ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Πέμπτη 25 Ιουλίου 2024

Τερατουργήματα στην πόλη σε βάρος των πολιτών...

 


Η δημοτική παράταξη του Γιώργου Ρώρου, ΩΡΑ ΠΑΤΡΩΝ, καταγγέλλει τον  Δήμο Πατρέων για την ανέγερση αντλιοστασίου στην πλ. Ρομάντζας


ΕΠΙ ΤΩΝ ΠΡΩΤΩΝ ΜΗΝΩΝ διοίκησης του Δήμου Πατρέων, από την παράταξη του Γιάννη Δημαρά, κύριο μέλημα της αντιδημάρχου Καλεντζώτη ήταν να περάσει στα χέρια του Δήμου το ακίνητο που στεγάζονταν το κοσμικό κέντρο Ρομάντζα, μετά το κλείσιμο του κοσμικού κέντρου. Μετά από πολλές ενέργειες τα κατάφερε και το τμήμα αυτό χαρακτηρίστηκε για πλατεία. Και είπαμε όλοι ότι ο αγώνας των κατοίκων της περιοχής δικαιώθηκε!

Αμ δε... Σήμερα επί διοίκησης δημάρχου Πελετίδη η πλατεία θα ακολουθήσει τον παραλιακό δρόμο των Βραχνεΐκων, όπου κυριολεκτικά πάνω στο κύμα στήθηκε αντλιοστάσιο, διότι έτσι αποφάσισαν οι αρμόδιοι να πετάξουν στα μούτρα των λουομένων αυτό το αντιπεριβαλλοντικό τερατούργημα!

Στην κατ΄ επίφαση πλατεία Ρομάντζας ο Δήμαρχος Πελετίδης ετοιμάζει να... πετάξει στα μούτρα των κατοίκων, στο παραλιακό Μέτωπο, ονομαζόμενο από την παράταξη Πελετίδη, --δίκην Μετώπου Αλβανικού ή τέλος πάντων πολεμικού-- έναν όγκο 368 κυβ. μέτρων, που θα αποτελεί την χαβούζα  του αντλιοστασίου!

Οι κάτοικοι διαμαρτύρονται και διεκδικούν ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης, χωρίς τον όγκο που θα τους μολύνει την ατμόσφαιρα και την θέα στον Πατραϊκό.

Η δημοτική παράταξη Γ. Ρώρου καταγγέλλει την αριβίστικη τακτική της κατά τ' άλλα κομμουνιστικής δημοτικής Αρχής, που παραβιάζει τον κανόνα της επιδιωκόμενης σύγκλισης με τους κατοίκους, που τους αφορά άμεσα το ζήτημα, μέσω ενημέρωσης και αναζήτησης εναλλακτικής λύσης, κάτι που επιδίωξαν και πέτυχαν δήμαρχοι άλλων περιοχών  και ας μην ανήκουν στο ΚΚΕ!

Σημειώστε ότι το ίδιο... τσιμεντούργημα εγκαταστάθηκε από τον δήμο Πατρών κια στρο κέντρο του Έλους Αγυιάς. Το ονόμασε υπόγεια δεξαμενή, αλλά επί της ουσίας πρόκειται για μία τσιμεντόπλακη εμφανή από όλα τα σημεία! Ούτε καν κάλυψη με επίστρωση χώματος!  

 

Η ΩΡΑ ΠΑΤΡΩΝ στην ανακοίνωση-καταγγελία της επισημαίνει:   

 

Ακούστε στον ραδιοφωνικό ΣΚΑΪ Πάτρας τον Γ. Ρώρο. Κάνετε ΚΛΙΚ στον σύνδεσμο: Skaipatras.gr - Skai Patras 89.4
Giorgos Roros (Skai 89.4 - Deltio Typou) 25 - 07 - 24

    

«Η ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΑΝΤΛΙΟΣΤΑΣΙΩΝ σε κοινόχρηστους χώρους, πλατείες αλλά και πάνω στο κύμα είναι η εύκολη λύση για την δημοτική αρχή του κ. Πελετίδη.

Αυτά δηλαδή που καταγγέλλει Λαϊκή Συσπείρωση σε όλες τις άλλες πόλεις.

Χωρίς τον στοιχειώδη προγραμματισμό, διάλογο με τους ενδιαφερόμενους, εν προκειμένου τους πολίτες, προχώρησε στην τοποθέτηση αντλιοστασίων.

Ασφαλιστικά μέτρα κατέθεσε η επιτροπή κατοίκων για το αντλιοστάσιο που κατασκευάζεται στη Ρομάντζα  σε χώρο που έχει δεσμευτεί για πλατεία προκειμένου να αναβαθμίσει την ποιότητα της ζωής των κατοίκων. 

Τα χρήματα που είχαν δοθεί από το πράσινο ταμείο 3.141.049€, ακυρώνονται με μία μονοκονδυλιά από τις προχειρότητες της δημοτικής αρχής.

Το αντλιοστάσιο θα έχει ύψος 3.95 μέτρα, εμβαδό 92,5τ.μ και βεβαίως η επεξεργασία των λυμάτων, οι οσμές και ο θόρυβος θα είναι σε βάρος της καθημερινότητας των πολιτών.

Φυσικά δεν προηγήθηκε κανένας διάλογος με τους κατοίκους και επαγγελματίες της περιοχής. Αποφάσισαν και υλοποίησαν. Τόσο δημοκρατικά. 

Υπενθυμίζουμε ότι το θέμα της κατασκευής των αντλιοστασίων και η πλήρη χαρτογράφηση είχε έρθει επανειλημμένως από την παράταξή μας Ώρα Πατρών στο Δημοτικό συμβούλιο από το 2021. 

Τον Μάιο του 2021 η παράταξή μας είχε επισκεφθεί τα αντλιοστάσια που κατασκευάζονταν σε Ροΐτικα ,Βραχναίικα είχε συνομιλήσει με τους κατοίκους και επαγγελματίες της περιοχής και είχε τοποθετήσει αφίσα με τη λέξη ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ (επισυνάπτεται).

Είχαμε αναδείξει το θέμα στο δημοτικό συμβούλιο προκειμένου να κατασκευαστούν αντλιοστάσια που δεν θα αλλοιώνουν το περιβάλλον, την ομορφιά και το φυσικό κάλος της κάθε περιοχής και βεβαίως δεν θα ήταν πάνω στο κύμα!

Προτείναμε να γίνει υπογειοποίηση των αντλιοστασίων όπως σε άλλες πόλεις ΔΕΥΑ  (Χαλκίδα, Θήρα κ.α) με ιδιαίτερη ευαισθησία σε περιβαλλοντικά θέματα αλλά και την αναβάθμιση της περιοχής. 

Η Δημοτική αρχή δυστυχώς δεν ακούει.. 

Έτσι λοιπόν, κατασκευάζει τερατουργήματα στην πόλη σε βάρος της ποιότητας της ζωής των πολιτών».




 

Δεν υπάρχουν σχόλια: