ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Δευτέρα 31 Μαρτίου 2014

Αλ. Τσίπρας: Αυτή η χώρα δεν θα γίνει προτεκτοράτο. Αυτή η χώρα και αυτός ο λαός έχει αξιοπρέπεια

Αλ. Τσίπρας: Venseremos. «Ο λαός μας θα νικήσει», φώναξε, δίνοντας έτσι το μήνυμα της ανατροπής, προς τους συγκεντρωμένους στο Σύνταγμα.


Μπακαλίστικο! Την επιστολή διαγραφής Κακλαμάνη,  συνέταξε ο Πρωθυπουργός σε... τεφτέρι, καθήμενος στο έδρανο του Αντιπροέδρου της Βουλής!

Με αφορμή το χάρισμα των τραπεζών στους μπατιριμένους ιδιοκτήτες τους με βάση την χρηματιστηριακή τιμή της μετοχής των και όχι την ονομαστική τους, που στοιχίζει στους φορολογούμενους, μόνον για τα έτη 2011 ως 2014 το συνολικό ποσόν της ανακεφαλαιοποίησης που ανέρχεται στα 50 δις και με δεδομένη την  άρνηση του προεδρείου της Βουλής να αποδεχθεί την πρόταση αμφισβήτησης στο πρόσωπο του υπουργού Οικονομικών, που ζήτησε ο Αλ. Τσίπρας, η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ αποχώρησε από την Βουλή. 

Στην δήλωση δε του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ ότι θα καταθέσει πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης, διότι καλύπτει τον Στουρνάρα, ήρθε να προστεθεί η συμπαράταξη των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, με την δήλωση του Προέδρου των Π. Καμένου. 

Στην συγκέντρωση που εξελίσσονταν έξω από τη Βουλή, συμπαραστάθηκαν όλοι οι βουλευτές του κόμματος και ο Αλ. Τσίπρας, μιλώντας τόνισε:  «Ο λαός μας θα νικήσει», δίνοντας έτσι το μήνυμα της ανατροπής, προς τους συγκεντρωμένους στο Σύνταγμα. 

Έκανε λόγο για «πρωτοφανές κοινοβουλευτικό και συνταγματικό πραξικόπημα από τη κυβέρνηση στη Βουλή» και υπογράμμισε:

«Αυτή η χώρα δεν θα γίνει προτεκτοράτο. Αυτή η χώρα και αυτός ο λαός έχει αξιοπρέπεια, έχει μέλλον, έχει προοπτική». Και ευχήθηκε «καλούς αγώνες» στον δοκιμαζόμενο λαό.

Στην ώρα της ψηφοφορίας ο ΣΥΡΙΖΑ επανήλθε στην αίθουσα της Βουλής, προς μεγάλη δυσαρέσκεια του δημοσιογράφων του καθεστώτος Βερύκιος κ.α., που νωρίτερα είχαν στήσει πάνελ αποχαύνωσης τηλεθεατών και δίκαζαν τον ΣΥΡΙΖΑ, που «θα πρέπει να του στείλει λουλούδια ο Σαμαράς» αφού «με την αποχώρηση του από τη Βουλή διευκολύνει την κυβέρνηση να περάσει τα μέτρα» της! 

Ακούστε το μήνυμα του Αλέξη Τσίπρα, όπως μεταδόθηκε από τον ρ/σ "στο Κόκκινο".

ΣΥΡΙΖΑ: Δεν χαίρουν εμπιστοσύνης

«Το σημερινό οριακό αποτέλεσμα κατά την ψηφοφορία του πολυνομοσχεδίου αποδεικνύει τους λόγους για τους οποίους η κυβέρνηση, κατά παράβαση κάθε έννοιας συνταγματικότητας και του κανονισμού της Βουλής, δεν θέλησε να κάνει δεκτή την πρόταση μομφής του ΣΥΡΙΖΑ κατά του κ. Στουρνάρα για το μείζον θέμα των τραπεζών», τόνισε ο ΣΥΡΙΖΑ σχολιάζοντας το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας στη Βουλή.

«Στην πραγματικότητα», επισημαίνει, «ούτε η κυβέρνηση ούτε ο κ. Στουρνάρας χαίρουν της εμπιστοσύνης του ελληνικού λαού» κατέληξε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Διέγραψε Κακλαμάνη καθήμενος στον… πάγκο

Όπως έγινε γνωστό τα πρώτα νυχτερινά λεπτά της σημερινής μέρας, μετά την ψηφοφορία, διαγράφηκε από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ ο βουλευτής Νικήτας Κακλαμάνης για την θέση που πήρε στο πολυνομοσχέδιο και την διαφοροποίησή του.

Αξιοσημείωτο, εάν αυτό σηματοδοτεί κάτι, είναι πως την επιστολή διαγραφής συνέταξε ο Πρωθυπουργός σε… τεφτέρι, καθήμενος στο έδρανο του Αντιπροέδρου της Βουλής! Δηλαδή κυριολεκτικά στο ένα πόδι στηριζόμενος. Εάν την ώρα που έγραφε το σημείωμα της διαγραφής ο Αντ. Σαμαράς είχε λυγίσει  το άλλο πόδι ως… πελεκάνος, δεν κατέστη δυνατό να εξακριβωθεί. 

Εκείνο που έγινε γνωστό με αφορμή τη διαγραφή του Νικήτα Κακλαμάνη από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας, είναι πως ο ίδιος δήλωσε:

«Δεν υποκύπτω σε πολιτικούς εκβιασμούς και δεν συμβάλλω στην καταστροφή κοινωνικών ομάδων, για να ωφεληθούν μεγάλα οικονομικά συμφέροντα του εσωτερικού και του εξωτερικού.

Δεν νομοθετώ με εντολή της τρόικας.

Το άρθρο 1 είναι δόλιο, γιατί συνδυάζει την αποκατάσταση κάποιων αδικιών (πλεόνασμα) με την καταστροφή της ραχοκοκαλιάς της οικονομίας, που είναι οι μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις.

Το άρθρο 1 πλήττει την καρδιά της ιδεολογίας της παράταξής μας, όπως την καθόρισε, το 1974, ο Κωνσταντίνος Καραμανλής.

Αυτή την παράταξη και τις αρχές της δεν μπορεί να τις διαγράψει ο κ. Σαμαράς».

Δεν υπάρχουν σχόλια: