ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Πέμπτη 2 Μαρτίου 2017

Μας ζητούν ένα θαύμα, να μην τους αφανίσει το Ισραήλ


Η αυτόχθονη κοινότητα Παλαιστίνιων που ζει σστους λόφους που έγινε το θαύμα της Ανάστασης του Λαζάρου, κινδυνεύει να ισοπεδωθεί από μπουλντόζες του Ισραήλ. Τα σπίτια, η γη και ο τρόπος ζωής τους θα αφανιστούν. Ας τους δείξουμε ότι καταδικάζουμε αυτό το έγκλημα.
 


Το Ισραήλ ετοιμάζεται να αφανίσει μια ολόκληρη κοινότητα στην Παλαιστίνη, με νέο νόμο που τους αφαιρεί το δικαίωμα ιδιοκτησίας της γης τους. Μόνοι τους θα χάσουν τα πάντα. Όμως αν δείξουμε στους πολιτικούς τους Ισραήλ ότι τους παρακολουθούν εκατομμύρια βλέμματα από όλο τον κόσμο, μπορούμε να σταματήσουμε τις μπουλντόζες, πριν τις βάλουν μπρος:
ΥΠΟΓΡΑΨΕ ΕΔΩ
Αγαπημένοι φίλοι και φίλες, 


Λέγεται ότι κοντά στους λόφους του χωριού Βηθανία, πριν από 2.000 χρόνια, ο Ιησούς Χριστός ανάστησε το Λάζαρο.   


Τώρα, η αυτόχθονη κοινότητα Παλαιστίνιων που ζει σε αυτούς του λόφους κινδυνεύει να ισοπεδωθεί από μπουλντόζες του Ισραήλ. Τα σπίτια, η γη και ο τρόπος ζωής τους θα αφανιστούν.
  


Όμως, αυτές οι γενναίες οικογένειες, αντί να χαθούν σιωπηλά στο σκοτάδι, πήραν ένα τεράστιο ρίσκο: αντιστέκονται στις μπουλντόζες και αρνούνται ειρηνικά να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους. Ποντάρουν σε ένα θαύμα: ότι η τόλμη τους θα συγκινήσει ανθρώπους από όλο τον κόσμο για να τους βοηθήσουμε, πριν τους συνθλίψουν.
 
 
Μαζί μπορούμε να κάνουμε αυτό το θαύμα.
  


Αυτή η καταστροφή μπορεί να συμβεί μόνο κάτω από τη σιωπή των ΜΜΕ. Στήριξε τον αγώνα αυτών των οικογενειών με την υπογραφή σου, και η ομάδα του Avaaz θα προβάλει τα ονόματά μας επάνω στα σπίτια. Έτσι, όταν φτάσουν οι μπουλντόζες του στρατού, δε θα δουν ένα μικρό τρομοκρατημένο χωριό, αλλά ολόκληρο τον κόσμο να στέκεται ως ασπίδα γύρω από τις οικογένειες της Παλαιστίνης.
Οι οικογένειες που ζουν στο Όρος του Πάπα στην Παλαιστίνη απειλούνται από ένα νέο νόμο που αμφισβητεί το δικαίωμά τους στην ίδια τους τη γη. Ο γενικός εισαγγελέας του Ισραήλ είπε ότι είναι αντισυνταγματικό, αλλά το σχέδιο των ακραίων πολιτικών είναι να αφανίσουν τους κατοίκους της περιοχής, για να χτίσουν παράνομους, Ισραηλινούς οικισμούς και ένα διαχωριστικό τείχος τύπου Τραμπ.   


Παρόλο που η διαμάχη Ισραηλινών-Παλαιστινίων είναι περίπλοκη, αυτό το ζήτημα είναι ξεκάθαρο: Όλοι οι ηγέτες της ΕΕ καθώς και ο πρόεδρος Ομπάμα και ο ΟΗΕ καταδίκασαν αυτό το σχέδιο και προειδοποίησαν ότι, αν αφανιστεί αυτή η κοινότητα, η επίτευξη της ειρήνης θα είναι σχεδόν αδύνατη.
 
 

Τώρα, όμως, οι εξτρεμιστές πολιτικοί του Ισραήλ έχουν τη στήριξη του Τραμπ. Γι' αυτό οι οικογένειες στο Όρος του Πάπα μάς χρειάζονται.   


Αν εκατομμύρια από εμάς εκφράσουμε τώρα την αλληλεγγύη μας στον αγώνα τους, θα τραβήξουμε την προσοχή των ΜΜΕ και θα κινητοποιήσουμε ανθρώπους από όλο τον κόσμο. Όλοι μαζί μπορούμε να υψώσουμε ένα σύμβολο παγκόσμιας ενότητας μπροστά στους εξτρεμιστές που σπέρνουν το διχασμό. Θα είναι ένα θαύμα ελπίδας ενάντια στο φόβο. Βοήθησε να δημιουργήσουμε μια προστατευτική ασπίδα γύρω από το Όρος του Πάπα για να δώσουμε μια ευκαιρία στην ειρήνη. 
 
Τον τελευταίο χρόνο, αβαζίτες και αβαζίτισσες βοηθήσαμε αυτήν την κοινότητα, δημιουργώντας ένα χώρο για την παροχή ιατρικής φροντίδας. Τώρα οι κάτοικοι του Όρους του Πάπα κινδυνεύουν να ξεριζωθούν από τα σπίτια τους, ας τους χαρίσουμε την ελπίδα και ας τους δείξουμε ότι όλος ο κόσμος τους στηρίζει σε αυτόν τον αγώνα.  

Με ελπίδα και αποφασιστικότητα,
Fadi, Nell, Risalat, Ana Sofía, Emma ​​και όλη η ομάδα του Avaaz  

Περισσότερες πληροφορίες:  
Αμπάς: «Επίθεση» κατά των Παλαιστινίων οι οικισμοί στη Δυτική Όχθη – CNN
http://www.cnn.gr/news/kosmos/story/66504/ampas-epithesi-kata-ton-palaistinion-oi-oikismoi-sti-dytiki-oxthi  

Το Ισραήλ νομιμοποίησε δεκάδες οικισμούς σε παλαιστινιακή γη – ΣΚΑΪ
http://www.skai.gr/news/world/article/338204/to-israil-nomimopoiise-dekades-oikismous-se-palaistiniaki-gi/  

Σκληροπυρηνικός σύμβουλος του Τραμπ ο επόμενος πρέσβης των ΗΠΑ στο Ισραήλ – News.gr
http://www.news.gr/kosmos/alles-hores/article/292606/sklhropyrhnikos-symvoylos-toy-tramp-o-epomenos-pre.html  

Ρεκόρ κατεδαφίσεων το 2016, μείωση του αριθμού των νεκρών (στα Αγγλικά) – OCHA
http://www.ochaopt.org/content/record-number-demolitions-2016-casualty-toll-declines  

Ο ΟΗΕ καταδικάζει τεράστιο σχέδιο του Ισραήλ για κατασκευή οικισμών (στα Αγγλικά) – Aljazeera
http://www.aljazeera.com/news/2017/01/condemns-huge-israeli-settlement-plan-170125041616025.html  

Ο Ντέιβιντ Φρίντμαν, πρέσβης της κυβέρνησης του Τραμπ στο Ισραήλ, ζήτησε να προωθηθεί η δημιουργία νέων οικισμών (στα Αγγλικά) – Forward

http://forward.com/news/breaking-news/362712/david-friedman-trump-s-israel-envoy-pick-reportedly-behind-newly-approved-s/  

Νετανιάχου: «Θα μιλήσω με τον Τραμπ στην Ουάσινγκτον για τους οικισμούς» (στα Αγγλικά) – The Jerusalem Post

http://www.jpost.com/Israel-News/Politics-And-Diplomacy/Netanyahu-I-will-speak-with-Trump-about-settlements-in-Washington-480500  

Μετά τις προσφυγές, σύμμαχοι του Ισραήλ καταδικάζουν το νόμο για τους οικισμούς (στα Αγγλικά) – The Boston Globe
https://www.bostonglobe.com/news/world/2017/02/07/israeli-allies-condemn-settlement-law-lawsuits-loom/j8SMKdE4R0r1VVgGeEmORK/story.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: