ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τετάρτη 19 Μαρτίου 2014

Ξεκινά αύριο το ΠΕΔΥ, με μισούς γιατρούς του ΕΟΠΥΥ

Τις πόρτες τους ανοίγουν, αύριο, για να υποδεχθούν τους ασφαλισμένους πάλι τα πρώην Πολυιατρεία και οι άλλες Μονάδες Υγείας του Ε.ΠΥΥ, στις Περιφερειακές Διευθύνσεις του Οργανισμού, αλλά και τις Υγειονομικές Περιφέρειες (Υ.Πε.). 


Ωστόσο, υπάρχει έντονη η αγωνία στις αρμόδιες Αρχές να ανοίξουν όλες οι Μονάδες και να λειτουργήσουν με όλες τις δομές τους, στις 20 Μαρτίου, καθώς υπάρχει σχετική δέσμευση του Υπουργού Υγείας κ. Άδωνι Γεωργιάδη. Ανασχετικός παράγοντας είναι ότι οι μισοί γιατροί αρνούνται να προσέλθουν, καθώς το Υπουργείο δεν τους εξασφαλίζει την παραμονή τους στο ΠΕΔΥ (πρώην ΕΟΠΥΥ).

Ο λόγος έχει να κάνει με την άρνηση του Υπουργείου Υγείας να υπογράψει την τριετή συλλογική σύμβαση πρόσληψης και δεν τους εξασφαλίζει εργασιακά δικαιώματα, που σημαίνει ότι η πρόσληψή  τους στο ΠΕΔΥ μπορεί μετά από κάποιο διάστημα να αρθεί. Πολύ περισσότερο δεν θέλει τα Υπουργείο να συμμετάσχει ως εγγυητής της πρόσληψης το συνδικαλιστικό του όργανο.
 
Η πρόσβαση θα είναι ελεύθερη και δωρεάν για όλους τους πολίτες, τόσο για τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥ, όσο και για τους ανασφάλιστους, για επίσκεψη, εξέταση, συνταγογράφηση. 

Στη διάθεση των πολιτών θα παραμείνουν και το υπόλοιπο 50% των συμβεβλημένων ιδιωτών γιατρών, ο κατάλογος των οποίων όμως σταδιακά θα ανανεώνεται ανάλογα με τις ανάγκες σε ιατρικές ειδικότητες που θα ανακύπτουν ανά Υ.Πε.

Ανησυχία προκαλεί, επίσης, για την ομαλή λειτουργία των Πολυιατρείων το γεγονός ότι, παραμένει άγνωστος ο αριθμός των γιατρών που χρειάζονται για το ΠΕΔΥ και για την κάλυψη των αναγκών των πολιτών, με δεδομένο ότι, στην Πρωτοβάθμια Περίθαλψη Υγείας θα έχουν πρόσβαση πλέον και οι ανασφάλιστοι εκτός από τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: