ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Παρασκευή 26 Ιουλίου 2024

Άδ. Γεωργιάδης: Πώς την πάτησε με τους ιατρούς της ΝΔ

Άδωνις Γεωργιάδης
@AdonisGeorgiadi
iefimerida.gr

Αποστάσεις Πατούλη για αποχή από την ηλεκτρονική συνταγογράφηση που εξήγγειλε ο ΠΙΣ: «Είναι ένα σκληρό μέτρο» - iefimerida.gr
Χωρίς ηλεκτρονική συνταγογράφηση φαρμάκων και εξετάσεων κινδυνεύουν να μείνουν οι πολίτες λόγω της κόντρας που έχει ξεσπάσει μεταξύ του υπ. Υγείας και των ιδιωτών γιατρών για τη ρύθμιση πουέχει ξεσπάσει μεταξύ υπουργείου Υγείας και ιδιωτών γιατρών...


 
ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ ΠΑΤΟΥΛΗΣ
 (ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΣΤΟΛΗΣ / EUROKINISSI

 

Σανίδα σωτηρίας αναζητούσε εναγωνίως ο Άδωνις Γεωργιάδης μετά τις σκληρές δηλώσεις του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου περί κραυγαλέας ανικανότητας του υπουργού Υγείας  όσον αφορά στις απειλές και τους εκβιασμούς της κυβέρνησης προς τους ιδιώτες γιατρούς προκειμένου να καλύψουν τα κενά στα δημόσια νοσοκομεία που ήταν πολιτική επιλογή της κυβέρνησης προκειμένου να επιτευχθεί η πλήρης αποδιοργάνωση του ΕΣΥ.

Και ο Άδωνις Γεωργιάδης νόμιζε ότι βρήκε σανίδα σωτηρίας στις δηλώσεις του γαλάζιου προέδρου του ΙΣΑ, Γιώργου Πατούλη, στον ΣΚΑΪ, δηλώσεις με τις οποίες χαρακτήριζε την απόφαση για αποχή σήμερα Παρασκευή (26/7) και τη Δευτέρα (29/7) από την ηλεκτρονική συνταγογράφηση ως «σκληρό μέτρο».

Μόνο που λίγο μετά ο ΙΣΑ και ο γαλάζιος πρόεδρός του συντάχθηκε με την απόφαση του ΠΙΣ και του επίσης γαλάζιου προέδρου του.

Συγκεκριμένα ο ΙΣΑ σε έκτακτη σύσκεψη αποφάσισε, όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση να συνταχθεί «ομοφώνως με το Δ.Σ του ΠΙΣ και την Ολομέλεια των Προέδρων των Ιατρικών Συλλόγων της χώρας που αποφάσισαν κινητοποιήσεις από την Παρασκευή 26 έως τη Δευτέρα 29 Ιουλίου και ζητούν να αποσυρθεί το άρθρο 65 του κατατεθέντος Νομοσχεδίου για την ψυχική υγεία που προβλέπει κυρώσεις, για τους ιδιώτες γιατρούς που αρνούνται να καλύψουν άγονες θέσεις, σε δημόσιες δομές υγείας».

Αναλυτικά η απόφαση του ΙΣΑ

«Το ΔΣ του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών στην σημερινή έκτακτη σύσκεψή του ομοφώνως συντάσσεται με το Δ.Σ του ΠΙΣ και την Ολομέλεια των Προέδρων των Ιατρικών Συλλόγων της χώρας που αποφάσισαν κινητοποιήσεις από την Παρασκευή 26 έως τη Δευτέρα 29 Ιουλίου και ζητούν να αποσυρθεί το άρθρο 65 του κατατεθέντος Νομοσχεδίου για την ψυχική υγεία που προβλέπει κυρώσεις, για τους ιδιώτες γιατρούς που αρνούνται να καλύψουν άγονες θέσεις, σε δημόσιες δομές υγείας.
Ζητούμε την κατανόηση των πολιτών για την ταλαιπωρία αλλά αγωνιζόμαστε για ένα δίκαιο και αποδοτικό σύστημα υγείας.
Απαιτείται μακροπρόθεσμη στρατηγική, με ουσιαστικά κίνητρα οικονομικά και επαγγελματικά, για την κάλυψη των άγονων περιοχών με συναίνεση από τον ιατρικό κόσμο, προκειμένου να δομηθεί ένα ελκυστικό Σύστημα Υγείας, ειδικά για τους νέους γιατρούς που εγκαταλείπουν τη χώρα».
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: