ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τετάρτη 31 Ιουλίου 2024

Η δολοφονία Ισμαήλ Χανίγια θα φέρει γενίκευση συγκρούσεων;

 Ιρανοί με φωτογραφια στα χέρια του ηγέτη της Χαμάς Ισμαήλ Χανίγια

 

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ είναι υπεύθυνη για τη διάπραξη αυτής της αποτρόπαιας τρομοκρατικής πράξης. Το Ιράν θεωρεί δικαίωμά του να απαντήσει σε αυτή την επιθετική πράξη, που έγινε στο έδαφός του


Ο ανώτατος ηγέτης του Ιράν, ο αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ, σύμφωνα με το ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων  Irna ανέφερε στη δήλωσή του:

«Με την πράξη αυτή, το σιωνιστικό εγκληματικό και τρομοκρατικό καθεστώς προετοίμασε το έδαφος για μία βαριά τιμωρία για το ίδιο και θεωρούμε ότι αποτελεί υποχρέωσή μας να εκδικηθούμε το αίμα που χύθηκε στο έδαφος της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Ιράν».

ΧΑΝΙΓΙΑ ΧΑΜΑΣΗ δολοφονία του Ισμαήλ Χανίγια, του ηγέτη της Χαμάς έχει σοκάρει την παγκόσμια κοινότητα με τους αναλυτές να εκφράζουν φόβους για γενίκευση της σύγκρουσης στη Μέση Ανατολή. 

Την ίδια ώρα νέες πληροφορίες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας από ιρανικά ΜΜΕ αναφέρουν ότι ο ηγέτης της Χαμάς δολοφονήθηκε όταν βομβαρδίστηκε «η ειδική κατοικία για βετεράνους πολέμου» όπου βρισκόταν ο Χανίγια στο βόρειο τμήμα της ιρανικής πρωτεύουσας.

Δολοφονία ηγέτη Χαμάς / Είναι «μέρος του σχεδίου γενοκτονίας - Θα απαντήσουμε» λέει το ιρανικό ΥΠΕΞ

Απάντηση για τη δολοφονία προανήγγειλε το Ιράν, την ώρα που μεγαλώνουν οι φόβοι για κλιμάκωση στη Μέση Ανατολή, με τον εκπρόσωπο του υπουργείου Εξωτερικών Νάσερ Καναάνι, να χαρακτηρίζει την ενέργεια «μέρος του σχεδίου γενοκτονίας των Παλαιστινίων».  

Ο εκπρόσωπος του ιρανικού ΥΠΕΞ, ανέφερε σε σχετική ανακοίνωση ότι «αυτή η τρομοκρατική ενέργεια αποτελεί όχι μόνο κατάφωρη παραβίαση των αρχών και των κανόνων του διεθνούς δικαίου και του Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών, αλλά και μια σοβαρή απειλή για την περιφερειακή και διεθνή ειρήνη και ασφάλεια».

Και πρόσθεσε χαρακτηριστικά, σύμφωνα με το Al Jazeera, ότι αυτή η νέα επιθετική και τρομοκρατική ενέργεια αυτού του καθεστώτος, που οδήγησε στη δολοφονία του μάρτυρα Χανίγια, είναι μέρος του σχεδίου γενοκτονίας των Παλαιστινίων και στοχεύει στην αύξηση της ανασφάλειας στην περιοχή της Δυτικής Ασίας»

Ο Νάσερ Καναάνι είπε ακόμα ότι «ως υποστηρικτής και συνεργός του σιωνιστικού καθεστώτος στη συνέχιση της κατοχής και της γενοκτονίας των Παλαιστινίων, η κυβέρνηση των ΗΠΑ είναι υπεύθυνη για τη διάπραξη αυτής της αποτρόπαιας τρομοκρατικής πράξης. Η Ισλαμική Δημοκρατία του Ιράν καταδικάζει σθεναρά την επιθετική πράξη του σιωνιστικού καθεστώτος και θεωρεί δικαίωμά της να απαντήσει κατάλληλα σε αυτή την επιθετική πράξη που έλαβε χώρα κατά της κυριαρχίας και της εδαφικής της ακεραιότητας».

Σημειώνεται ότι το Ιράν κήρυξε την Τετάρτη (31/7) τριήμερο εθνικό πένθος μετά τον θάνατο του Ισμαήλ Χανίγια, στην πρωτεύουσα του Ιράν, όπου είχε μεταβεί για την ορκωμοσία του νέου προέδρου της χώρας, του Μασούντ Πεζεσκιάν, την Τρίτη (30/7), όπως ανακοίνωσε τις πρώτες πρωινές ώρες το παλαιστινιακό ισλαμιστικό κίνημα, κάνοντας λόγο για «ύπουλη σιωνιστική επιδρομή». «Η Ισλαμική Δημοκρατία του Ιράν κήρυξε τριήμερο εθνικό πένθος μετά το μαρτύριο του Ισμαήλ Χανίγια», ανέφερε η ιρανική κυβέρνηση σε ανακοίνωσή της. 

Ο ανώτατος ηγέτης του Ιράν, ο αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ, ορκίστηκε «αυστηρή τιμωρία» στο Ισραήλ. «Με αυτή την ενέργεια, το εγκληματικό και τρομοκρατικό σιωνιστικό καθεστώς

προετοίμασε το έδαφος για σκληρή τιμωρία για τον εαυτό του και θεωρούμε καθήκον μας να εκδικηθούμε για το αίμα του καθώς μαρτύρησε στο έδαφος της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Ιράν», είπε ο Χαμενεΐ, σε δήλωση που μεταδόθηκε από το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων IRNA, αναφέρει το France 24 επικαλούμενο το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων (AFP).

Ο Μασούντ Πεζεσκιάν, σύμφωνα με ιρανικά μέσα ενημέρωσης, είπε ότι το  Ιράν «θα υπερασπιστεί την εδαφική του ακεραιότητα, την αξιοπρέπεια, την τιμή και την υπερηφάνειά του και θα κάνει τις τρομοκρατικές δυνάμεις κατοχής να μετανιώσουν για την άνανδρη αυτή ενέργεια» του φόνου του ηγέτη της Χαμάς Ισμαΐλ Χανίγε. 

Ο Παλαιστίνιος πρόεδρος Μαχμούντ Αμπάς καταδίκασε τη δολοφονία και παλαιστινιακά κινήματα στην κατεχόμενη από το Ισραήλ, Δυτική Όχθη έκαναν κάλεσμα για γενική απεργία και μαζικές διαδηλώσεις.

«Τα ισλαμιστικά κινήματα στην Παλαιστίνη ανακοινώνουν γενική απεργία και πορείες οργής (σε ένδειξη διαμαρτυρίας) για την δολοφονία του μεγάλου εθνικού ηγέτη Ισμαΐλ Χανίγε, η οποία εγγράφεται στο πλαίσιο της τρομοκρατίας του σιωνιστικού κράτους και του πολέμου εξόντωσης (που διεξάγει)», αναφέρεται σε κοινή ανακοίνωση των παλαιστινιακών κινημάτων.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: