη διάταξη που απειλεί τους επιστήμονες με επίταξη και διατάραξη της επαγγελματικής τους ζωής.

Να προκηρυχθούν, ομαδικά και όχι μια-μια υψηλά αμειβόμενες θέσεις ιατρών (παθολόγων και ιατρών ΤΕΠ) στα νοσοκομεία που έχουν άμεσο πρόβλημα.

Να ανασχεδιαστεί ο χάρτης υγείας της χώρας με γνώμονα την παροχή πιο ολοκληρωμένων υπηρεσιών υγείας σε όλες τις Ελληνίδες και τους Έλληνες.

Να εξεταστεί τρόπος επιπλέον χρηματοδότησης/κινήτρων των ιατρών στις νησιωτικές και ακριτικές περιοχές καθώς και στις ειδικότητες σε έλλειψη.

Αλλιώς θα οδηγηθούμε με βεβαιότητα σε έναν ακόμα υγειονομικό όλεθρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: