ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Δευτέρα 6 Μαρτίου 2017

ΡΑΠ: Δημαιρεσίες χωρίς συλλογικότητα στα όργανα


«Κατάργηση – εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων – της ουσιαστικής διαβούλευσης μεταξύ των παρατάξεων και λήψη από το Σώμα προαποφασισμένων αποφάσεων από την τεχνητή πλειοψηφία του "Καλλικράτη", είναι λίγες μόνον από τις στρεβλώσεις που επέφερε ο "Καλλικράτης" στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, αναφέρει η ΡΑΠ. Αλλά  και «την μετατροπή ακόμα και εκδηλώσεων μνήμης και τιμής σε πεσόντες συμπολίτες μας που διοργάνωνε πάντα το Δημοτικό Συμβούλιο σε κομματικές εκδηλώσεις».



Ανακοίνωση της δημοτικής παράταξης με αναφορά στον εορτασμό της μνήμης των 125 εκτελεσμένων στο Γηροκομειό Πάτρας


«Θέλουμε όμως να επισημάνουμε ακόμα μια φορά ότι οι καθοριζόμενες από τον «Καλλικράτη» σχετικές διαδικασίες εκλογών αποτελούν μια ανούσια, αστεία και αντιδημοκρατική διαδικασία, απόλυτα προσαρμοσμένη στη συνολική λογική του ισχύοντος νομοθετικού πλαισίου».
«Την μετατροπή ακόμα και εκδηλώσεων μνήμης και τιμής σε πεσόντες συμπολίτες μας που διοργάνωνε πάντα το Δημοτικό Συμβούλιο σε κομματικές εκδηλώσεις...».

Τα αναφέρονται σε ανακοίνωση της ΡΑΠ, με αναφορά στην εκδήλωση Μνήμης των 125 εκτελεσμένων στο Γηροκομειό, που τελείται την Κυριακή στο Γηροκομειό και ο Δήμος Πατρέων αρνείται την διοργάνωση, αλλά και την συμμετοχή του.
«Δεν ξέρουμε αν μπορούμε να ελπίζουμε σε καλύτερη συνέχεια. Η ανατροπή αυτής της κατάστασης θα έλθει με την ανατροπή του «Καλλικράτη» και την εφαρμογή της απλής αναλογικής στη συγκρότηση των δημοτικών συμβουλίων και των οργάνων τους».
Τα παραπάνω τονίζει η ΡΑΠ Πάτρα Ανθρώπινη Πόλη, με αφορμή τις δημαιρεσίες στο Δήμος Πατρέων για την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής και την Οικονομική Επιτροπή, που έγιναν χθες και οδήγησαν σε όργανο χωρίς συλλογικότητα προεδρείου και  στην συρρίκνωσή του, ενώ παράλληλα τάσσεται υπέρ της αλλαγής του "Καλλικράτη".

«Η ΡΑΠ-ΠΑΤΡΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΠΟΛΗ συμμετείχε στις πρόσφατες δημαιρεσίες εκλογής Προεδρείου και μελών των Επιτροπών Οικονομικών και Ποιότητας Ζωής παραμένοντας στη συναινετική λογική που είχε συμφωνηθεί από το σύνολο των παρατάξεων κατά την πρώτη περίοδο της θητείας του Δημοτικού Συμβουλίου.
Θέλουμε όμως να επισημάνουμε ακόμα μια φορά ότι οι καθοριζόμενες από τον "Καλλικράτη" σχετικές διαδικασίες εκλογών αποτελούν μια ανούσια, αστεία και αντιδημοκρατική διαδικασία, απόλυτα προσαρμοσμένη στη συνολική λογική του ισχύοντος νομοθετικού πλαισίου.
Το πλαίσιο αυτό διευκόλυνε τη συνειδητή, κατά τη γνώμη μας, από τη πλευρά της πλειοψηφίας κατάργηση της συλλογικότητας του Προεδρείου αλλά και του Δημοτικού Συμβουλίου γενικότερα και τη συρρίκνωσή του ώστε να εκπροσωπείται σχεδόν αποκλειστικά από την Πρόεδρό του. Την κατάργηση – εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων – της ουσιαστικής διαβούλευσης μεταξύ των παρατάξεων και τη λήψη από το σώμα προαποφασισμένων αποφάσεων από την τεχνητή πλειοψηφία του «Καλλικράτη». 
Την μετατροπή ακόμα και εκδηλώσεων μνήμης και τιμής σε πεσόντες συμπολίτες μας που διοργάνωνε πάντα το Δημοτικό Συμβούλιο σε κομματικές εκδηλώσεις. Ακόμα και την «εξαφάνιση» σε ορισμένες περιπτώσεις εκπροσώπων των παρατάξεων της μειοψηφίας, προκειμένου να παρουσιάζεται επιλεκτική εκπροσώπηση.
Δεν ξέρουμε αν μπορούμε να ελπίζουμε σε καλύτερη συνέχεια. Η ανατροπή αυτής της κατάστασης θα έλθει με την ανατροπή του «Καλλικράτη» και την εφαρμογή της απλής αναλογικής στη συγκρότηση των δημοτικών συμβουλίων και των οργάνων τους. Για να γίνουν επιτέλους τα δημοτικά συμβούλια τα ανώτερα συλλογικά πολιτικά όργανα που θα αποφασίζουν για τα μεγάλα και τα μικρά ζητήματα της πόλης και δεν θα επικυρώνουν εκ των υστέρων μονομερείς αποφάσεις της, ελέω Καλλικράτη, πλειοψηφίας.
Είναι σίγουρο ότι αυτή η αλλαγή θα πραγματοποιηθεί. Το μέλλον της τοπικής αυτοδιοίκησης ανήκει σε αυτούς που θέλουν και μπορούν να υπηρετήσουν τη δημοκρατική και αποτελεσματική λειτουργία της!».



Δεν υπάρχουν σχόλια: