ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Πέμπτη 23 Μαρτίου 2017

Με επιτυχία η ημερίδα της ΕΕΤΕΜ για την τοξωτή γέφυρα Τσακώνας

Φωτογραφία από την εκδήλωση για την τοξωτή γέφυρα Τσακώνας.

Την Τετάρτη 22 Μαρτίου, πραγματοποιήθηκε στο Συνεδριακό Κέντρο του Τ.Ε.Ι. Δυτικής Ελλάδας Ημερίδα με θέμα: «ΤΟΞΩΤΗ ΓΕΦΥΡΑ ΤΣΑΚΩΝΑΣ», είναι ένα πολύ σημαντικό έργο από τεχνικής πλευράς με ιδιαίτερα προβλήματα, βραβεύσεις & πρωτιές, Συνδιοργανωτές ήταν η Ε.Ε.Τ.Ε.Μ. Αχαΐας και η Σχολή Τεχνολογικών Εφαρμογών (Σ.Τ.Ε.) του Τ.Ε.Ι. Δυτικής Ελλάδας, χορηγοί της Ημερίδας ήταν η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελ/σου-Δυτ. Ελλάδος & Ιονίων Νήσων, ή Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, Περιφερειακή Ενότητα Αχαΐας & Η ΤΕΡΝΑ Α.Ε., Τεχνική εταιρεία κατασκευής του έργου.

Οι ομιλητές ήταν από Τ.Ε.Ι. Δυτικής Ελλάδας Σχολή Σ.Τ.Ε. ο Ζαχαρίας Χρήστου Πτυχιούχος Έργων Υποδομής Μηχανικός Τ.Ε., Ε.Τ.Ε.Π. καθηγητής εργαστηρίου Οπλισμένου Σκυροδέματος με θέμα: Ποιοτικός Έλεγχος Γεφυρών στην Κατασκευή & στην Λειτουργία τους. Δρ. Διονύσιος Μπισκίνης Πολ/κος Μηχ/κος Παν/μιου Πατρών, ΕΑΠ, Τ.Ε.Ι. Δυτ. Ελλάδας με θέμα: Μηχανοποιημένες Μέθοδοι Κατασκευής Γεφυρών Σκυροδέματος.

Από την εταιρεία ΔΟΜΗ Α.Ε. μελετητές ο Δρ. Κυριάκος Σταθόπουλος Πολ.κος Μηχ/κος MSc, με θέμα: Βασικά Στοιχεία Σχεδισμού της Γέφυρας-Σύλληψη και Σχεδιασμός, Εναλλακτικές Λύσεις, Κριτήρια Επιλογής του Τύπου της Γέφυρας, καθώς επίσης Στοιχεία Ανάλυσης, Μεθοδολογία Ανέργεσης.


 

Κύριος ομιλητής από την ΤΕΡΝΑ Α.Ε. Νικόλαος Ντονάς Πολ/κος Μηχ/κος Εργοταξιάρχης & υπεύθυνος του Έργου, με θέματα: Κατασκευή-Οργάνωση Κατασκευής, Κατασκευή Στοιχείων από Σκυρόδεμα (Θεμέλια, Βάθρα, Αντηρίδα, Προεντεταμένος Φορέας), Εργοστασιακή Κατασκευή Τόξου, Καταστρώματος και Αναρτήρων, Ανέργεση Τόξου, Αφαψίδωση, Εγκατάσταση Αναρτήρων και Καταστρώματος, Ρυθμίσεις.

Ιωάννης Λιαρομάτης Μηχ/γος Μηχ/κος & Μηχ/κος Συγκολλήσεων, με θέμα: Διαδικασίες Συγκολλήσεων, Ποιοτικός Έλεγχος.

Μάνος Λαριντζάκης Μηχ/γος Μηχ/κος, της εταιρείας Set Point Techologies ΕΠΕ, με θέμα: Ενοργάνωση Γέφυρας-On Line Παρακολούθηση.

Η Ημερίδα είχε μεγάλη συμμετοχή, κυρίως από Φοιτητές της σχολής & Παν/μιου, επίσης και από Μηχανικούς Π.Ε.-Τ.Ε. που εργάζονται στο Δημόσιο & Ελεύθεροι Επαγγελματίες, όπου στους παρευρισκόμενους θα χορηγηθεί πιστοποιητικό παρακολούθησης.

Η άποψη των Καθηγητών της Σχολής Τεχνολογικών Εφαρμογών (Σ.Τ.Ε.) του Τ.Ε.Ι. Δυτικής Ελλάδας είναι ότι η Ημερίδα είχε απόλυτη επιτυχία, η συμμετοχή των Φοιτητών της σχολής ήταν πολύ μεγάλη & ενθουσιώδης και τέλος οι διαλέξεις των ομιλητών ήταν εξαιρετικά ενδιαφέρουσες & κατατοπιστικές.

Στο τέλος της Ημερίδας εκφράστηκε η επιθυμία από τους καθηγητές και την Ε.Ε.Τ.Ε.Μ. η συνέχιση της συνεργασίας με την εταιρεία ΤΕΡΝΑ Α.Ε. για την παρουσίαση του κτιρίου Σταύρου Νιάρχου & άλλων έργων που εκτελεί ή παραπάνω εταιρεία.


 

Ο Πρόεδρος της ΕΕΤΕΜ Αχαϊας Αθανάσιος Κουμούτσος, τόνισε: «Εκ μέρος των διοργανωτών, ευχαριστούμε θερμά τόσο την εταιρεία ΤΕΡΝΑ Α.Ε. και ιδιαίτερα τον κ. Ν. Ντονά για την άψογη συνεργασία και όλους τους ομιλητές, επίσης τους χορηγούς επικοινωνίας για την προβολή της Ημερίδας, καθώς επίσης τους αφανείς συνεργάτες του ΤΕΙ Δυτ. Ελλάδας και μελών της Ε.Ε.Τ.Ε.Μ. Αχαΐας, που συνέβαλαν για την τόσο μεγάλοι επιτυχία της Ημερίδας. Εκ μέρους της Διοικούσας Επιτροπής της Ε.Ε.Τ.Ε.Μ. Αχαΐας, θέλω να εκφράσω τις ευχαριστίες προς τον Κοσμήτορα της Σχολής Δρ. Λάμπρο Μπισδούνη καθηγητή, όσο την εταιρεία ΤΕΡΝΑ Α.Ε. και ιδιαίτερα τον κ. Ν. Ντονά, για την άψογη συνεργασία που είχαμε και πιστεύουμε στο μέλλον να συνεχίσουμε τέτοιες εκδηλώσεις & συνεργασίες».

Το έργο αυτό έχει προταθεί από την Παγκόσμια οργάνωση Κατασκευής Γεφυρών για βράβευση.
Όπως αναλύθηκε το έργο, ήταν έργο που κάθε φάση του ήταν και μία μελέτη, που τόσο επιστημονική, όσο και κατασκευαστική.


Κάθε έργο θα πρέπει να το εξετάζουμε για το σύνολο του, δηλαδή από την σύλληψη της ιδέας, μελέτη, κατασκευή και λειτουργία του, ως μοναδικό.


Τέλος, χαιρετισμό απηύθυναν ο Γραμματέας του Ποταμιού Πάτρας Ηλίας Κυριακόπουλος, ο Ηρακλής Ρούπας από το ΠΑΣΟΚ, ο ο τομεάρχης Παιδείας της ΝΔ Αχαΐας και η πρόεδρος του εργατικού κέντρου Σταυρούλα Παναγοπούλου Νικολάου.

Πηγή: http://salos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: