ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Σάββατο 27 Ιουλίου 2024

Για τον Άρειο Πάγο δεν υπάρχει σκάνδαλο υποκλοπών



Βγάζει «λάδι» ΕΥΠ και κυβέρνηση για το Predator - «Είναι συμπτώσεις» το «άρωμα» συγκάλυψης καθώς  δεν βλέπει κοινό κέντρο!


Σύμφωνα με την εφημερίδα «Καθημερινή», από το σύνολο της δικογραφίας των παρακολουθήσεων προκύπτει «ότι από την έρευνα του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Αχιλλέα Ζήση, που πραγματοποιήθηκε μαζί με δύο πραγματογνώμονες του Πρωτοδικείου Αθηνών στην ΕΥΠ, βρέθηκε ότι από τις 116 περιπτώσεις παράνομων παρακολουθήσεων, στις 28 από αυτές υπήρξαν κατά διαστήματα και νόμιμες επισυνδέσεις από την ΕΥΠ».

Το ποσοστό αυτό, κατά το πόρισμα των πραγματογνωμόνων, συνεχίζεται στο δημοσίευμα, «ανέρχεται σε 24%, το οποίο είναι σημαντικό. Όμως σε σχέση με τις 15.304 νόμιμες επισυνδέσεις που πραγματοποίησε η ΕΥΠ από το 2020 ως το 2023 το ποσοστό πέφτει στο 1%, κάτι που εκτιμάται από τους πραγματογνώμονες ως εξαιρετικά χαμηλό για να στηρίξει όσα έχουν καταγγελθεί για παράλληλες παρακολουθήσεις με Predator και από την ΕΥΠ».

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με τις αποκαλύψεις του Inside Story, από τους 87 στόχους του Predator, για τους 27 είχε εκδοθεί τουλάχιστον μία διάταξη άρσης του απορρήτου τους από την ΕΥΠ. Σε αυτό το πλαίσιο, το Inside Story εκτιμά ότι οι αρχές προσπαθούν να κλείσουν την υπόθεση. Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, οι «πραγματογνώμονες που διόρισε με μεγάλη καθυστέρηση ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Αχιλλέας Ζήσης, όταν είδαν όλα τα παραπάνω στοιχεία κατέληξαν στο συμπέρασμα πως επρόκειτο για συμπτώσεις και πως οι δύο μέθοδοι παρακολούθησης, δηλαδή το Predator και η νομότυπη άρση απορρήτου, δεν έχουν καμία σχέση μεταξύ τους».

Το Inside Story καταλήγει σχολιάζοντας με νόημα: «Στα δικά μας μάτια, η επιχείρηση διασταύρωσης των δύο λιστών μοιάζει περισσότερο με προσπάθεια να κλείσει η υπόθεση, παρά να ανοίξει».

Δεν υπάρχουν σχόλια: