ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τετάρτη 8 Μαρτίου 2017

Δ. Τζανακόπουλος: Είμαστε κοντά σε τεχνική συμφωνία...


...Με επιφύλαξη
για τα εργατικά

ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΕ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΣΥΓΚΛΙΣΕΩΝ ΚΑΘΩΣ ΕΧΟΥΝ ΓΙΝΕΙ ΥΠΟΧΩΡΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΥΟ ΠΛΕΥΡΕΣ. Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΤΗΝ ΑΛΛΑΓΗ ΤΟΥ ΜΕΙΓΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΔΝΤ ΣΤΟ ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ Η ΛΟΓΙΚΗ ΤΩΝ ΑΝΤΙΜΕΤΡΩΝ

"Είμαστε πολύ κοντά σε τεχνική συμφωνία ως τη λήξη του προγράμματος, με την επιφύλαξη των εργασιακών" δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος ωστόσο παραμένει ανοιχτή η συζήτηση για τις απαιτήσεις που θέτει το ΔΝΤ ώστε να συμμετέχει στο πρόγραμμα. 

Ανοικτά παραμένουν τα θέματα των εργασιακών και τα μέτρα – αντίμετρα, θέμα που σχετίζεται και με τις δημοσιονομικές προβλέψεις για το 2019 και μετά όπως εξήγησε ο κ. Τζανακόπουλος σε συνέντευξή του στο ΣΚΑΙ.

Υποστήριξε ότι υπάρχουν δυνατότητες συγκλίσεων καθώς έχουν γίνει υποχωρήσεις και από τις δύο πλευρές. Η ελληνική κυβέρνηση στην αλλαγή του μείγματος και το ΔΝΤ στο να υπάρξει η λογική των αντιμέτρων.

"Το 2018 ο στόχος είναι 3.5%, αν πιαστεί αυτός ο στόχος, που η Κομισιόν, η ελληνική κυβέρνηση και η Eurostat υποστηρίζουν ότι θα πιαστεί, σύμφωνα με τις προβλέψεις, θα αλλάξει το μείγμα πολιτικής αλλά ο στόχος θα παραμείνει ο ίδιος" τόνισε ο κ. Τζανακόπουλος. Ειδικότερα, όπως είπε το 01.01.2019 θα υπάρξουν αλλαγές στην φορολογία που θα επιβαρύνουν κάποιες κατηγορίες και κάποιες αλλαγές που θα ελαφρύνουν κάποιες κατηγορίες ώστε το αποτέλεσμα δημοσιονομικά να είναι μηδενικό.

Από τη στιγμή που θα πιαστεί ο στόχος το 2018 δεν θα υπάρξει ανάγκη πρόσθετων μέτρων, πρόσθεσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος διευκρινίζοντας ότι το ΔΝΤ θέλει να αλλάξει ο τρόπος που επιτυγχάνεται το πρωτογενές πλεόνασμα, γιατί θεωρεί ότι αυτός δεν έχει αναπτυξιακή κατεύθυνση.
«Συζητάμε με τους εταίρους για μια συνολική συμφωνία, αν κάνουμε υπό την πίεση του χρόνου μια σπασμένη συμφωνία πετώντας το μπαλάκι για έξι μήνες μετά δεν θα έχουμε επιλύσει τίποτα, γιατί το κυριότερο πράγμα που έχει ανάγκη η ελληνική οικονομία είναι η σταθερότητα και η εμπιστοσύνη», ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Ο κ. Τζανακόπουλος εκτός από το ΔΝΤ, για το κλίμα της αβεβαιότητας είπε πως η κυβέρνηση αποδίδει ευθύνες και στην αξιωματική αντιπολίτευση καθώς, όπως ανέφερε, επέλεξε πολιτική «κινδυνολογίας και καταστροφολογίας» αντί να κάνει εποικοδομητική κριτική. «Μας έλεγε κλείστε τη συμφωνία και την ίδια στιγμή έλεγε ότι ευθυνόμαστε εμείς για τα μέτρα που ζητάει το ΔΝΤ. Η αξιωματική αντιπολίτευση καλλιέργησε με αυτό τον τρόπο την αβεβαιότητα», είπε ο κ. Τζανακόπουλος.

"Τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ είναι προσωρινά, θα πρέπει να δούμε τα συνολικά στοιχεία"  υπογράμμισε ο κ. Τζανακόπουλος προσθέτοντας ότι δεν επηρρεάζεται ο στόχος του προγράμματος για το τρίτο τρίμηνο.

Απαντώντας σε μια σειρά πιο εξειδικευμένων ερωτήσεων ο κ. Τζανακόπουλος δήλωσε ότι η κυβέρνηση διερευνά διορθωτικές παρεμβάσεις αναφορικά με τους εργαζόμενους που έχουν μπλοκάκι πίσω από το οποίο υποκρύπτεται σχέση εξαρτημένης εργασίας.  

Αναφορικά με τη φορολόγηση των βουλευτών και το θέμα που έχει αναδείξει μερίδα των ΜΜΕ υπογράμμισε ότι "η συνολική επιβάρυνση των βουλευτών σήμερα ίναι μεγαλύτερη από παλαιότερα, ωστόσο όπως ενημέρωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος θα υπάρξουν οι απαραίτητες αλλαγές ώστε να διορθωθούν αδικίες όπου υπάρχουν, ώστε να φορολογούνται όπως όλοι Έλληνες.

Ειδικότερα για το θέμα των εισπρακτικών εταιρειών και τα κόκκινα δάνεια ο κ. Τζανακόπουλος υποστήριξε ότι «υπάρχουν συζητήσεις για να βρούμε τον καλύτερο τρόπο διαχείρισης των κόκκινων δανείων χωρίς να μπουν σε κίνδυνο ούτε οι τράπεζες αλλά ούτε και οι πολίτες».

Για τις εισπρακτικές εταιρείες σημείωσε ότι αναμένεται η απόφαση της δικαιοσύνης ωστόσο υποστήριξε ότι "θα πρέπει να υπάρξει ένα αυστηρότερο ρυθμιστικό πλαίσιο σε σχέση με τη δράση των εταιρειών αυτών".

Κατ. Μπρ.-aygi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: