ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Παρασκευή 24 Μαρτίου 2017

Πάρτο Αλλιώς


Του Ντίνου Βγενόπουλου
·        Βίκτωρ Ουγκώ : Θα έρθει μια μέρα που οι σφαίρες και οι βόμβες θα αντικατασταθούν από ψηφοδέλτια, από την καθολική ψηφοφορία, από τις αποφάσεις μιας μεγάλης, κυρίαρχης Γερουσίας, που θα είναι για την Ευρώπη ότι η Βουλή των Κοινοτήτων για την Αγγλία και η Εθνοσυνέλευση για τη Γαλλία. Θα έρθει μια μέρα που τα κανόνια θα εκτίθενται στα μουσεία και όλοι θα αναρωτιούνται για τη χρησιμότητά τους.

·        Προφητικά ο Ουγκώ προέβλεψε την εξέλιξη της Ευρώπης , δεν μπόρεσε νε διακρίνει τι θα αντικαθιστούσε τα κανόνια …
·        Στις Τράπεζες και όχι μόνο…
·        Λένιν : Θα έρθει μια μέρα που δύο τεράστιες ομάδες, οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής και οι Ηνωμένες Πολιτείες της Ευρώπης, που απλώνουν η μια προς την άλλη το χέρι τους πάνω από τον ωκεανό, θα ανταλλάσσουν τα προϊόντα τους, το εμπόριό τους, τη βιομηχανία τους, την τέχνη τους και τις ιδέες τους. Οι Ενωμένες Πολιτείες της Ευρώπης στις συνθήκες του καπιταλισμού θα ισοδυναμούσαν με συμφωνία για το μοίρασμα των αποικιών. Στον καπιταλισμό όμως, δεν μπορεί να υπάρξει άλλη βάση, άλλη αρχή μοιρασιάς, εκτός από τη δύναμη. Φυσικά, είναι δυνατές προσωρινές συμφωνίες ανάμεσα σε καπιταλιστές και ανάμεσα σε κράτη. Μ’ αυτήν την έννοια, μπορεί να δημιουργηθούν και οι Ενωμένες Πολιτείες της Ευρώπης σαν συμφωνία των Ευρωπαίων καπιταλιστών Με ποιο σκοπό; Μόνο με το σκοπό να πνίξουν από κοινού το σοσιαλισμό στην Ευρώπη.
·        Ο Λένιν διείδε την πορεία της Ευρώπης όχι ως προφήτης αλλά ως γνώστης του καπιταλιστικού  συστήματος .
·        Και βέβαια οι αφελείς που πίστευαν και πιστεύουν   ότι η Ευρώπη μπορεί να είναι ο παράδεισος μ της Δημοκρατίας , της Αλληλεγγύης , του διαφωτισμού, των συγκλήσεων , των συνεργασιών , των κανόνων και των αρχών .
·        Μεζέα …
·        Ο Κούλας
·        Ο Κούλης
·        Και τα κουλά τους
·        Αυτοί είναι
·        Μην απορείς
·        Σύμφωνα με την ΓΣΕΒΕΕ
·        Θα μπουν 18.700 λουκέτα
·        Ναι αλλά θα ανοίξουν
·        Λουκετάδικα…
·        Τσιπρας: «Η Ευρώπη έχει παραδοθεί στο ΔΝΤ και δεν υπερασπίζεται τα ίδια της τα επιτεύγματα . Η Ελλάδα,  βρίσκεται στην πρώτη γραμμή μιας μάχης που αφορά όλη την Ευρώπη. Αγωνιζόμαστε για την επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων στη χώρα μας, να τελειώσει το καθεστώς εξαίρεσης τώρα και μια για πάντα και για όλους στο μέλλον».
·        Αγαπητέ Αλέξη, αν νομίζεις ότι τους έθιξες
·         Κάνεις λάθος
·        Αν νομίζεις  ότι του συγκίνησες
·        Κάνεις λάθος
·        Αν νομίζεις ότι τους ευαισθητοποίησες
·        Κάνεις λάθος
·        Αν νομίζεις ότι θα σε ακούσουν
·        Κάνεις λάθος
·        Αν νομίζεις ότι θα σκεφτούν
·        Κάνεις λάθος
·        Αν νομίζεις ότι κάνουν λάθος
·        Είναι σωστό
·        Μέρκελ, αν φοβάται και άλλες αποχωρήσεις από την Ε.Ε : «Όχι. Ασφαλώς κάθε χώρα-μέλος έχει διαφορετικές ιδέες για το πώς διαμορφώνουμε το μέλλον, αλλά η συνολική πορεία προς τα εμπρός είναι εμφανής - περισσότερη συνεργασία».
·        Με τις επιλογές μας (της Γερμανίας)…
·        Γιατί απορείτε με τα όσα είπε ο Νταϊσενμπλούμ
·        Τόσος είναι …
·        Και αυτοί που το έχουν βάλει , τόσοι είναι…
·        Απαίτηση των δανειστών περιλαμβάνει πώληση του 40% της λιγνιτικής και υδροηλεκτρικής ισχύος της ΔΕΗ.
·        Την ίδια ώρα δεν εγκρίνονται  επενδυτικά προγράμματα της ΔΕΗ για δύο νέες μονάδες λιγνίτη.
·        Παράλογο ;
·        Όχι λογικό
·        Οι επενδύσεις θα γίνουν από ιδιώτες …
·        «Εντολοδόχο», «χαμηλών ικανοτήτων» και «χωρίς τεχνογνωσία» χαρακτήρισε τον Γερούν Ντάισελμπλουμ ο πρώην υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης, που τόνισε δηκτικά ότι «έναν αλγόριθμο να βάλετε στη θέση του, έναν υπολογιστή που δέχεται πληροφορίες, την ίδια δουλειά θα κάνει»
·        Γιάνη , συμφωνούμε
·        Αλλά ξέχασες την παροιμία…
·        Το έξυπνο πουλί από τη μύτη πιάνεται …
·        «Η Ελλάδα θα χρειαστεί τουλάχιστον 20 χρόνια για να επιστρέψει στα προ - κρίσης επίπεδα του Ακαθάριστου Εγχωρίου Προϊόντος της, επισήμανε ο Τόμσεν μιλώντας σε ημερίδα στο πανεπιστήμιο της Οξφόρδης.
·        Θέλει ο οικονομικός δολοφόνος να κρυφτεί και η αγκύλωση δεν τον αφήνει
·        Και δυστυχώς δεν γλυτώνεις εύκολα από δαύτους καθώς έχουν την αμέριστη στήριξη των διάφορων Σόϊμπλε…
·        Τσιπρας: «Σήμερα η Ευρώπη είναι σχεδόν αποκλειστικά ένας χώρος λιτότητας, απορρύθμισης κοινωνικών και εργασιακών δικαιωμάτων και κλειστών συνόρων για πολιτικούς πρόσφυγες και μετανάστες. Ο Νεοφιλελευθερισμός έχει σχεδόν καταβροχθίσει την Ευρώπη».
·        Χωρίς αντίπαλο…
·        Δέος
·        60 Χρόνια Ευρώπη… «Η  Ένωση και τα κράτη μέλη, έχοντας υπόψη τα θεμελιώδη κοινωνικά δικαιώματα όπως αυτά που ορίζονται στον Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Χάρτη που υπογράφηκε στο Τορίνο στις 18 Οκτωβρίου 1961, και στον Κοινοτικό Χάρτη των Θεμελιωδών Κοινωνικών Δικαιωμάτων των Εργαζομένων του 1989, έχουν ως στόχο την προώθηση της απασχόλησης, τη βελτίωση των διαβίωσης και εργασίας, ώστε να καταστήσουν δυνατή την εναρμόνισή τους με παράλληλη διατήρηση της προόδου, την κατάλληλη κοινωνική προστασία, τον κοινωνικό διάλογο και την ανάπτυξη των ανθρώπινων πόρων που θα επιτρέψουν ένα υψηλό και διαρκές επίπεδο απασχόλησης και την καταπολέμηση του αποκλεισμού».
·        Μόνοι τους τα λένε
·        Μόνοι τους τα παραβιάζουν
·        Συστηματικά, ασύστολα, ξεδιάντροπα…
·        Και θέλουν συν(εν)οχή…
·        Ν.Δ «Η χώρα μπήκε σε περιπέτεια με ευθύνη της κυβέρνησης»
·        Όντως,  η χώρα μπήκε σε μια περιπέτεια να βγει από τον βόρβορο του παρελθόντος
·        Το θέμα είναι να αποδείξει η κυβέρνηση ότι είναι …Ιντιάνα Τζόουνς
·        Να βρει το θησαυρό
·        Να ..πάρει και το κορίτσι…
·        Σώρρας: Είμαι αθώος... Δέχομαι απειλές
·        Από τους… οπαδούς του
·        Διότι οι υπόλοιποι τον έχουν χεσ..νο…
·        ESM: «Η Ελλάδα επιστρέφει σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης και έχει σημαντικό πρωτογενές πλεόνασμα»
·        Όπερ ;
·        Υπερψηφίστηκε από την Ολομέλεια της Βουλής η τροπολογία που κατέθεσαν 5 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ η οποία προβλέπει το διορισμό προσωρινού επιτρόπου στην ΑΕΠΙ για τη διασφάλιση της είσπραξης και απόδοσης στους δικαιούχους των ποσών που εισπράττει για λογαριασμό τους.
·        Κατά ψήφισαν ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΚΚΕ και ΧΑ, παρών ψήφισε το Ποτάμι.
·        Σιγά μη έχουν ψυχή και στομάχι οι δημιουργοί…
·        Το ΚΚΕ γιατί;
·        Και καλά το ΔΝΤ είναι …παρακράτος
·        Οι …δημοκράτες τις Ευρώπης ;
·        Σιγά μη τους νοιάζει η βούληση των λαών…
·        60 χρόνια μετά που είναι ο σεβασμός στις επιλογές  των λαών;
·        Πρόεδρος της Δημοκρατίας: «Εκείνο που οφείλουμε να αντιληφθούμε, είναι ότι πριν από όλα η Ευρώπη είναι πολιτισμός. Υπάρχουν και άλλες δυνάμεις στο κόσμο που διεκδικούν, είτε την οικονομική ισχύ είτε την στρατιωτική ισχύ, αλλά η Ευρώπη για να είναι Ευρώπη δεν πρέπει παρά να διεκδικεί την μόνη ισχύ η οποία της ταιριάζει και η οποία είναι πολύτιμη για την ανθρωπότητα, δηλαδή τον παγκόσμιο πολιτισμό, που είναι ο δικός της πολιτισμός το υπόδειγμα του δικού της πολιτισμού.»
·        Είναι ;
·        Τι σχέση έχουν αυτοί που την διοικούν με τον πολιτισμό της ;
·        Τι σχέση έχει ο πολιτισμός με αυτούς ;

Δεν υπάρχουν σχόλια: