ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Πέμπτη 2 Μαρτίου 2017

Δ. Βίτσας: Μέτρα και αντίμετρα αφορούν το 2019 και θα έχουν μηδέν κόστος


Για την οικονομία και τον κρατικό προϋπολογισμό το δημοσιονομικό αποτέλεσμα είναι μηδέν τόνισε ο αν. υπουργός Εθνικής Άμυνας, Δημήτρης Βίτσας προσθέτοντας ότι πρόκειται για «αλλαγή μείγματος δημοσιονομικής πολιτικής» που έχει ως στόχο την μη επιβάρυνση της συντριπτικής πλειοψηφίας του οικογενειακού προϋπολογισμού της ελληνικής κοινωνίας. 


Όπως διευκρίνισε ο κ. Βίτσας, το πρωί στον ΑΝΤ1, η συζήτηση αφορά το 2019, όπου υπάρχει απαίτηση πρωτογενούς πλεονάσματος 3,5%. Νομοθετούνται τα μέτρα που έχουν ως δημοσιονομικό αποτέλεσμα μηδέν, και «αν έχουμε 4% πλεόνασμα ενεργοποιείται δότης, αν έχουμε 3% κόφτης».

«Στόχος είναι να μην επιβαρυνθούν τα μεσαία και χαμηλά οικονομικά στρώματα δηλαδή η τεράστια πλειοψηφία» του ελληνικού λαού. Αναφέροντας μάλιστα ένα παράδειγμα για το πώς μπορεί να επιτευχθεί αυτό υποστήριξε ότι «η μείωση του αφορολογήτου μπορεί να συνοδεύεται με μείωση του ποσοστού φορολόγησης».

Αναφορικά με τα εξοπλιστικά και την άμυνα τόνισε ότι αφορά ένα σχεδιασμό για τα επόμενα 10 χρόνια μέσα στον υπάρχοντα προϋπολογισμό και όχι με νέα χρήματα. Ξεκαθάρισε ότι δεν αγοράζουμε νέα όπλα, αλλά πρόκειται για συντήρηση και αναβάθμιση της αμυντικής θωράκισης της χώρας.

«Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα κανένας βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ να είναι στις επιτροπές. Ούτε από οποιοδήποτε άλλο κόμμα» απάντησε ο κ. Βίτσας σε ερώτηση για τη συμμετοχή του κ. Φίλη στην επιτροπή για τα εξοπλιστικά προσθέτοντας ότι: «Ίσα ίσα, είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρον άνθρωποι οι οποίοι έχουν μια ιδιαίτερη προσέγγιση, ή ένα ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την κατάσταση της Άμυνας και τα εξοπλιστικά της χώρας να είναι στις επιτροπές».

Κατ. Μπρ.-av gi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: