Μειοψήφισαν ο πρόεδρος και η εξ αριστερών σύνεδρος, οι οποίοι είχαν την άποψη ότι πρέπει κατ’ επιτρεπτή μεταβολή της κατηγορίας να κηρυχθεί ένοχος για άμεση συνέργεια σε ανθρωποκτονία και οπλοφορία και αθώος για οπλοχρησία.
Κατά πλειοψηφία (6-1) κηρύχθηκε αθώος και ο 41χρονος μειοψηφούσης της εξ αριστερών συνέδρου.
Η εισαγγελική λειτουργός επισήμανε μάλιστα πως η δολοφονία του δημοσιογράφου «δεν είναι μια απλή ανθρωποκτονία αλλά μια ανθρωποκτονία στο πλαίσιο του οργανωμένου εγκλήματος».
Αξίζει να σημειωθεί πως για την δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ ζητούσε στοιχεία και απαντήσεις το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.
Απαντήσεις τις οποίες η ελληνική κυβέρνηση έδωσε έξι μήνες μετά την στυγνή δολοφονία του δημοσιογράφου.
Η πίεση από την πλευρά της Ε.Ε. ήταν συνεχής καθώς τρεις φορές η οργάνωση «Ρεπόρτερ Χωρίς Σύνορα» είχε κάνει παρέμβαση για την εξιχνίαση της δολοφονίας ενώ είχαν προηγηθεί καταγγελία και ερώτηση στον υπουργό Εσωτερικών και λίγους μήνες αργότερα, τοποθετήθηκε δημόσια με ανακοίνωσή της.
Οι επισημάνσεις ήταν ιδιαίτερα αυστηρές από την πλευρά των Ευρωπαίων με την «RSF» να εκφράζει αμφιβολίες για την «αποτελεσματικότητα της έρευνας και την επιθυμία των Αρχών να ταυτοποιήσουν όσους κρύβονται πίσω από τη δολοφονία του δημοσιογράφου».
Ίσως, εξαιτίας αυτών των «πιέσεων» και στην προσπάθειά τους να φέρουν αποτελέσματα, οι ελληνικές αρχές να υπέπεσαν σε λάθη. Ίσως. Ίσως πάλι να έπρεπε να δείξουν αποτελέσματα
Σε κάθε περίπτωση αυτή η ανατροπή ξενίζει και δημιουργεί πολλά ερωτηματικά για τον τρόπο λειτουργίας της Δημοκρατίας, του κράτους δικαίου στην χώρα μας.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου