ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Δευτέρα, 27 Μαρτίου 2017

Όλα έτοιμα για τον 1ο Δρόμο Βασίλη Λάζαρη

Συνέντευξη Τύπου παραχώρησαν σήμερα το πρωί μέλη της διοργανωτικής επιτροπής του 1ου αγώνα δρόμου στη μνήμη του Βασίλη Λάζαρη. 

 


Το λόγο άνοιξε ο συντονιστής της Λέσχης Φαέθων Κίμωνας Αποστολόπουλος, ο οποίος αφού ευχαρίστησε τον κόσμο για την προθυμία του να συμμετάσχει στον αγώνα, έκανε λόγο για το αθλητικό πνεύμα που καλλιεργείται, ως μία σημαντική διέξοδο της σημερινής κοινωνίας. Μάλιστα εξήρε το γεγονός ότι όλο και περισσότερα πάρκα δημιουργούνται, κάτι που δίνει στον κόσμο κίνητρο να τρέξει και να αθληθεί. 

«Η Λέσχη Φαέθων και τα μέλη της πρωτοστατούν και στηρίζουν κάθε πρωτοβουλία λαϊκού μαζικού αθλητισμού», είπε χαρακτηριστικά. Τέλος, απηύθυνε κάλεσμα στους πολίτες να συμμετάσχουν στον αγώνα δρόμου Βασίλη Λάζαρη, καθώς μπορεί να σταθεί για τους νέους ως μια αφορμή για να ξεκινήσουν να τρέχουν.Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο έφορος αγώνων της Λέσχης Φαέθων Χρήστος Μοσχονάς, ο οποίος τόνισε, «Σαν τη λογιάσεις μια δουλειά όρτσα και μη φοβάσαι, είπε σε μια αποστροφή του λόγου του ο μεγάλος Κρητικός. Έτσι εμείς στη λέσχη Φαέθων αλλά και ο πρόεδρος του εκπολιτιστικού συλλόγου των Αλισσαίων Δ. Μπαρμπούνης βάλαμε όλες μας τις δυνάμεις να πετύχει αυτό που λογιάσαμε. Αυτός πρότεινε και εμείς στηρίζουμε. Η συνδιοργάνωση λοιπόν του πρώτου λαϊκού αγώνα δρόμου για το περιβάλλον που αφιερώνεται στη μνήμη του Βασίλη Λάζαρη, κυλά σαν το νερό στ’ αυλάκι.  

Ήδη παίζει στο διαδίκτυο «salos.gr» ένα βιντεάκι που ετοίμασε η λέσχη με πρωτοβουλία από την μια του συντονιστή της Κίμωνα Αποστολόπουλου και από την άλλη του μέλους της Γιάννη Λάζαρη, με αυτό το θέμα. Την Δευτέρα έγινε η παρουσίαση του γεγονότος στα μέσα μαζικής ενημέρωσης (αίθουσα τύπου συντακτών) και όλη την εβδομάδα θα τρέξει το θέμα.

Το να θέλεις αλλά και να μπορείς να προσφέρεις είναι ευτυχία και χάρισμα. Πιότερο ευτυχία χάρισμα μα και θεία ευλογία είναι το να έχεις την μεγάλη καρδιά να αναγνωρίζεις και να εκτιμάς. Το ότι οι κοινότητες των Αλισσαίων δέχτηκαν να τιμηθεί ο αείμνηστος  Βασίλης Λάζαρης είναι δείγμα αποδοχής της προσφοράς του. Το τι ακριβώς ήταν ο αείμνηστος δεν είναι του παρόντος. Το θέμα είναι αν θα αγιάσει στον τόπο του και για να συμβεί αυτό θα πρέπει αν όχι όλοι αλλά τουλάχιστον οι περισσότεροι συγχωριανοί του να τον τιμήσουν με την παρουσία τους και στην πράξη. Σκοπός της εκδήλωσης γι’ αυτούς ας είναι με την ενεργεί συμμετοχή τους να αποδείξουν το κατά πόσον σαν άτομο αλλά και σαν ενεργά πολιτικοποιημένος πολίτης προσέφερε στην κοινωνία. 
 
Αν έδωσε λύσεις σε απλά προβλήματα, αν συνεργάστηκε μαζί τους, αν πάνω από το ατομικό συμφέρον έθεσε το κοινοτικό. Με θέα κοντολογίς τα μπαλκόνια των σπιτιών τους. Απλά πράγματα που δυστυχώς στην κεντρική πολιτική σκηνή του τόπου δεν τα βλέπουμε. Είναι πανανθρώπινη η αξία της αναγνώρισης και η πράξη χαρακτηρίζει το ποιόν των ανθρώπων.
 
Αν κάποιος δεν μπορεί να τρέξει 10 ΚΜ πράγμα απολύτως φυσιολογικό, ας περπατήσει μαζί μας για μία ώρα σε γνώριμη διαδρομή και μονοπότια. Αν ούτε αυτό το μπορεί ας προσφέρει εθελοντικά τουλάχιστον τις υπηρεσίες του όπου μπορεί και χρειαστεί. Στην ασφάλεια της διαδρομής, στην διαχείριση και διανομή του νερού στους δρομείς, στην τάξη κατά τον τερματισμό. Την Κυριακή λοιπόν που θα έχει ο Απρίλης 2, στις έντεκα το πρωί μετά το μνημόσυνο, ας είμαστε όλοι μαζί παρόντες. Σας χρειαζόμαστε. Κοντή γιορτή αλληλούια. Οψόμεθα».  
 
 
 
Ο Παναγιώτης Μεντζελόπουλος, ιδρυτικό μέλος της Λέσχης Φαέθων τόνισε μεταξύ άλλων, «Ο αθλητισμός είναι για όλους και όλη τη ζωή. Δεν έχει φύλο, ηλικία, χρώμα. Ο αθλητισμός έχει 999 καλά και ένα μεγάλο κακό σε αντίθεση με την πνευματική και ψυχική άσκηση. Το κακό είναι ότι δεν αποταμιεύεται. Δεν μπορείς να λες ότι όταν ήμουν νέος έπαιζα μπάλα και τώρα στα σαράντα ή πενήντα, μπορώ να παίξω όπως πρώτα. Ο αθλητισμός πρέπει να είναι διαχρονικός και βέβαια απαιτούνται οι συμβουλές των ειδικών γυμναστών και των γιατρών έτσι ώστε να αποφεύγονται οι υπερβολές και ι τραυματισμοί.
 
Ζούμε στην πιο ωραία χώρα του κόσμου, η οποία προσφέρεται για αθλητισμό όλο το χρόνο. Δεν χρειάζεται τίποτα άλλο πέρα από ένα ζευγάρι ελαστικά παπούτσια και τα παλιά μας ρούχα. Η σωματική άσκηση δεν είναι μόδα, αλλά ανάγκη! Μην ξεχνάμε: Ο αθλητισμός δίνει χρόνια στη ζωή και ζωή στα χρόνια»!
 
 
 
Ο πρόεδρος του πολιτιστικού συλλόγου Αλισσαίων «Πείρος» Δημήτρης Μπαρμπούνης, με τη σειρά του ευχαρίστησε όλους αυτούς που έβαλαν το «λιθαράκι» τους για να γίνει αυτός ο αγώνας, ενώ απηύθυνε και ένα ξεχωριστό «ευχαριστώ» στη λέσχη Φαέθων που με την εμπειρία πρόσφερε τα μέγιστα. Ο κ. Μπαρμπούνης έδωσε και χρηστικές πληροφορίες για τον αγώνα (δείτε εδώ).
 
 
 
Τέλος, ο εκπρόσωπος του Δήμου, δήλωσε πως είναι ευτυχές το γεγονός ότι υπάρχουν άνθρωποι που παίρνουν τέτοιες θετικές πρωτοβουλίες, ενώ από την πλευρά του Δήμου παρέχεται κάθε βοήθεια σε τέτοιου είδους εγχειρήματα.
 
Χορηγός επικοινωνίας: salos.gr
Δημοσίευση σχολίου