ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Κυριακή 23 Μαρτίου 2014

Έτρεμα και χαμογελούσα σαν μικρό παιδί‏!

Η Ρενάτα ξεκίνησε μια ψηφοφορία η οποία βοήθησε να σωθεί ένα θύμα βιασμού στο Ντουμπάι που κινδύνευε να φυλακιστεί με την κατηγορία του σεξ εκτός γάμου.

Αγαπητοί φίλοι και φίλες,



Η Ρενάτα ξεκίνησε μια ψηφοφορία η οποία βοήθησε να σωθεί ένα θύμα βιασμού στο Ντουμπάι που κινδύνευε να φυλακιστεί με την κατηγορία του ‘σεξ εκτός γάμου’. «Μόλις έμαθα πως ελευθερώθηκε, έτρεξα έξω στο δρόμο ουρλιάζοντας ‘είναι ελεύθερη! είναι ελεύθερη!’. Έτρεμα και χαμογελούσα σαν μικρό παιδί.» Τώρα όλοι μας μπορούμε να φέρουμε τεράστια αλλαγή στις κοινωνίες μας μέσα σε λίγα λεπτά, μέσα απ΄τη σελίδα του Avaaz ‘Ψηφίσματα Πολιτών’. Κάνε κλικ για να ξεκινήσεις:
Μόλις τώρα μιλούσα στο τηλέφωνο με τη Ρενάτα, μια καταπληκτική γυναίκα που ξεκίνησε μια επιτυχημένη εκστρατεία στο Avaaz για να ελευθερώσει ένα θύμα βιασμού απ’τη φυλακή. Μου είπε:

«Όταν έμαθα ότι την απελευθέρωσαν, έτρεξα έξω στο δρόμο ουρλιάζοντας ‘είναι ελεύθερη! είναι ελεύθερη!’. Έτρεμα και χαμογελούσα σαν μικρό παιδί. Φώναξα τον άντρα μου, τον άρπαξα κι αρχίσαμε να χοροπηδάμε. Δεν μπορούσα να φανταστώ ότι ένας άνθρωπος μπορεί να φέρει τόσο μεγάλη αλλαγή!»

Η Ρενάτα αναφέρεται στη Χάνα*, μια γυναίκα απ’την Αυστρία η οποία, όταν πήγε στην αστυνομία του Ντουμπάι για να καταθέσει τον άγριο βιασμό της, συνελήφθη με την κατηγορία του «σεξ εκτός γάμου» και κινδύνεψε να πάει φυλακή!! Όταν η Ρενάτα διάβασε την είδηση στην εφημερίδα, ήταν «τρομοκρατημένη και οργισμένη. Τότε μου ήρθε στο μυαλό το Avaaz. Σκέφτηκα ότι μπορώ να ανάψω μια σπίθα και να μαζέψω στήριξη.»

Το ψήφισμα της Ρενάτα προς τον Υπουργό Εξωτερικών της Αυστρίας συγκέντρωσε πάνω από 150.000 υπογραφές μέσα σε μια μέρα και πολύ γρήγορα έγινε το επίκεντρο των ΜΜΕ της Αυστρίας αλλά και διεθνώς. Ενώ ο Υπουργός αδρανούσε επί έξη εβδομάδες, με το που πήρε το θέμα αυτές τις διαστάσεις, αμέσως συνέθεσε μια ομάδα έμπειρων διαπραγματευτών οι οποίοι πέταξαν στο Ντουμπάι και σε τρεις μόνο μέρες απ’την έναρξη της ψηφοφορίας ο εφιάλτης της Χάνα είχε τελειώσει και ήταν πλέον ελεύθερη!

Ο καθένας μας μπορεί να χρησιμοποιήσει τη σελίδα ψηφοφοριών του Avaaz για να φέρει θετική αλλαγή. Τώρα το Avaaz για να ενισχύσει τα 10 καλύτερα ψηφίσματα που θα αναδείξει το κίνημά μας, θα τα στείλει μέσω email σε 10.000 πολίτες το καθένα! Κάνε κλικ παρακάτω για να ξεκινήσεις και μοίρασε κι άλλα τρέμουλα και χαμόγελα στον κόσμο :-)

http://www.avaaz.org/el/petition/start_a_petition/?cl=5112989421&v=37630&source=recruit

Το χάσμα μεταξύ του να ακούς τραγικές ειδήσεις και του να μπορείς να κάνεις κάτι για να τις αλλάξεις, φαντάζει τεράστιο -- αλλά δε είναι. Το διαδίκτυο φέρνει τους ανθρώπους πιο κοντά, πιο γρήγορα από ποτέ. Αμέτρητα μέλη του κινήματός μας πραγματικά σώζουν ζωές ξεκινώντας απλά μια ψηφοφορία.

Το ψήφισμα της Ρενάτα είναι απλά ένα παράδειγμα -- πρόσφατα ψηφοφορίες που ξεκίνησαν από απλούς πολίτες όπως η Ρενάτα κατάφεραν να προστατεύσουν έναν εθνικό δρυμό στην Ιταλία, να μας φέρουν σε απόσταση αναπνοής απ΄την κατάργηση της διεφθαρμένης διαδικασίας μυστικής ψηφοφορίας στη Βουλή της Βραζιλίας και να κάνουν την κυβέρνηση της Ινδονησίας να δραστηριοποιηθεί για τη διάσωση του βιότοπου των ουραγκοτάγκων. Επειδή το Avaaz γνωρίζει ότι αυτή η απλή δράση μπορεί να φέρει πραγματική αλλαγή στον κόσμο μας, δεσμευόμαστε να στείλουμε τα 10 καλύτερα ψηφίσματα που θα αναδειχτούν απ΄το κίνημά μας, σε 10.000 πολίτες το καθένα. Έτσι θα βοηθήσουμε τα καλύτερα ψηφίσματα πολιτών να φέρουν γρήγορα αποτελέσματα. Αυτό σημαίνει πως μια ψηφοφορία μπορεί να εκτιναχθεί από 100 υπογραφές σε χιλιάδες, μέσα σε λίγες μόνο ώρες. Αυτό έγινε και στην περίπτωση της Ρενάτα και δημιουργήθηκε θύελλα στα ΜΜΕ που τελικά βοήθησε στο να απελευθερωθεί η κοπέλα.

Θα σου πάρει μόνο λίγα λεπτά για να ξεκινήσεις μια ψηφοφορία και θα βρεις άπειρες συμβουλές στη σελίδα μας για να σε βοηθήσουν. Κάνε κλικ για να ξεκινήσεις μια ψηφοφορία:

http://www.avaaz.org/el/petition/start_a_petition/?cl=5112989421&v=37630&source=recruit

Κερδίζουμε αγώνες κάθε μέρα και ο κόσμος μας είναι γεμάτος ευκαιρίες για αλλαγή. Είμαστε σχεδόν 35 εκατ. πολίτες και μια σπίθα αδικίας αρκεί για να συσπειρώσει την παγκόσμια δύναμη του κινήματός μας. Ας ξεκινήσουμε να αλλάζουμε το μέλλον μας.

Με ελπίδα για όλα αυτά που μπορούμε να καταφέρουμε μαζί,
Christoph, Jeremy, Patri, Ari, Alice, Ricken και όλη η ομάδα του Avaaz

*Το Χάνα είναι ψευδώνυμο που χρησιμοποιούμε σε ένδειξη σεβασμού προς το θύμα που ζήτησε ανωνυμία

ΠΗΓΕΣ

Η Αυστρία φέρνει πίσω θύμα βιασμού απ’το Ντουμπάι - Austria brings home rape case woman from Dubai (Reuters)
http://uk.reuters.com/article/2014/01/31/us-austria-dubai-idUKBREA0U0PR20140131

Ο Sebastian Kurz δέχεται πιέσεις για να απελευθερώσει την Αυστριακή γυναίκα στο Ντουμπάι - Sebastian Kurz under pressure to secure release of Austrian woman in Dubai (Austrian Times)
http://austriantimes.at/news/General_News/2014-01-30/50406/Sebastian_Kurz_under_pressure_to_secure_release_of_Austrian_woman_in_Dubai_

Γυμνή διαμαρτυρία κατά της μυστικής ψηφοφορίας στη Βραζιλία - Nude protest against Brazil secret vote (IOL)
http://www.iol.co.za/news/world/nude-protest-against-brazil-secret-vote-1.1579620#.UyoOSeddVpw

Η κάτω Βουλή της Βραζιλίας εγκρίνει την κατάργηση της μυστικής ψηφοφορίας στο Κογκρέσο – η μεταρρύθμιση περνάει τώρα στη γερουσία - Brazil's lower house approves end to secret voting in congress; reform now goes to senate (Fox News)
http://www.foxnews.com/world/2013/09/04/brazil-lower-house-approves-end-to-secret-voting-in-congress-reform-now-goes-to/

176.000 υπογραφές για τη διάσωση του δρυμού Abruzzo -176.000 signatures save Abruzzo’s Regional Park, στα ιταλικά, (Gaia News)
http://gaianews.it/ambiente/il-popolo-del-web-salva-il-parco-regionale-in-abruzzo-49587.html#.UyrFFK1dW80

Παγκόσμια έκκληση για τη διάσωση του δάσους Aceh - Global calls to save Aceh Forest, (The Jakarta Post)
http://www.thejakartapost.com/news/2013/05/19/global-calls-save-aceh-forest.html


Στήριξε το Κίνημα του Avaaz!
Χρηματοδοτούμαστε εξολοκλήρου από μικρο-δωρεές πολιτών και δεν δεχόμαστε χρήματα ούτε από κυβερνήσεις, ούτε από εταιρίες. Η αφοσιωμένη ομάδα μας κάνει κάθε δωρεά, ακόμα και την πιο μικρή, να έχει πραγματικό αντίκτυπο στη δράση μας. Donate to Avaaz

Δεν υπάρχουν σχόλια: