ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Πέμπτη 25 Ιουλίου 2024

Βίντεο ντοκουμέντο για τα ζώα με την πανώλη

 
Δείτε το βίντεο με τα συνεργεία της Περιφέρειας που θάβουν εκ νέου τα αιγοπρόβατα.

 

Μπάζωσαν νύχτα το σημείο που έθαψαν τα αιγοπρόβατα ζωντανά λόγω της αρρώστιας τους!

Προκαταρκτική έρευνα διεξάγεται από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Τρικάλων  για το απίστευτο περιστατικό που κατήγγειλε στο documentonews.gr η δικηγόρος Χριστίνα Μητρονάτσιου  σχετικά με το θάψιμο ζωντανών αιγοπροβάτων με πανώλη.

Πρόκειται για το θέμα που ανέδειξε με φωτογραφικό υλικό και τη μαρτυρία της δικηγόρου το documentonews.gr και προκάλεσε την παρέμβαση του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Δημήτρη Κουρέτα, καθώς επίσης και σφοδρές αντιδράσεις τόσο από απλούς πολίτες όσο και φιλοζωικές οργανώσεις.

H περιφέρεια κινείται δικαστικά και διοικητικά, καθώς και ότι αντικαταστάθηκε ο προϊστάμενος του εκεί τμήματος. 

Σημειώνεται ότι η εισαγγελία πρωτοδικών Τρικάλων διεξάγει προκαταρκτική έρευνα για το περιστατικό η οποία ξεκίνησε κατόπιν εντολής της προϊσταμένης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Τρικάλων, Αγορής Παπακώστα και αφορά στα αδικήματα της παράβασης καθήκοντος, της έκθεσης σε κίνδυνο και του κινδύνου μετάδοσης ασθένειας σε άνθρωπο.

Το documentonews.gr δημοσιεύει αποκαλυπτικό βίντεο το οποίο τραβήχτηκε μετά το θάψιμο των ζωντανών αιγοπροβάτων στην κτηνοτροφική μονάδα. Είναι 16 Ιουλίου το βράδυ και στην περιοχή όπου θάφτηκαν μία μέρα πριν τα αιγοπρόβατα αναδύεται έντονη δυσοσμία λόγω των σαρκικών υγρών των αιγοπροβάτων.

Κλιμάκιο της Περιφέρειας Θεσσαλίας μετέβη στην περιοχή και προχώρησε σε εκ νέου ταφή των αιγοπροβάτων ρίχνοντας χώμα. Είναι μια ακόμη απόδειξη των όσων απαράδεκτων συνέβησαν αρχικά από τις αρμόδιες υπηρεσίες που έβαλαν σε κίνδυνο τη δημόσια Υγεία.

Όπως φαίνεται στα φωτογραφικά ντοκουμέντα οι αρμόδιες υπηρεσίες άνοιξαν λάκκο μέσα στο οποίο επρόκειτο να θάψουν τα μολυσμένα με πανώλη αιγοπρόβατα. Ωστόσο, όπως μπορεί να διαπιστώσει κανείς, ορισμένα από τα αιγοπρόβατα ήταν ζωντανά και στέκονταν όρθια μέσα στο λάκκο. Σύμφωνα με τις σχετικές καταγγελίες αυτό έγινε διότι, οι αρμόδιες υπηρεσίες επιφόρτισαν τους κτηνοτρόφους με το να «ακινητοποιούν και αναισθητοποιούν» οι ίδιοι τα αιγοπρόβατα και στη συνέχεια να τα θάβουν στην κυριολεξία ζωντανά, χωρίς να έχει προηγηθεί η θανάτωσή τους, όπως έγινε σε άλλες κτηνοτροφικές μονάδες της περιοχής.

 Βίντεο ντοκουμέντο – Μπάζωσαν νύχτα το σημείο που έθαψαν τα αιγοπρόβατα ζωντανά λόγω πανώλης

Δεν υπάρχουν σχόλια: