ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Παρασκευή 26 Ιουλίου 2024

«Φούνταρε» οικονομικά η οινοποιΐα Τσάνταλης

 


134 χρόνια μετά την ίδρυσή της, κατέθεσε αίτηση πτώχευσης και παύσης πληρωμών σήμερα Παρασκευή (26/7) στη Θεσσαλονίκη!

Στην οινοπαραγωγό χώρα της Ελλάδας, που από τα προϊστορικά χρόνια έχει καταγραφεί η διακίνηση φορτίων οίνου από τα Μεσόγεια προς την Μαύρη Θάλασσα και προς την Κάτω Ιταλία, σήμερα επί κυβέρνησης Μητσοτάκη, με την αλόγιστη τακτική της υποβάθμισης των ελληνικών οινοποιητικών εταιρειών και την εισαγωγή υποδεέστερων οίνων του εξωτερικού, εταιρεία με πορεία κοντα στον ενάμισι αιώνα ''αφουντάρει'' και διακόσιοι εργαζόμενοί της βρίσκονται ξεκρέμαστοι, σε καθεστώς επίσχεσης εργασίας, καθώς διεκδικούν δεδουλευμένα και την εργασία τους!

Η οινοποιία Τσάνταλης, 134 χρόνια μετά την ίδρυσή της, κατέθεσε αίτηση πτώχευσης και παύσης πληρωμών σήμερα Παρασκευή (26/7) στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης, η οποία θα συζητηθεί στις 11 Οκτωβρίου!.

Οι τίτλοι τέλους για την ιστορική οινοποιία άρχισαν να γράφονται το 2020 όταν η εταιρεία είχε υπογράψει συμφωνία βασικών όρων αναδιάρθρωσης οφειλών με τις τέσσερις συστημικές τράπεζες και τα τραπεζικά δάνεια ρυθμίστηκαν σε βάθος 15ετίας με επιτόκιο 23%.

Σημειώστε ότι σε περίπτωση εταιρείας που προβαινει σε πτώχευση, πρώτοι που δικαιούνται ικανοποίηση είναι οι τράπεζες κια τελευταίοι οι εργαζόμενοι, εν αντιθέσει με το προηγούμενο ισχύον  καθεστώς, που προηγούντο οι εργαζόμενοι. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: