ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τετάρτη 31 Ιουλίου 2024

Η Energa σηκώνει κεφάλι, η ΕΣΗΕΑ καλεί την κυβέρνηση


«Καλούμε την κυβέρνηση να πάρει θέση, θωρακίζοντας θεσμικά τα ΜΜΕ από αντίστοιχες απειλές και πρακτικές
SLAPP σε υποθέσεις δημοσίου συμφέροντος»

«Έκπληξη και ανησυχία προκαλεί η αποστολή εξωδίκου προς Ηλεκτρονικά Μέσα Ενημέρωσης με τα οποία απαιτείται μέσω πρακτικών SLAPP η «άμεση διαγραφή εντός τριών ημερών» δημοσιευμάτων που αφορούν στη δημοσιογραφική κάλυψη της υψηλού ενδιαφέροντος ποινικής δίκης για την υπόθεση Energa».

Τα παραπάνω αναφέρονται από την ΕΣΗΕΑ, που καλέι την κυβέρνηση να πάρει θέση, διότι:  

«Ανάμεσα στις αναρτήσεις που καλούνται τα ΜΜΕ να «διαγράψουν» περιλαμβάνονται ανακοινώσεις κομμάτων, δηλώσεις εμπλεκομένων, συνηγόρων ακόμη και γελοιογραφίες.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ εκφράζει τη βαθιά του ανησυχία  για τις πρακτικές αυτές, οι οποίες  απειλούν ευθέως τις αρχές της ελευθεροτυπίας, και αναρωτιέται εάν οι συντάκτες του εξωδίκου μετά την απαίτησή τους για διαγραφή των ηλεκτρονικών δημοσιευμάτων θα ζητήσουν και το σκίσιμο ή το κάψιμο και των εφημερίδων που αναφέρονται στην ποινική υπόθεσή τους.

Καλούμε την κυβέρνηση να πάρει θέση, θωρακίζοντας θεσμικά τα ΜΜΕ από αντίστοιχες απειλές και πρακτικές SLAPP σε υποθέσεις δημοσίου συμφέροντος».

Δεν υπάρχουν σχόλια: