ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τρίτη 30 Ιουλίου 2024

Μνήμη Τάκη Γκίκα σήμερα 9 χρόνια από τον θάνατό του

Από αριστερά ο Περικλής Μητρόπουλος ΣΥΝ,  Κων. Πελετίδης επικεφαλής της δημοτικής παράταξης του  ΚΚΕ,  συγγραφέας Β. Λάζαρης ΚΚΕ. 

 

Συνέβαλε καθοριστικά στο άνοιγμα του δρόμου για την τοποθέτηση του αγάλματος των εκτελεσμένων του Εμφυλίου στο Γηροκομειό

Σαν σήμερα, πριν εννέα χρόνια μας άφησε χρόνους ο αείμνηστος Τάκης Γκίκας, (φωτογρ. αριστερά) δημοτικός σύμβουλος της παράταξης του Ανδρέα Καράβολα και αυτός που συνέβαλε τα μέγιστα  για την εγκατάσταση του μνημείου Εκτελεσμένων στο Γηροκομειό!

 Για όσους δεν γνωρίζουν, ο διαχειριστής του Istologfiou G. Mosxou, ως μέλος της «Τριμελούς Επιτροπής Πρωτοβουλίας για την Ανέγερση Μνημείου Εκτελεσθέντων του Εμφυλίου στο Γηροκομειό Πατρών» (Πέτρος Κομματάς, Κώστας Κοκοβίκας, Γιώργος Μόσχος, επιζών σήμερα από εκείνη την Επιτροπή) έχω να καταθέσω τα παρακάτω στη μνμήμη του Τάκη Γκίκα: 

Ήταν αυτός που με εντολή δημάρχου Πατρεων Ανδρ. Καραβολά, μετά από απόφαση του Δημ. Συμβουλίου μαζί με την δημοτική σύμβουλο της παράταξης της Δεξιάς κας   Νατάσας Ράγιου - Μεντζελοπούλου, όπου στο οδοντιατρείο του Τάκη Γκίκα εκ μέρους του Δήμου και των Πέτρου Κομματά και Γιώργου Μόσχου από την Τριμελή Επιτροπή, έκλεισε η συμφωνία με υποχώρηση της Επιτροπής για την τοποθέτηση του  αγάλματος στη θέση Σκοποβολή του Γηροκομείου. 

Αγάλματος που επί δέκα χρόνια περίπου φυλάσσονταν στις δημοτικές αποθήκες Λαδόπουλου και το ΚΚΕ δεν επέτρεπε στον Δήμο να το τοποθετήσει εάν δεν έβαζε πινακίδα που να αναφέρει την ανύπαρκτη και πολέμια συμβολή του ΚΚΕ. Παράλληλα από το 1996 η τοπική επιτροπή του ΚΚΕ έδειχνε την αντίθεσή της σε κάθε στιγμή. Τελικά τα αποκαλυπτήρια του μνημείου εκτελεσμένων έγιναν στις 18-4-2010 με την συμμετοχή του σημερινού δημάρχου Πελετίδη, όπου ήταν και η τελευταία φορά που παραβρέθηκε σε εκδήλωση της Τριμελούς Επιτροπής!

Η συμβολή του Τάκη Γκίκα ήταν καθοριστική. Κι αυτό δεν πρέπει να το παραμερίζουμε. Όπως και του Κώστα Κοκκοβίκα που είναι ο αγνοημένος εκείνης της Επιτροπής!  


Κυριακή 18-4-10 Γηροκομειό. Ααποκαλυπτήρια του Μνημείου   Εμφυλίου - Οι συντελεστές Στάθης Λεοντής γλύπτης, Λίλα Καρακώστα, Τάκης Βανδώρος.
 


Δεν υπάρχουν σχόλια: