ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τετάρτη 22 Μαρτίου 2017

Οι γυναίκες και τα ποτά... τρώνε Γέρουν Νταϊσελμπλούμ

Το ζήτημα δεν είναι «γυναικεία» υπόθεση. Αλλά, όπως έλεγε η Σιμόν ντε Μποβουάρ, στις περιόδους κρίσης (πόλεμος, φτώχεια, κλπ) οι γυναίκες (όπως και οι αδύναμες κοινωνικά τάξεις) πληρώνουν πρώτες τη νύφη, λέει η Σία Αναγνωστοπούλου. (Φωτογρ. Αρχείου από την Πάτρα, στον ΣΥΡΙΖΑ Ανατολικού Διαμερίσματος).


«Καλώ τις «πουτ@νες» του Νότου να αναδείξουμε το ματσό πρόσωπο του νεοφιλελευθερισμού» λέει η Σία Αναγνωστοπούλου, ενώ οι Ευρωπαίοο Σοσιαλιστές δηλώνουν πως ο Ολλανδός πρ. Υπ. Οικονομικών δεν τους εκπροσωπεί!



Με ένα πολύ σκληρό κείμενο απαντά η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην αναπληρώτρια υπουργός Παιδείας, Σία Αναγνωστοπούλου, στον Γερούν Ντάισελμπλουμ με αφορμή τις γνωστές δηλώσεις του για τις χώρες του ευρωπαϊκού νότου, που έγιναν στις 20 Μαρτίου 2017 και ανέφεραν πως για την κατάσταση που περιήλθαν οι χώρες του Νότου, μαζί τους και η Ελλάδα, φταίει ότι έφαγαν τα λεφτά τους, στις γυναίκες και στα ποτά! 

Παράλληλα, δίνοντας διεθνείς διαστάσεις στο ζήτημα, σκληρή γλώσσα κατά του σοσιαλδημοκράτη, προέδρου του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ χρησιμοποιούν σε σημερινή ανακοίνωσή τους οι Ευρωπαίοι Σοσιαλιστές τονίζοντας πως ο Γ. Ντάισελμπλουμ πλέον «δεν τους εκπροσωπεί».

Ωστόσο, ο επικεφαλής των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης Γερούν Ντάισελμπλουμ δεν επέκρινε κάποια συγκεκριμένη χώρα ή περιοχή, δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπός του, μετά τα σχόλια του Ντάισελμπλουμ σε γερμανική εφημερίδα, που θεωρήθηκαν αρνητικά για τις χώρες της νότιας Ευρώπης και τροφοδότησαν τις φωνές που ζητούν την παραίτησή του.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Ντάισελμπλουμ, οι δηλώσεις του παρερμηνεύτηκαν.

«Ο Ντάισελμπλουμ δεν αναφέρθηκε σε κάποια χώρα ή ομάδα χωρών. Το μήνυμά του είχε αποδέκτες όλες τις χώρες της ευρωζώνης: η αλληλεγγύη συνοδεύεται από υποχρεώσεις. Πρέπει να τηρούμε τους δημοσιονομικούς κανόνες. Αυτό είναι σημαντικό σε προσωπικό, εθνικό και διεθνές επίπεδο», δήλωσε.


 Συγκεκριμένα, η κ. Αναγνωστοπούλου γράφει:

 «Η Ευρώπη της Δημοκρατίας, της διαλεκτικής, της ισότητας επιβεβαιώθηκε πανηγυρικά δια στόματος Ντάισελμπλούμ. Οι Νότιοι φάγανε τα λεφτά στις γυναίκες και το αλκοόλ.

 Τι να πρωτοθαυμάσει κανείς; Ότι η πολιτική διεξάγεται με όρους πολιτισμικών χαρακτηριστικών; Δεν υπάρχουν ιδεολογίες, δεν υπάρχουν πολιτικές, υπάρχουν οι «Νότιοι» και οι «Βόρειοι» (κατά το χριστιανοί-μουσουλμάνοι). Ότι οι γυναίκες για την Ευρώπη των δικαιωμάτων και της έμφυλης ισότητας είναι το «λάφυρο» των απολίτιστων Νότιων που τρώνε τα λεφτά των πολιτισμένων Βόρειων (η πολιτική ανάμεσα σε άνδρες, οι γυναίκες «λάφυρο»).

 Ότι οι Νότιες είναι λίγο ως πολύ «πουτ@νες» (άβουλα πλάσματα που τρέφονται από τους απολίτιστους); Η Ευρώπη γιορτάζει τα 60 χρόνια της, και ο κ. Ντάισελμπλουμ (και διάφοροι άλλοι) διαφεντεύουν το μέλλον της.

 Καλώ τις «πουτ@νες» γυναίκες του Νότου να υπογράψουμε διακήρυξη η οποία πρέπει να σταλεί στη Ρώμη και να διαβαστεί. Καλώ τις «πουτ@νες» του Νότου να αναδείξουμε το ματσό πρόσωπο του νεοφιλελευθερισμού (περί αυτού πρόκειται), να αναδείξουμε το αντιδημοκρατικό πρόσωπο της νεοφιλελεύθερης Ευρώπης.

Το ζήτημα δεν είναι «γυναικεία» υπόθεση. Αλλά, όπως έλεγε η Σιμόν ντε Μποβουάρ, στις περιόδους κρίσης (πόλεμος, φτώχεια, κλπ) οι γυναίκες (όπως και οι αδύναμες κοινωνικά τάξεις) πληρώνουν πρώτες τη νύφη.

 Μία «πουτ@να» του Νότου».

Η πολιτική Ομάδα των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών τηρεί αποστάσεις

«Τα σχόλια του κ. Ντάισελμλουμ είναι απαράδεκτα, ειδικά σε μια τόσο κρίσιμη περίοδο για το σχέδιο της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης» αναφέρουν οι Ευρωπαίοι Σοσιαλιστές, με μία σκληρή γλώσσα κατά του σοσιαλδημοκράτη, προέδρου του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ που χρησιμοποιούν σε σημερινή ανακοίνωσή τους. τονίζοντας πως ο Γ. Ντάισελμπλουμ πλέον «δεν τους εκπροσωπεί».

«Η πολιτική Ομάδα των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών τηρεί αποστάσεις από τις δηλώσεις του προέδρου του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ στις 20 Μαρτίου του 2017. Τα λόγια του υπό καμία έννοια δεν εκπροσωπούν το όραμα της πολιτικής μας οικογένειας και τον τρόπο με τον οποίο δίνουμε αξία στους ανθρώπους και στο ευρωπαϊκό σχέδιο για το οποίο μαχόμαστε», αναφέρει η ανακοίνωση.

Στην ίδια ανακοίνωση, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος, Σεργκέι Στάνισεβ, δηλώνει τα εξής: «Με μία φράση ο Γ. Ντάισελμπλουμ κατάφερε να προσβάλει και να υποβαθμίσει τόσους ανθρώπους και να σπείρει τη διχόνοια. Τα λόγια του ήταν προσβλητικά τόσο για τις νότιες, όσο και για τις βόρειες ευρωπαϊκές χώρες, αλλά και για τις γυναίκες και τους άντρες.

Τα σχόλια του κ. Ντάισελμλουμ είναι απαράδεκτα, ειδικά σε μια τόσο κρίσιμη περίοδο για το σχέδιο της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης. Λίγες μόνο ημέρες πριν την 60η επέτειο της Συνθήκης της Ρώμης, είναι ντροπή για έναν εκπρόσωπο της πολιτικής μας οικογένειας να αντιτίθεται στην ουσία των αξιών της Ένωσής μας, στο σεβασμό και την αλληλεγγύη, που είναι η βάση του ευρωπαϊκού σχεδίου. H αλληλεγγύη, η ισότητα και η μη διάκριση αποτελούν θεμελιώδεις ιστορικές αξίες της σοσιαλδημοκρατικής μας οικογένειας και θα συνεχίσουν να είναι».

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: