ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Δευτέρα, 27 Μαρτίου 2017

Χιλιάδες λαού τίμησαν την μνήμη του Ν. Μπελογιάννη

«Αυτό που διεκδίκησε ο Νίκος Μπελογιάννης, για λογαριασμό ολόκληρου του λαού, ήταν το δικαίωμα να επιστρέψει ο τόπος στη δημοκρατική ομαλότητα» είπε ο Αλ. Τσίπρας κατά την ενωτική ομιλία του στο πλήθος, επί της πλ. Μπελογιάννη, στην Αμαλιάδα.

 


Ενωτικός λόγος

από τον Αλ.Τσίπρα

O ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΚΑΤΑ ΤΟΝ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟ ΤΟΥ ΣΗΜΕΙΩΣΕ ΟΤΙ Ο ΝΙΚΟΣ ΜΠΕΛΟΓΙΑΝΝΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΑΛΛΟΙ «ΜΠΕΛΟΓΙΑΝΝΗΔΕΣ» ΕΚΤΕΛΕΣΤΗΚΑΝ ΟΧΙ ΔΙΟΤΙ ΗΤΑΝ ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΧΩΡΑ, ΑΛΛΑ ΜΟΝΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΡΠΙΛΙΣΤΕΙ ΚΑΘΕ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΘΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΝΝΟΗΣΗΣ, ΜΕΤΑ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΟΥ ΕΜΦΥΛΙΟΥ«Ο Νίκος Μπελογιάννης, με το ήθος, την στάση του απέναντι στους στρατοδίκες, καταξιώθηκε ως μια ιστορική μορφή που υπερβαίνει τα όρια της Αριστεράς» τόνισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας από την Αμαλιάδα, όπου εγκαινίασε τη μόνιμη έκθεση «Νίκος Μπελογιάννης» στο πατρικό σπίτι του στελέχους του ΚΚΕ και συμβόλου της Αριστεράς.

«Αυτό που διεκδίκησε ο Νίκος Μπελογιάννης, για λογαριασμό ολόκληρου του λαού, ήταν το δικαίωμα να επιστρέψει ο τόπος στη δημοκρατική ομαλότητα» υπογράμμισε ο Αλ. Τσίπρας προσθέτοντας ότι ο Ν. Μπελογιάννης ήταν αντιπροσωπευτικός μιας γενιάς αγωνιστών, που συνδύασε την πολιτική της στράτευση με την πνευματική αναζήτηση.

O πρωθυπουργός κατά τον χαιρετισμό του σημείωσε ότι ο Νίκος Μπελογιάννης αλλά και εκατοντάδες άλλοι «Μπελογιάννηδες» εκτελέστηκαν όχι διότι ήταν κίνδυνος για τη χώρα, αλλά μόνο και μόνο για να τορπιλιστεί κάθε προοπτική πολιτικής και εθνικής συνεννόησης, μετά τα χρόνια του εμφυλίου.

Εκτελέστηκε για να συνεχίσουν να κυβερνούν οι ξένες δυνάμεις με τους αντιπροσώπους τους και όχι οι νόμιμα εκλεγμένες κυβερνήσεις, ανέφερε ο κ. Τσίπρας. «Καλωσορίζουμε την έκθεση «Ν. Μπελογιάννης», με την πεποίθηση ότι η επαφή με την ιστορία μας μόνο κέρδος μπορεί να είναι για την Δημοκρατία» δήλωσε ο πρωθυπουργός και ανέφερε ότι αποτελεί απόδοση τιμής σε έναν άνθρωπο που έγινε σύμβολο του αγώνα για ειρήνη και δημοκρατία,

Στην Αμαλιάδα βρέθηκαν επίσης ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Κατρούγκαλος, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Αλέξης Χαρίτσης, ο υφυπουργός Εργασίας, Τάσος Πετρόπουλος, ο υφυπουργός Παιδείας, Δημήτρης Μπαξεβανάκης, βουλευτές, ανάμεσά τους και οι τρεις της Αχαΐας Σ. Αναγνωστοπούλου, Κ. Σπαρτινός και Α. Ριζούλης, εκπρόσωποι φορέων και αρχών κ.ά.

Η εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε μπροστά από το μνημείο του Νίκου Μπελογιάννη, στην ομώνυμη πλατεία, ξεκίνησε με κατάθεση στεφάνων από τον πρωθυπουργό, τον πρόεδρο της Βουλής, τον γγ της ΚΕ του ΚΚΕ και τον δήμαρχο Ήλιδας, Χρήστο Χριστοδουλόπουλο.

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΜΕ ΤΟ ΦΑΚΟ ΤΟΥ ISTOLOGIOU G. MOSXOU

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΜΕ ΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ


Δημοσίευση σχολίου