ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Πέμπτη, 9 Μαρτίου 2017

Η φορολόγηση σχολικών κυλικείων προκαλεί αντιδράσεις

Φωτογραφία αρχείου.

Ο αντιδήμαρχος Παιδείας Πατρέων ζητά εξαίρεση της εφαρμογής του νόμου, για τα σχολεία και τις Σχολικές Επιτροπές

Με συντελεστή 29% θα φορολογούνται στο εξής τα μισθώματα κυλικείων στα δημόσια σχολεία, γεγονός που όπως αναμένονταν προκαλεί αντιδράσεις, όπως η παρακάτω, για τη λειτουργία των σχολικών εγκαταστάσεων, αφού αποτελεί ένα σημαντικό έσοδο για την κάλυψη λειτουργικών εξόδων τους. Κι αυτό χωρίς να παραβλέπεται ότι ενίοτε δεν είναι εύρυθμη η λειτουργία των κυλικείων αυτών, ιδίως στα σχολεία μικρής οικονομικής δυνατότητας των μαθητών, ή όταν ο υπερθεματιστής του πλειστηριασμού, στον οποίο κατακυρώνεται το κυλικείο, είναι ασυνεπής, ως προς τις υποχρεώσεις του, έναντι της σχολλικής επιτροπής!

Ο Αντιδήμαρχος Παιδείας και Αθλητισμού του Δήμου Πατρέων, Ανδρέας Αθανασόπουλος, με επιστολή του στο Υπουργείο Οικονομικών, απαιτεί, να καταργηθούν άμεσα οι συγκεκριμένες διατάξεις που φορολογούν τα μισθώματα των κυλικείων και να μην εφαρμοστούν για τα σχολεία και τις Σχολικές Επιτροπές.  
 

Η επιστολή του Αντιδημάρχου έχει ως εξής:

«Με το αριθ. ΔΕΑΦ Β 1016062 ΕΞ 01/02/2017 έγγραφο της ΑΑΔΕ (Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων) Γενικής Διεύθυνσης Φορολογικής Διοίκησης, αναφέρεται ότι σύμφωνα με τον Ν.4172/2013, τα μισθώματα των σχολικών κυλικείων Δημοσίων Σχολείων Α΄& Β΄ Εκπαίδευσης, είναι έσοδα και αποτελούν αντικείμενο φορολογίας και μάλιστα φορολογούνται ως εισόδημα από επιχειρηματική δραστηριότητα, σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθρων 47& 58 του Ν. 4172/2013 με συντελεστή 29%.

Εκφράζουμε την έντονη διαμαρτυρία και αντίθεση μας στην συγκεκριμένη εξέλιξη.

Η διάταξη αυτή είναι απαράδεκτη και στραγγαλίζει παραπέρα τη λειτουργία του Δημόσιου Σχολείου.

Εντάσσεται στη γενικότερη εισπρακτική φιλοσοφία της Κυβέρνησης  που θεωρεί τους Δήμους  Α.Ε και τους εξισώνει με την φορολογία επιχειρήσεων.

Επιδιώκει την – με κάθε τρόπο – αύξηση των δημόσιων οικονομικών και την παρουσίαση πρωτογενών πλεονασμάτων τη  Ελληνικής  οικονομίας,  αδιαφορώντας για τις συνέπειες στα λαϊκά στρώματα .

Κινείται στα πλαίσια της δημοσιονομικής προσαρμογής που υπαγορεύουν οι συμφωνίες με τους  “δανειστές” που εξυπηρετούν τα συμφέροντα διεθνών και ντόπιων μονοπωλιακών ομίλων.

Σας ενημερώνουμε το εισόδημα   αυτό διατίθεται για βασικές ανάγκες λειτουργίας των σχολείων, σε μια εποχή μάλιστα που η χρηματοδότηση των σχολείων από την πολιτεία είναι ανεπαρκής  (μειωμένη κατά  65% σε σχέση με το σχολικό έτος 2008-2009).

Σε καμία περίπτωση τα Δημόσια Σχολεία δεν μπορούν να εξομοιωθούν με επιχειρηματίες και επιχειρηματική δραστηριότητα.

Απαιτούμε άμεσα να καταργηθούν οι συγκεκριμένες διατάξεις και να μην εφαρμοστούν για τα σχολεία και τις Σχολικές Επιτροπές».    
Δημοσίευση σχολίου