ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Σάββατο 29 Μαρτίου 2014

«Ποιοι αιρετοί της Τ.Α. διώκονται για οικονομικά εγκλήματα;»

Ποιοι αιρετοί της Τ.Α. διώκονται για οικονομικά εγκλήματα;
«"Την μπάλα στην εξέδρα" πετά η Κυβέρνηση, καθώς δεν δημοσιοποιεί τα ονόματα Δημάρχων και Περιφερειαρχών, αλλά και Δημοτικών και Περιφερειακών Συμβούλων, που διώκονται για φοροδιαφυγή και "ξέπλυμα μαύρου χρήματος"», κατήγγειλε, στη Βουλή, ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ και Τομεάρχης Οικονομικών, Βουλευτής Ηρακλείου, Νότης Μαριάς, κατά τη συζήτηση σχετικής επίκαιρης ερώτησης του.
 «Το ζήτημα είναι βαθύτατα πολιτικό» επεσήμανε ο κ. Νότης Μαριάς και συνέχισε: «Σε μια φάση που οι πολίτες δεν εμπιστεύονται τους αιρετούς εκπροσώπους τους, είτε στην κεντρική πολιτική σκηνή, είτε στην αυτοδιοίκηση, δεν είναι δυνατόν η Πολιτεία να αποκρύπτει τα ονόματα όσων διώκονται για φοροδιαφυγή και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος».

«Τον Μάιο θα διεξαχθούν και οι Αυτοδιοικητικές Εκλογές, μπορεί κάποιοι Περιφερειάρχες και Δήμαρχοι από αυτούς που διώκονται να είναι υποψήφιοι ξανά, δεν πρέπει ο Ελληνικός λαός να γνωρίζει ποιοι είναι αυτοί;» αναρωτήθηκε ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των ΑΝ.ΕΛ.
Κάλεσε δε, τον Υπουργό Δικαιοσύνης, Διαφάνειας & Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Χαράλαμπο Αθανασίου, να δεσμευθεί ότι, θα δώσει άμεσα στη δημοσιότητα τα ονόματα Δημάρχων και Περιφερειαρχών που διώκονται για φοροδιαφυγή και "ξέπλυμα μαύρου χρήματος", «σε αντίθετη περίπτωση», είπε ο κ. Νότης Μαριάς, θα τα ζητήσει άμεσα εγγράφως από την αρμόδια Επιτροπή του Πόθεν Έσχες της Βουλής (Επιτροπή Ελέγχου των Οικονομικών των Κομμάτων και των Βουλευτών) και από την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής.

Υπενθυμίζεται ότι, η Αρχή Καταπολέμησης Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες κατέθεσε στην αρμόδια Κοινοβουλευτική Επιτροπή της Βουλής την από 18 Ιανουαρίου 2014 σχετική Ετήσια Έκθεση πεπραγμένων για το έτος 2013, στην οποία οι Δήμαρχοι αναδεικνύονται "πρωταθλητές" στη φοροδιαφυγή και το "μαύρο" χρήμα. 

Ειδικότερα, από τις 36.000 Δηλώσεις Περιουσιακής Κατάστασης που υπέβαλαν τα υπόχρεα πρόσωπα για το έτος 2013 στην Αρχή και μετά τους σχετικούς ελέγχους που διενήργησε η αρμόδια Μονάδα της Αρχής παραπέμφθηκαν στον αρμόδιο κατά περίπτωση εισαγγελέα, 413 συνολικά εκθέσεις βεβαίωσης παραβάσεων του Ν. 3213/2003.

Από τις 413 βεβαιωμένες παραβάσεις, οι 75 αφορούν Δημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους, έχοντες θέσεις ευθύνης και 6 Περιφερειάρχες και αντίστοιχους Περιφερειακούς Συμβούλους.
Από την πλευρά του, ο κ. Αθανασίου, αρχικά, επικαλέστηκε τη μη δημοσιοποίηση της λίστας των ονομάτων, το ότι δεν έχει ασκηθεί ποινική δίωξη.

Ωστόσο, μετά την έντονη πίεση του Βουλευτή των ΑΝ.ΕΛ. να δημοσιοποιηθούν τα ονόματα Δημάρχων και Περιφερειαρχών, που διώκονται για φοροδιαφυγή και "ξέπλυμα μαύρου χρήματος", «αφού άλλωστε» όπως επεσήμανε «στην ίδια την Έκθεση αναφέρεται επί λέξει ότι ασκήθηκαν ποινικές διώξεις».

Ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας & Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων επιφυλάχθηκε να επανεξετάσει το ζήτημα και να τον ενημερώσει άμεσα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: