ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Παρασκευή 21 Μαρτίου 2014

Αντίσταση Πολιτών Δυτ. Ελλάδας: Άθλιες μεθοδεύσεις από επικίνδυνους ανθρώπους!

Και μετά από 11 μέρες το μπαγιάτικο γάλα θα θεωρείται και θα πωλείται ως φρέσκο!


Διατροφικό μεσαίωνα συνιστά η επιμήκυνση της διάρκειας ζωής του γάλακτος στις 11 ημέρες και ο χαρακτηρισμός του ως φρέσκο


«Ολοκληρώθηκε η αποστολή της Τρόικας στην Ελλάδα. Για να πάρουμε την δόση, η κυβέρνηση συμφώνησε με την Τρόικα και η πενθήμερη διάρκεια ζωής του φρέσκου γάλακτος πλέον καταργείται. Εφεξής, «φρέσκο» θα ονομάζεται το γάλα με διάρκεια ζωής πέντε, επτά έως και 11 ημερών. Όμως η διατήρηση του γάλακτος για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα απαιτεί και μεγαλύτερη θερμική επεξεργασία του, με αποτέλεσμα την απώλεια μέρους της θρεπτικής αξίας του. 

Οι αρνητικές συνέπειες της συμφωνίας στην ελληνική οικονομία και κοινωνία:

·       Οι ελληνικές οικογένειες θα καταναλώνουν υποβαθμισμένο γάλα, αφού ο όρος «φρέσκο» θα λειτουργεί παραπλανητικά. 

·       Οι ελληνικές οικογένειες θα καταναλώνουν γάλα αγνώστου προέλευσης, αφού πρόσφατα έπαψε η υποχρέωση αναγραφής της χώρας προέλευσης.

·         Η ελληνική κτηνοτροφία οδηγείται στον άμεσο αφανισμό, ενώ μακροπρόθεσμα θα βλάψει και το σύνολο της ελληνικής γαλακτοβιομηχανίας.  

          Οι 100.000 περίπου απασχολούμενοι άμεσα ή έμμεσα με τον τομέα θα έχουν να αντιμετωπίσουν έντονο το φάσμα της ανεργίας και την απαξίωση τεράστιων επενδύσεων που έχουν γίνει στον τομέα.

Η συμφωνία βασίζεται στην λεγόμενη εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ για την βελτίωση της ανταγωνιστικότητας του πρωτογενή τομέα. Η έκθεση, εκτός από το γάλα ασχολείται με το γιαούρτι και το ελαιόλαδο, τα οποία μέσες-άκρες προτείνει να τα νοθεύουμε. Για το γιαούρτι, προτείνεται να επιτραπεί η ονομασία αυτή και για το επιδόρπιο, που γίνεται από σκόνη γάλακτος. Για το ελαιόλαδο, στην έκθεση προτείνεται να επιτραπεί η πρόσμιξή του με σπορέλαια. Ο καθένας αντιλαμβάνεται ότι και αυτές οι προτάσεις υποσκάπτουν την φήμη των ελληνικών γεωργο-κτηνοτροφικών προϊόντων. 

Στην πραγματικότητα, η εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ ήταν το πρόσχημα. Η δήλωση του Αντ. Σαμαρά, μετά της συνάντηση του με την Μέρκελ, την 22/11/2013, δεν αφήνει περιθώρια αμφισβήτησης ότι υπήρχε πολιτική συμφωνία για το θέμα:

«Θέλω να πω, επίσης, ότι με την Καγκελάριο μας δόθηκε η ευκαιρία να μιλήσουμε για την τρέχουσα μεταρρυθμιστική μας ατζέντα. Μεταξύ άλλων, για το σημαντικό της εργαλειοθήκης του ΟΟΣΑ, το περίφημο «toolkit» του ΟΟΣΑ, ένα εξαιρετικά φιλόδοξο σύνολο μεταρρυθμίσεων που περιλαμβάνει εκατοντάδες παρεμβάσεις απελευθέρωσης της αγοράς. Μεταρρυθμίσεις, δηλαδή, που απελευθερώνουν την ανταγωνιστικότητα, εξαλείφουν τεχνικά εμπόδια εισόδου νέων επιχειρήσεων στην αγορά, καταργούν ειδικά προνόμια, καταργούν στρεβλώσεις και οδηγούν σε χαμηλότερες τιμές και περισσότερες ευκαιρίες και για τον επαγγελματία, τον επιχειρηματία και τον καταναλωτή».

Από την συμφωνία, ωφελημένοι βγαίνουν μόνο οι μεγάλες αλυσίδες σούπερ-μάρκετ, κάποιοι εισαγωγείς καθώς επίσης και ορισμένες γαλακτοβιομηχανίες ξένων συμφερόντων.

Άθλιες μεθοδεύσεις από επικίνδυνους ανθρώπους».

Δεν υπάρχουν σχόλια: