ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Σάββατο 22 Μαρτίου 2014

22 Μαρτίου Παγκόσμια Ημέρα Νερού - Συνδυασμένες Δράσεις εξοικονόμησης και ευαισθητοποίησης στην Πάτρα


Στιγμιότυπο από την συνέντευξη τύπου.

Η Δημοτική Αρχή της Πάτρας, με αφορμή την αυριανή Παγκόσμια Ημέρα Νερού, αντί εκδηλώσεων, επέλεξε να κάνει γνωστές, δύο σημαντικές ενέργειες στις οποίες προχώρησε με στόχο την εξοικονόμηση νερού, αλλά και να συμμετάσχει στο 1ο Διεθνές Συμπόσιο με τίτλο: «Water, Wastewater and Environment: Traditions and Culture» (Νερό, Παράδοση και Πολιτισμός), που θα διεξαχθεί στο Συνεδριακό του Πανεπιστημίου της Πάτρας από 22-24 Μαρτίου.

Με συνέντευξη Τύπου, ανακοινώθηκε πρόγραμμα ρύθμισης νερού και η δημιουργία Σπιτιού του Νερού, δίπλα στην παλιά δεξαμενή στο Φρούριο της Πάτρας.

Την Συνέντευξη παραχώρησαν ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος και Πρασίνου Γιώργος Σιγαλός, ο Αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΠ Αντώνης Κότσαλης και ο Πρόεδρος της ΑΔΕΠ Παναγιώτης Ξυπολιάς, με τα στελέχη της ΔΕΥΑΠ, Κων/νο Κωνσταντακόπουλο και Εύα Αθανασοπούλου.

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΡΥΘΜΙΣΗΣ ΝΕΡΟΥ

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Νερού –τονίστηκε- η οποία έχει καθιερωθεί να γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 22 Μαρτίου, ο Δήμος Πατρέων, η ΔΕΥΑΠ και η ΑΔΕΠ ξεκινούν να υλοποιήσουν στη κατεύθυνση  της  εξοικονόμησης  κατανάλωσης νερού στο σπίτι.

Πρόκειται   για το  «Πιλοτικό Πρόγραμμα Δωρεάν Διανομής Οικιακών Ρυθμιστών Ροής Νερού»   σε  1.500   καταναλωτές της πόλης μας, για  να τοποθετηθούν στις παροχές του σπιτιού τους με στόχο την μείωση της κατανάλωσης νερού.

Η χρηματοδότηση της δράσης γίνεται από το Ευρωπαϊκό  έργο  “Εξοικονόμηση Νερού  για την Ανάπτυξη” - “Water Saving for Development (WaS4D)” του  Ευρωπαϊκού Προγράμματος Εδαφικής Συνεργασίας Ελλάδα-Ιταλία 2007-2013 και η  διαχείρισή  του από την ΑΔΕΠ, σε συνεργασία με την ΔΕΥΑΠ.

Ο οικιακός ρυθμιστής νερού είναι μια απλή συσκευασία με την οποία επιτυγχάνεται γρήγορος και εύκολος τρόπος για εξοικονόμηση νερού και ενέργειας χωρίς την αλλαγή μπαταρίας. Με τη τοποθέτηση των φίλτρων του Οικιακού  Ρυθμιστή Ροής Νερού (Eco Kit)  επιτυγχάνεται εξοικονόμηση νερού μέχρι 50%. Η κατανάλωση με ένα κανονικό φίλτρο μπαταρίας είναι  12-16 λίτρα/ λεπτό  ενώ με το φίλτρο  του Eco Kit είναι  8 λίτρα/ λεπτό).

Το Πιλοτικό Πρόγραμμα αφορά σε πρώτη φάση  5.500 – 6.000 καταναλωτές, συγκεκριμένων περιοχών της Πάτρας, στους οποίους θα σταλεί μαζί με τον επόμενο λογαριασμό  το ειδικό ενημερωτικό  έντυπο. Από αυτούς όσοι ενδιαφέρονται    μπορούν να δηλώσουν ενδιαφέρον συμπληρώνοντας  την ηλεκτρονική αίτηση που θα  υπάρχει στη ιστοσελίδα της ΔΕΥΑΠ (http://www.deyap.gr).

Στη συνέχεια αν οι αιτήσεις είναι περισσότερες από 1.500  θα γίνει επιλογή με βάση το κριτήριο κατανάλωσης και η διανομή στους δικαιούχους.
Καλούμε τους πολίτες στους οποίους θα αποσταλεί  το ειδικό ενημερωτικό  έντυπο  να  δηλώσουν  συμμετοχή στο πρόγραμμα δωρεάν διανομής οικιακών ρυθμιστών ροής νερού.  Να  συμμετάσχουν ενεργά  στα ζητήματα προστασίας περιβάλλοντος  και βελτίωσης ποιότητας ζωής στη πόλη μας, να επιτύχουν σημαντική μείωση  στο λογαριασμό νερού της ΔΕΥΑΠ και να συμβάλλουν στη διατήρηση του πολυτιμότερου φυσικό πόρου του νερού.

ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ

Σε ό,τι αφορά το Σπίτι του Νερού, πρόκειται για Κέντρο Πληροφόρησης για την Εξοικονόμηση του Νερού (Σπίτι Νερού - Water House) που κατασκευάζεται ήδη από την ΑΔΕΠ και θα είναι έτοιμο στο επόμενο δίμηνο.

Το  Σπίτι Νερού  θα  έχει ως αποκλειστικό  σκοπό την προώθηση  της βιώσιμης διαχείρισης του νερού, μέσω δράσεων πληροφόρησης, ενημέρωσης, εκπαίδευσης, κατάρτισης, εκδηλώσεων και νέων συμβουλευτικών υπηρεσιών, που θα απευθύνονται στους καταναλωτές, πολίτες και επαγγελματίες, που σχετίζονται με την διαχείριση των υδάτων. Θα λειτουργήσει  στο κτίριο δίπλα από την ιστορική  δεξαμενή του Φρουρίου επί της οδού Παπαδιαμαντοπούλου & Λόντου).

Το Σπίτι του Νερού, που θα λειτουργεί ως χώρος ενημέρωσης, θα αναβαθμίσει την περιοχή και θα αυξήσει την επισκεψιμότητα, σε συνδυασμό με τις υπόλοιπες παρεμβάσεις που κάνει ο Δήμος (π.χ. Παναχαΐδος Αθηνάς), στο Φρούριο της Πάτρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: