ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Παρασκευή, 24 Μαρτίου 2017

Θαυμάσιο αρχαιολογικό εύρημα στην παραλία Αιγίου


Ένα εντυπωσιακό αρχαιολογικό εύρημα αποκαλύφθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης στην παραλιακή ζώνη του Αιγίου, κατά τις εργασίες για την ανάπλαση της περιοχής.


Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του filodimos.gr, εκσκαφικές εργασίες επί της Ζωοδόχου Πηγής κοντά στην παλιά προβλήτα (πίσω από το περίπτερο) έφεραν στο φως έναν μαρμάρινο κίονα με ραβδώσεις, προκαλώντας δέος σε όσους το αντίκρυσαν. Αμέσως κινητοποιήθηκε η Εφορεία Αρχαιοτήτων Αχαΐας και οι ειδικοί έσπευσαν να δουν από κοντά το εύρημα, έσκαψαν σε βάθος περίπου ενός μέτρου, το κατέγραψαν, το φωτογράφησαν και το προστάτεψαν με επιχωματώσεις, ώστε οι εργασίες της ανάπλασης να μην σταματήσουν μεν αλλά και το προσεχές διάστημα να γίνουν οι απαραίτητες διαδικασίες ώστε η κολώνα να βγει στο φως και να μεταφερθεί σε ασφαλές σημείο.


Το Αίγιο κρύβει θαυμάσια αρχαιολογικά "μυστικά" στα σπλάχνα του και η παραλία του δεν αποτελεί εξαίρεση. Ο καιρός και η έρευνα θα δείξουν τι αντιπροσωπεύει η κολώνα αυτή, αν αποτελεί μέρος κάποιου κτιριακού συγκροτήματος ή μεταφέρθηκε μεταγενέστερα από την κατασκευή της εκεί. Όπως και να'χει, ένα τέτοιο εύρημα προκαλεί τεράστιο ενδιαφέρον στους αρχαιολόγους αλλά και σε όσους αγαπούν και σέβονται την ιστορία του τόπου.
Δημοσίευση σχολίου