ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Πέμπτη 25 Ιουλίου 2024

Με τις ψήφους ΝΔ-ΠΑΣΟΚ δίνουν 500 εκ. στους ιδιώτες


Με 900 εκ. θα έχει το 33% το Δημόσιο και οι ιδιώτες μέτοχοι με 268 εκ. θα έχουν το 51%».- Τα υπόλοιπα κόμματα καταψήφισαν το σ/ν, του deal Attica Bank και Παγκρήτιας

Με τις ψήφους ΝΔ και ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ εγκρίθηκε την Πέμπτη (25/7) από την ολομέλεια της Βουλής το σχέδιο νόμου, για το ζημιογόνο για το ελληνικό δημόσιο deal Attica Bank και Παγκρήτιας Τράπεζας.

Το σχέδιο νόμου του υπουργείου Εθνικούς Οικονομίας και Οικονομικών «Κύρωση της από 18.7.2024 Σύμβασης Συγχώνευσης και Επένδυσης μεταξύ του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας και της εταιρείας περιορισμένης ευθύνης με την επωνυμία THRIVEST HOLDING LTD» εγκρίθηκε επί της αρχής και στο σύνολό του. 

Όλα τα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης καταψήφισαν επί της αρχής και στο σύνολο του νομοσχεδίου

«Με fast track διαδικασίες η κυβέρνηση έφερε τη σύμβαση συγχώνευσης Attica Bank - Τράπεζα Κρήτης δίνοντας μόλις 48 ώρες συζήτησης στη Βουλή», τόνισε ο επικεφαλής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Σωκρ. Φάμελλος κατά τη ομιλία του στη Βουλή για την «Κύρωση της από 18.7.2024 Σύμβασης Συγχώνευσης και Επένδυσης μεταξύ του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας και της εταιρείας περιορισμένης ευθύνης με την επωνυμία «THRIVEST HOLDING LTD».

«Με αυτή τη συμφωνία το δημόσιο που μέχρι στιγμής έχει δώσει για την Τράπεζα Αττικής 900 εκατομμύρια θα έχει το 33% και οι ιδιώτες μέτοχοι με 268 εκατομμύρια θα έχουν το 51%» επισήμανε.

Απευθυνόμενος στον υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών Κωστή Χατζηδάκη, αναρωτήθηκε «Τι έκανε η κυβέρνηση της ΝΔ εδώ και πέντε χρόνια ώστε να μη χρειαστεί να έρθει σήμερα να θέτει εκβιαστικά διλήμματα στη Βουλή και γιατί δεν κατάφερε να φέρει μια καλύτερη συμφωνία για το ελληνικό Δημόσιο και τα χρήματα των Ελλήνων φορολογούμενων;» 

Για να προσθέσει «Η πραγματικότητα είναι ότι απέτυχαν και γι' αυτό δίνουν από το κρατικό ταμείο επιπλέον 500 εκατομμύρια ενώ το δημόσιο χάνει την πλειοψηφία της τράπεζας».

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: