ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Πέμπτη 2 Μαρτίου 2017

Για την άρση ανισοτήτων Περιφερειών χωρών της ΕΕ



Άνοιξε η συζήτηση για τη συνοχή μετά το 2020 – Συμμετοχή του Περιφερειάρχη ΔΕ
Στην 12η συνεδρίαση της Επιτροπής «Πολιτική εδαφικής συνοχής και προϋπολογισμός της ΕΕ» (COTER) της Ευρωπαϊκής Επιτροπής των Περιφερειών (ΕτΠ) και στη Διάσκεψη με θέμα «Το μέλλον της πολιτικής για τη συνοχή μετά το 2020», που πραγματοποιούνται παρουσία της Ευρωπαίας Επιτρόπου για την Περιφερειακή Πολιτική, Κορίνα Κρέτσου, στις 2 και 3 Μαρτίου 2017 στη Βαρσοβία (Πολωνία), βρίσκεται ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδος και μέλος της ΕτΠ, Απόστολος Κατσιφάρας.

«Ήρθε η ώρα της πολιτικής αλλαγής. Στο επίκεντρο ο άνθρωπος και οι ανάγκες του. Η Πολιτική Συνοχής μετά το 2020, να σχεδιαστεί με κοινωνικά και όχι με οικονομικά μόνο κριτήρια», αυτή είναι η καθαρή θέση της Περιφέρειάς μας, όπως εκφράστηκε από τον Περιφερειάρχη Απόστολο Κατσιφάρα.
«Σήμερα ξεκινά ο διάλογος για την Πολιτική Συνοχής μετά το 2020. Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας είναι παρούσα σε αυτόν το διάλογο. Η επιλογή της συμμετοχής μας στην Επιτροπή COTER της Επιτροπής των Περιφερειών μας επιτρέπει να παίρνουμε ενεργό μέρος στο διάλογο και να διεκδικούμε περισσότερα για τους πολίτες μας» υπογράμμισε ο Περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας και συμπλήρωσε: «Οι πολίτες της Δυτικής Ελλάδας έχουν πληγεί από την οικονομική και χρηματοπιστωτική κρίση. Υπάρχει διεύρυνση των περιφερειακών ανισοτήτων, τόσο μεταξύ των ευρωπαϊκών περιφερειών, όσο και μεταξύ των περιφερειών εντός των κρατών μελών.
Κατά τη διάρκεια της συζήτησης στην Επιτροπή αναπτύχθηκαν οι προβληματισμοί των μελών για την μέχρι σήμερα πορεία της Πολιτικής Συνοχής, η αποκτηθείσα εμπειρία, καθώς και τα διδάγματα που θα πρέπει να ληφθούν υπόψη για την κατάρτιση της στρατηγικής για την περίοδο μετά το 2020.
Στο επίκεντρο των συζητήσεων τέθηκαν τα τρία “σημεία κλειδιά” που πρέπει να ληφθούν υπόψη στην κατάρτιση των σχεδίου για την αντιμετώπιση των περιφερειακών ανισοτήτων και είναι η προαγωγή της οικονομικής, η προαγωγή της κοινωνικής και η προαγωγή της εδαφικής συνοχής εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η μέχρι σήμερα πορεία μας, είχε κυρίως εστιάσει μόνο στην οικονομική παράμετρο».

Η σημασία συμμετοχής των δήμων και των περιφερειών στο σχεδιασμό.
«Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας είναι και θα είναι παρούσα στις συζητήσεις που αφορούν το μέλλον των πολιτών της. Η παρουσία μας είναι σημαντική, για να εκφράζουμε τις ανησυχίες και τις απόψεις των περιφερειών και των δήμων στη θεσμική συζήτηση σχετικά με τη μελλοντική Πολιτική Συνοχής, αφού τα αποτελέσματά της έχουν άμεσο αντίκτυπο στις κοινωνίες μας και τους πολίτες μας», ανέφερε ο κ. Κατσιφάρας, συμπληρώνοντας ότι «ιδίως στις λιγότερο ανεπτυγμένες περιφέρειες, όπως είναι η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, που εκτός των άλλων αντιμετωπίζουμε αυξανόμενους δημοσιονομικούς περιορισμούς, αλλά και νέες προκλήσεις όπως η μεταναστευτική και προσφυγική κρίση, η κλιματική αλλαγή, το δημογραφικό, κλπ., η φωνή μας, η φωνή των πολιτών μας έχει μεγάλη σημασία για την αντιμετώπιση του προβλήματος της διεύρυνσης των κοινωνικών ανισοτήτων.».
Εκτός της αυριανής Διάσκεψης για «Το μέλλον της πολιτικής για τη συνοχή μετά το 2020», σήμερα έγινε και  συζήτηση με υπουργούς της ομάδας Βίζεγκραντ (V4+4) και την Ευρωπαία Επίτροπο για την Περιφερειακή Πολιτική, Κορίνα Κρέτσου.
Στην ατζέντα της συνεδρίασης της Επιτροπής «Πολιτική εδαφικής συνοχής και προϋπολογισμός της ΕΕ» (COTER) της Ευρωπαϊκής Επιτροπής των Περιφερειών (ΕτΠ), περιλαμβάνονται ακόμα: η «μεταρρύθμιση των ιδίων πόρων της ΕΕ στο πλαίσιο του επόμενου ΠΔΠ μετά το 2020», οι «δημοσιονομικοί κανόνες που εφαρμόζονται στον ετήσιο προϋπολογισμό της Ένωσης», το «μέλλον του Μηχανισμού ‘Συνδέοντας την Ευρώπη’ στις μεταφορές», η «Ευρωπαϊκή στρατηγική για την κινητικότητα χαμηλών εκπομπών», η «Νησιωτική επιχειρηματικότητα: συμβάλλοντας στην εδαφική συνοχή», και η πορεία «προς μια ολοκληρωμένη πολιτική της ΕΕ για τη στέγαση».


Δεν υπάρχουν σχόλια: