ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τετάρτη 31 Ιουλίου 2024

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Ενδεχόμενο πολιτικών εξελίξεων από το σκάνδαλο

Ο Στέφανος Κασσελάκης στον Άρειο Πάγο
Κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ με επικεφαλής τον Στέφανο Κασσελάκη είχε επισκεφτεί τον Άρειο Πάγο τον περασμένο Οκτώβριο (INTIME NEWS/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΑΡΕΛΑΣ)
 

Την προειδοποίηση ότι «μια άλλη δημοκρατική κυβέρνηση θα αναγκάσει τους υπεύθυνους να λογοδοτήσουν» έστειλε ο ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ σχολιάζοντας την προκλητική απόφαση του Αρείου Πάγου να απαλλάξει από τις ευθύνες του το σύστημα Μητσοτάκη για το σκάνδαλο των υποκλοπών, αναφέρει το σε σημερινή ανάρτησή του. 

Μάλιστα ο Στέφανος Κασσελάκης υπογράμμισε ότι το απαλλακτικό πόρισμα του Αρείου Πάγου, το οποίο ξεσήκωσε θυελλώδεις πολιτικές αντιδράσεις, «δυστυχώς ταυτίζεται πλέον με τη διάχυτη αίσθηση του ελληνικού λαού ότι η Δικαιοσύνη δεν είναι το τελευταίο καταφύγιο των αδικημένων».

Η αξιωματική αντιπολίτευση εκτιμά ότι η «ανακοίνωση του Αρείου Πάγου είναι η δεύτερη πράξη συγκάλυψης του σκανδάλου των υποκλοπών, γεγονός που θα κλονίσει ακόμη περισσότερο την εμπιστοσύνη των πολιτών προς τον θεσμό της δικαιοσύνης». Προς τούτο ο ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με πληροφορίες, θα ζητήσει πρόσβαση σε όλο υλικό της προκαταρκτικής εξέτασης, είτε μέσω της επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας, είτε με εμπιστευτικότητα σε επίπεδο αρχηγών κομμάτων.

Επίσης κύκλοι της Κουμουνδούρου υπενθυμίζουν τις «περίεργες» συμπτώσεις όπως:

  • Το γεγονός ότι ο κ. Μητσοτάκης που έθεσε την ΕΥΠ υπό την εποπτεία του με την ανάληψη της πρωθυπουργίας, άλλαξε νομοθετικά τα κριτήρια διορισμού του επικεφαλής της, ενώ ο στενότερος συνεργάτης του, ο κ. Δημητριάδης ως γ.γ του Πρωθυπουργού, ήταν αυτός στον οποίο αναφερόταν ο κ. Κοντολέων.
  • Μετά την καταγγελία του δημοσιογράφου Θανάση Κουκάκη στην ΑΔΑΕ για να ενημερωθεί για τους λόγους που έγινε άρση του απορρήτου του,  η κυβέρνηση έφερε τροπολογία με την οποία άλλαξε ο νόμος και απαγορεύθηκε στην ΑΔΑΕ να προχωρήσει στη γνωστοποίηση των παρακολουθήσεων στον πολίτη και μάλιστα με αναδρομική ισχύ.
  • Η παρέμβαση της κυβέρνησης για την αλλαγή της σύνθεσης των μελών της ΑΔΑΕ  με μια αμφισβητούμενη πλειοψηφία, για την οποία έχει ασκηθεί αίτηση ακυρώσεως στο ΣτΕ από τον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών. Σύμπτωση, λένε στην Κουμουνδούρου και η δολοφονία χαρακτήρα του προέδρου της ΑΔΑΕ;  
  • Η παρακολούθηση από την ΕΥΠ αλλά και το Predator υψηλόβαθμου στελέχους της ΕΛΑΣ, που στην υπηρεσία του βρισκόταν υπό εξέταση το κινητό του δολοφονημένου δημοσιογράφου Καραϊβάζ.
  • Ανώτατος δικαστικός το διάστημα που διερευνούσε σημαντικές υποθέσεις όπως την υπόθεση Novartis αποτέλεσε κοινό στόχο ΕΥΠ και Predator.

Κύκλοι του ΣΥΡΙΖΑ δεν κρύβουν την ανησυχία τους για το γεγονός ότι «η επίσημη ανακοίνωση της εισαγγελέα του Αρείου Πάγου εκφράζει έμμεσα πολιτική κρίση, κάνοντας αναφορά στους ποινικούς κώδικες του 2019 σε σχέση με τους ποινικούς κώδικες που θέσπισε η κυβέρνηση της ΝΔ αναπαράγοντας έτσι ένα αφήγημα της κυβέρνησης που μας κάνει να ανησυχούμε περισσότερο», λένε χαρακτηριστικά.

Στέφανος Κασσελάκης: Η εμπιστοσύνη μου προς την Δικαιοσύνη έχει κλονιστεί σοβαρά

Ο Στέφανος Κασσελάκης λίγο μετά την απόφαση του Αρείου Πάγου, σχολίασε μέσω social media:

«Σας μιλώ ως Έλληνας πολίτης και όχι ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Σήμερα (σ.σ. χθες), με την απόφαση αρχειοθέτησης του σκανδάλου ΕΥΠ-Predator, η εμπιστοσύνη μου προς την ελληνική Δικαιοσύνη έχει κλονιστεί σοβαρά.

Αυτό δυστυχώς ταυτίζεται πλέον με τη διάχυτη αίσθηση του ελληνικού λαού ότι η Δικαιοσύνη δεν είναι το τελευταίο καταφύγιο των αδικημένων.
Γι’ αυτό μία από τις πρώτες προτάσεις που έχω θέσει προς τον ελληνικό λαό είναι η ριζική αλλαγή στον τρόπο ανάδειξης της ηγεσίας της Δικαιοσύνης, ώστε να απελευθερωθεί από τον ασφυκτικό εναγκαλισμό και την εξάρτηση από την εκάστοτε κυβέρνηση».

Σκληρή ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

Στη συνέχεια ο ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ προχώρησε σε μία σκληρή ανακοίνωση με πολλαπλά μηνύματα, τονίζοντας:

«Το σκάνδαλο των υποκλοπών έχει από σήμερα και τη σφραγίδα της ηγεσίας του Αρείου Πάγου. Η ελληνική Δικαιοσύνη στο ανώτατο επίπεδο, όχι μόνο δεν διευκόλυνε τη διαλεύκανση του σκανδάλου, αλλά δεν απέτρεψε και τη συγκάλυψή του.

Η αρχειοθέτηση - και δη μέσω ενός απλού Δελτίου Τύπου της Εισαγγελέως του Α.Π- συνιστά απόφαση υποβάθμισης και ευτελισμού του κύρους ενός θεσμού που αποτελεί τον θεματοφύλακα της Δημοκρατίας.

Προκαλεί αλγεινή εντύπωση ότι η αρχειοθέτηση επισπεύσθηκε την ώρα που η δημοσιογραφική έρευνα αποκαλύπτει νέα στοιχεία.

Την ώρα που μόλις είχε αποκαλυφθεί πως ένας στους 3 από εκείνους που είχαν πέσει θύμα παρακολούθησης του Predator, παρακολουθούνταν κι από την ΕΥΠ. Τα ίδια ακριβώς άτομα. Κι αυτό θεωρήθηκε ως «απλή σύμπτωση»;

Και τα ερωτήματα δεν έχουν τέλος: Κρίθηκε από τον Άρειο Πάγο πως αρχηγοί κομμάτων, το μισό υπουργικό συμβούλιο, δημοσιογράφοι, αρχηγοί του στρατού κ.λπ. αποτελούσαν "εθνική απειλή", άρα ορθώς παρακολουθούνταν από την ΕΥΠ. Γιατί και με ποιο τρόπο;

Πρέπει, λοιπόν, να μας εξηγήσουν γιατί μια σειρά ονομάτων αποτελούσαν εθνική απειλή.

Η αρχειοθέτηση του σκανδάλου των υποκλοπών πλήττει και τη διεθνή εικόνα της χώρας, η οποία τελεί υπό ευρωπαϊκό δικαστικό και πολιτικό έλεγχο για αυτό το μείζον θέμα.

Τα πολιτικά κόμματα, οι πολίτες, οι ανεξάρτητοι δικαστικοί λειτουργοί, οι δημοσιογράφοι και τα ΜΜΕ οφείλουμε να δώσουμε μάχη για την προστασία των δημοκρατικών μας θεσμών. Το σκάνδαλο των υποκλοπών - σκάνδαλο Μητσοτάκη και Δημητριάδη - δεν θα μείνει και δεν πρέπει να παραμείνει στο αρχείο.

Η δημοσιογραφική έρευνα θα συνεχίσει τις αποκαλύψεις και η ανεξάρτητη Δικαιοσύνη, με μια άλλη δημοκρατική κυβέρνηση, θα αναγκάσει τους υπεύθυνους να λογοδοτήσουν. Η λογοδοσία για το σκάνδαλο των υποκλοπών δεν είναι υπόθεση ενός κόμματος, ούτε καν μιας παράταξης. Είναι ζήτημα Δημοκρατίας, για αυτό άλλωστε από την πρώτη στιγμή κορυφαίοι πολιτικοί και νομικοί όλων των παρατάξεων το έθεσαν στον δημόσιο διάλογο, απαιτώντας τη διαλεύκανση του. Είναι πλέον φανερό ότι αυτή δεν μπορεί να γίνει με πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη».

Σημειώνεται ότι η τελευταία φράση της ανακοίνωσης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ανάγεται, σύμφωνα με πηγές της Κουμουνδούρου, στην εκτίμησή της ότι «η βιασύνη να "κουμπώσει" η αθώωση του συστήματος Μητσοτάκη με προεξάρχοντα τον Γρ. Δημητριάδη, συνδέεται με το ενδεχόμενο πολιτικών εξελίξεων, οι οποίες μπορεί να οδηγήσουν ακόμη και σε έξοδο του πρωθυπουργού».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  

Οργισμένη αντίδραση της Σίφορντ για τον Άρειο Πάγο

Δεν υπάρχουν σχόλια: