ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Σάββατο 29 Μαρτίου 2014

Σταματήστε τη μεγαλύτερη μαζική εκτέλεση του αιώνα‏

Αγαπητοί φίλοι και φίλες,




Ένα αυτοσχέδιο δικαστήριο στην Αίγυπτο μόλις καταδίκασε 528 ανθρώπους σε θάνατο. Αυτή είναι ίσως η μεγαλύτερη μαζική εκτέλεση του αιώνα, αλλά ένας άντρας έχει 10 μέρες για να τη σταματήσει. Ας ζητήσουμε απ’το μέγα μουφτή Αλάμ να χρησιμοποιήσει το ηθικό του κύρος και να μπλοκάρει αυτή τη βάρβαρη απόφαση. Πρόσθεσε την φωνή σου στην έκκληση για να σταματήσουν οι εκτελέσεις:

SIGN THE PETITION
Ένα αυτοσχέδιο δικαστήριο στην Αίγυπτο μόλις καταδίκασε 528 ανθρώπους σε θάνατο. Θα είναι ίσως η μεγαλύτερη, μαζική εκτέλεση του αιώνα, αλλά υπάρχει κάποιος που μπορεί να τη σταματήσει.

Η πιο σημαντική, θρησκευτική προσωπικότητα της Αιγύπτου, ο μέγας μουφτής Αλάμ, έχει 10 μέρες για να απορρίψει την απόφαση. Άλλοι θρησκευτικοί ηγέτες έχουν ήδη καταδικάσει την απόφαση αλλά ο Αλάμ, ως ο πρώτος εκλεγμένος μουφτής, έχει το ρόλο του ηθικού ηγέτη του έθνους. Ας δημιουργήσουμε μια παγκόσμια έκκληση από ανθρώπους όλων των θρησκειών για να δείξει επιείκεια και να μπλοκάρει τη βάρβαρη απόφαση.

Η δίκη ήταν μια επίδειξη πολιτικής ισχύος -- το στρατιωτικό καθεστώς χρησιμοποιεί το εκτελεστικό απόσπασμα για να εξολοθρεύσει την αντιπολίτευση. Αν οι πολίτες του κόσμου δε μιλήσουν τώρα, οι συνέπειες για την Αίγυπτο και τον κόσμο μας θα είναι παραπάνω από επικίνδυνες. Υπόγραψε τώρα για να σώσουμε αυτές ζωές και να σταματήσει ο κύκλος βίας -- όταν φτάσουμε το ένα εκατ. υπογραφές, θρησκευτικοί ηγέτες της Αιγύπτου θα παραδώσουν την έκκλησή μας απευθείας στο μουφτή:

http://www.avaaz.org/el/stop_mass_execution_greek/?bBERZdb&v=38051

Μετά την ελπίδα που γεννήθηκε στην πλατεία Ταχρίρ, όπου εκατοντάδες χιλιάδες ξεχύθηκαν για να ανατρέψουν τη δικτατορία που ταλάνιζε τη χώρα επί δεκαετίες, ο λαός της Αιγύπτου εξέλεξε δημοκρατικά για κυβέρνηση, τη Μουσουλμανική Αδελφότητα. Όμως, το περασμένο καλοκαίρι, ο στρατός οργάνωσε ένα λαϊκίστικο πραξικόπημα, οι υποστηρικτές της Αδελφότητας εξεγέρθηκαν και στη συνέχεια ο στρατός ανακήρυξε το κόμμα ως τρομοκρατική οργάνωση και επιτέθηκε με βίαια -- 16.000 δημοκρατικοί ακτιβιστές, δημοσιογράφοι, ακόμη και ανήλικες μαθήτριες συνελήφθησαν!

Η δίκη ήταν ένα φιάσκο – οι 528, εκτός από αναταραχές και βανδαλισμούς, κατηγορούνται ότι όλοι μαζί σκότωσαν έναν αστυνομικό. Οι συνήγοροί τους μάλιστα αποκλείστηκαν απ’την ακροαματική διαδικασία η οποία διήρκεσε λιγότερο από μία ώρα! Αυτή δεν ήταν η πρώτη φορά -- το δικαστικό σώμα έχει επανειλημμένα χρησιμοποιηθεί για την καταστολή πολιτικής διαφωνίας, ενώ οι δυνάμεις ασφαλείας που κατηγορούνται για τις δολοφονίες εκατοντάδων διαδηλωτών, σπάνια κάθονται στο εδώλιο. Υπάρχουν πραγματικές απειλές για την ασφάλεια της χώρας, αλλά όσο το χέρι των στρατιωτικών αρχών βαραίνει και ο εκφοβισμός μεγαλώνει, τόσο τροφοδοτείται ο εξτρεμισμός.

Αυτή είναι η σκληρότερη ποινή στη σύγχρονη ιστορία της Αιγύπτου και μπορεί να φέρει επιπτώσεις πολύ πιο πέρα απ’την Αίγυπτο. Υπόγραψε το επείγον κάλεσμα τώρα για να ζητήσουμε απ’το μέγα μουφτή να μην εγκρίνει τους φόνους του καθεστώτος αλλά να παρέχει την ηθική ηγεσία που τόσο απεγνωσμένα χρειάζεται η Αίγυπτος:

http://www.avaaz.org/el/stop_mass_execution_greek/?bBERZdb&v=38051

Ο κόσμος σιώπησε όταν αυτό το καθεστώς επιτέθηκε στην ατελή μεν, εκλεγμένη δε κυβέρνηση, γονατίζοντας τη δημοκρατία στην Αίγυπτο. Οι παγκόσμιοι ηγέτες εγκωμιάζουν τη δημοκρατία σε κάθε ευκαιρία που τους δίνεται και καταδικάζουν έντονα αντι-δημοκρατικές επεμβάσεις, από την Κριμαία ως το Καράκας. Αλλά όχι στην Αίγυπτο. Αν τώρα ο κόσμος κάνει ξανά τα στραβά μάτια σ’αυτή την απάνθρωπη μαζική εκτέλεση, ένα πολύ επικίνδυνο μήνυμα θα ηχήσει σε όλη την υφήλιο: ότι ο κόσμος μας στηρίζει τη δημοκρατία παντού, εκτός απ’το πολιτικό Ισλάμ. Αυτό θα δυναμώσει μια μικρή αλλά πολύ επικίνδυνη ομάδα που μπορεί να στραφεί εναντίων μας: τους εξτρεμιστές.

Ξανά και ξανά, το κίνημα του Avaaz έχει αγωνιστεί κατά της αδικίας και υπέρ μιας ειρηνικής και ουσιαστικής συμφιλίωσης μεταξύ των αντιμαχόμενων ομάδων. Αυτή τη στιγμή η ατμόσφαιρα στην Αίγυπτο είναι πολύ τεταμένη και οι ισορροπίες λεπτές. Μια εξωφρενικά άδικη και προκλητική απόφαση, όπως αυτή που πάρθηκε στη Μίνια, θα μπορούσε να ωθήσει την κατάσταση στα άκρα. Ας φέρουμε τη φωνή των πολιτών του κόσμου στο προσκήνιο και ας σώσουμε αυτές τις 528 ζωές.

Με ελπίδα,
Alice, Nick, Oli, Wissam, Bissan, Mais, Emily, Ari, Ricken και η υπόλοιπη ομάδα του Avaaz

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Αίγυπτος: Θανατική ποινή σε 528 υποστηρικτές του Μόρσι (Ναυτεμπορική)
http://www.naftemporiki.gr/story/784895/aiguptos-thanatiki-poini-se-528-upostiriktes-tou-morsi

Αίγυπτος: Σε θάνατο καταδικάστηκαν 529 υποστηρικτές του Μόρσι (Έθνος)
http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22769&subid=2&pubid=63982514

Αίγυπτος: Εις θάνατον 529 μέλη της Αδελφότητας (Καθημερινή)
http://www.kathimerini.gr/759630/article/epikairothta/kosmos/aigyptos-eis-8anaton-529-melh-ths-adelfothtas

Δικαστήριο της Αιγύπτου καταδικάζει 529 ανθρώπους σε θάνατο - Egyptian court sentences 529 people to death (Washington Post)
http://www.washingtonpost.com/world/egypt-sentences-529-to-death/2014/03/24/a4f95692-6992-461e-aaf1-9bc84908a429_story.html


Στήριξε το Κίνημα του Avaaz!
Χρηματοδοτούμαστε εξολοκλήρου από μικρο-δωρεές πολιτών και δεν δεχόμαστε χρήματα ούτε από κυβερνήσεις, ούτε από εταιρίες. Η αφοσιωμένη ομάδα μας κάνει κάθε δωρεά, ακόμα και την πιο μικρή, να έχει πραγματικό αντίκτυπο στη δράση μας. Donate to Avaaz

Δεν υπάρχουν σχόλια: