ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Δευτέρα 31 Μαρτίου 2014

Στη δίνη της εσωστρέφειας τείνει να παραμείνει μονίμως το κόμμα του Ευ. Βενιζέλου

Ψυχραμένες οι σχέσεις Βενιζέλου-Παπανδρέου, μετά την χθεσινή ψυχρολουσία που υπέστη ο πρώτος.


Δεν είναι πιο ευαίσθητοι οι Γ. Παπανδρέου και Απ. Κακλαμάνης – Συγκρουσιακή αντιπαράθεση των νυν και πρώην προέδρων του ΠΑΣΟΚ

Στην δίνη της εσωστρέφειας τείνει να προσδεθεί με χαρακτηριστικά μονιμότητας «το όλον» και «εν μέρει» ΠΑΣΟΚ, μετά το απροσδόκητο αποτέλεσμα της χθεσινοβραδινής ψηφοφορίας, που έθεσε την κυβέρνηση στην δοκιμασία της παρά μίας ψήφου απώλειας της πλειοψηφίας.

Οι 151 ψήφοι που έλαβε σε ένα νομοσχέδιο που ο Αντ. Σαμαράς το είχε χαρακτηρίσει ως ψήφο εμπιστοσύνης δεν είναι και ότι το πιο καλύτερο.

Έτσι ο χαρακτηρισμός «ντροπή σου» που –σύμφωνα με σημερινό ρεπορτάζ του φιλοκυβερνητικού σάιτ protothema.gr- εκτόξευσε ο Ευ. Βενιζέλος κατά του Γ. Παπανδρέου, τον οποίο επισκέφτηκε στο γραφείο του στη Βουλή αμέσως μετά το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας, αλλά και οι δημόσιες ανακοινώσεις  που εκδόθηκαν από τους δύο άνδρες, τείνουν να δώσουν μόνιμα χαρακτηριστικά στην αντιπαλότητα που υπονομεύει την εύθραστη συνύπαρξη στο ΠΑΣΟΚ.  Το μήνυμα που εκπέμφθηκε είναι ότι ο γιος του ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ είναι εδώ!

Αλλά και η αρνητική στάση του π. προέδρου της Βουλής Απ. Κακλαμάνη είναι που εκνευρίζει τον Ευ. Βενιζέλο, αλλά πέραν αυτού μηδέν. Δεν τολμά, ο Ευ. Βενιζέλος όχι να τους διαγράψει, αλλά ούτε καν να τους αγγίξει, δεδομένου ότι η απώλεια της πλειοψηφίας στη Βουλή είναι ορατή, αφού αμέσως η κυβερνητική πλειοψηφία θα μετατραπεί σε μειοψηφία 149 εδρών!

Ευ. Βενιζέλος: Δεν είναι πιο ευαίσθητοι

Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων για την αρνητική ψήφο που έδωσε ο Γιώργος Παπανδρέου στη διάταξη για την ολοκλήρωση της αναδιάρθρωσης του τραπεζικού συστήματος, αλλά και για τη δήλωση «παρών» του Απόστολου Κακλαμάνη στο ίδιο άρθρο, δήλωσε τα εξής:

«H K.O του ΠΑΣΟΚ ενεργώντας συλλογικά και υπεύθυνα, υπερψήφισε συνολικά το νομοσχέδιο με το οποίο συντελείται η τελική στροφή προς την έξοδο από την κρίση και το μνημόνιο.

Το νομοσχέδιο απέκτησε την τελική του μορφή, χάρις στις τεράστιες προσπάθειες και τις βελτιωτικές παρεμβάσεις του ΠΑΣΟΚ.

Η ρύθμιση, ειδικότερα, για την ολοκλήρωση της αναδιάρθρωσης του τραπεζικού συστήματος, αποτυπώνει το αποτέλεσμα μίας σκληρής διαπραγμάτευσης με την τρόικα, δηλαδή με τους εταίρους και δανειστές μας και ιδίως με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, που επέμενε στην τήρηση συγκεκριμένων κανόνων του Ευρωπαϊκού δικαίου του ανταγωνισμού, όπως τους διατύπωσε αναλυτικά σε έγγραφό του ο αρμόδιος επίτροπος κ. Αλμούνια.

Κανένα άλλωστε μέλος της Κ. Ο. του ΠΑΣΟΚ δεν έθεσε ζήτημα σχετικά με τη ρύθμιση αυτή, ούτε στη προχθεσινή συνεδρίαση της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ, ούτε στη σημερινή συζήτηση του νομοσχεδίου στη Βουλή.

Δεν έχει συνεπώς κανείς το ηθικό και πολιτικό δικαίωμα να εμφανίζεται ως δήθεν πιο ευαίσθητος στα θέματα αυτά από τους σημερινούς βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, που σήκωσαν και σηκώνουν το βάρος της κρίσης, χωρίς να κατέχουν καμία θέση ευθύνης και δεν ανέχονται ούτε άμεσες ούτε έμμεσες προσβολές.

Οι υποκρισίες και τα προσωπικά πολιτικά παιχνίδια είναι αυτά που οδήγησαν τη χώρα και το πολιτικό σύστημα στη σημερινή του κατάσταση. Αυτές τις πρακτικές είναι που οφείλουμε να ανατρέψουμε.

Όλοι κρινόμαστε, από την παράταξη και τον ελληνικό λαό»

Γ. Παπανδρέου: Όλοι κρινόμαστε

Απάντηση στον Ευάγγελο Βενιζέλο και την σκληρή ανακοίνωση εξέδωσε ο πρώην πρωθυπουργός.

Σε αυτή χρησιμοποιεί την ίδια φρασεολογία επιστρέφοντας ουσιαστικά τους χαρακτηρισμούς για «υποκρισίες» και «προσωπικά πολιτικά παιχνίδια» τονίζοντας επίσης ότι οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ από την πρώτη στιγμή σήκωσαν και σηκώνουν ένα βάρος που δεν τους αναλογεί.

Ολόκληρη η δήλωση του Γιώργου Παπανδρέου έχει ως εξής:

Πράγματι, οι υποκρισίες και τα προσωπικά πολιτικά παιχνίδια είναι αυτά που οδήγησαν τη χώρα και το πολιτικό σύστημα στη σημερινή του κατάσταση.

Αυτές τις πρακτικές είναι που οφείλουμε να ανατρέψουμε.

Πράγματι, ουδείς έχει το ηθικό και πολιτικό δικαίωμα να εμφανίζεται ως δήθεν πιο ευαίσθητος από τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ – που από την πρώτη στιγμή που ξέσπασε η κρίση, σήκωσαν και σηκώνουν ένα βάρος που δεν τους αναλογεί.

Όλοι κρινόμαστε από την παράταξη και τον Ελληνικό λαό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: