ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τρίτη 25 Μαρτίου 2014

Αναζητώντας τους Αφρικανούς της φυλής των Χακόλων στην Πάτρα, μέσω δημοσκοπήσεων

Πατρινοί απόγονοι των Χακόλων, με δέρμα σοκολατί, ενόψει εκλογών αφελώς αντιστέκονται στο κυνήγι ψήφων!
Κοσμογονικό big bang, η αναδημοσίευση της “δημοσκόπησης”-μαϊμού του Πανεπιστημίου Πατρών!

Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΔΗΜ. ΜΟΣΧΟΥ

Σε κοσμογονικό big bang, την διαδικασία γένεσης του σύμπαντος, κατά τους αστροφυσικούς, ανήγαγε η πατραϊκή εφημερίδα «Γνώμη» με σημερινό δημοσίευμά της την χθεσινή δημοσίευση της «δημοσκόπησης», χωρίς πλήρη ταυτότητα, που διενήργησε ομάδα φοιτητών του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων (σ.σ.: ούτε καν Τμήματος Στατιστικής) του Πανεπιστημίου Πατρών.


«Τον γύρο της Ελλάδας έκανε η χθεσινή “δημοσκόπηση”» μας πληροφορεί από την τετάρτη και πέμπτη σελίδα και αυτό το θεωρεί κάτι, ας πούμε, σαν κοσμογονία, παρά τις αντιδράσεις που σημειώθηκαν από υποψηφίους για τον σολικισμό που επιχειρήθηκε, υπό τον μανδύα της σοβαρότητας!

«Γεγονότα» μήπως είναι παιχνίδι;

Αλλά η καθημερινή εφημερίδα «Τα Γεγονότα» με αρθρίδιό της, στην τελευταία σελίδα σήμερα, με τίτλο: «παιχνίδι είναι;» αναρωτιέται, για την δημοσιευθείσα “δημοσκόπηση”: «Μήπως στέκει ως παιχνίδι;».

«Έχει τόση σημασία μία έρευνα που γίνεται σε επίπεδο φοιτητών σε σχέση με κάποια Σχολή;». Και απαντά η ίδια: «Όχι βέβαια», εξηγώντας γιατί:
«Η ερευνητική ομάδα του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Πατρών, υπό τον επίκουρο καθηγητή, Γιώργο Ανδρουλάκη, πραγματοποίησε μία έρευνα με την έννοια την σπουδαστική και με καμία άλλη. Δεν έχει κοντολογίς κάποια ιδιαίτερη σημασία και βαρύτητα».
Και καταλήγει: Το ότι δημοσιεύτηκε, χωρίς διευκρινίσεις, είναι λάθος. Κατά τα άλλα, πολύ κακό για το τίποτα. Δεν στέκει ως δημοσκόπηση. Μήπως στέκει ως παιχνίδι;».

Ωστόσο ο ίδιος ο καθηγητής, που στο πλαίσιο διδαχής του μαθήματός του δημοσιοποίησε την δήθεν “δημοσκόπηση”, -την οποία όμως αξιοποίησαν οι γνωστοί δεξιοί κύκλοι  για να κάνουν ανορθολογική παρέμβαση στα πολιτικά δρώμενα- επισήμανε στον ΑΝΤ1 χθες:

«Η δημοσκόπηση είναι ένα εργαλείο, που φωτίζει την αλήθεια σε μία δεδομένη στιγμή». Αυτό ούτε νέο είναι μήτε η αποκάλυψη του Ιωάννου! Τίποτε πιο κοινότοπο. Αν υπάρχει κάποιο ενδιαφέρον είναι στο ότι «χαϊδεύοντας» αυτιά μιλά για το ενδεχόμενο ότι: «Όλα μπορεί να ανατραπούν, ειδικά όταν μιλάμε για τόσους πολλούς υποψήφιους» δημάρχους Πατρέων, (σ.σ.: έντεκα, δόξασοι ο Θεός!).

Και τούτο ακούγεται ως υποσχόμενος ευμένεια προς τους αδικηθέντες! Κάτι δηλαδή σαν δώρο. Και ο ίδιος παρουσιάζεται ως ο Λευκός άποικος που μοιράζει καθρεφτάκια στη φυλή των Χακόλων της Αφρικής του παρελθόντος αιώνος!

Ενημερώνει κιόλας ότι θα επανέλθει το επόμενο διάστημα καθώς: «Θα προχωρήσουμε και σε νέες “κυλιόμενες” έρευνες για την αποτύπωση των δυνάμεων των δημοτικών παρατάξεων στην Πάτρα».

Με τι κύρος και με ποιο ηθικό δικαίωμα ένα Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων θα προχωρήσει και πάλι σε επέμβαση στην πολιτική ζωή της Πάτρας, αυτό δεν το εξήγησε. Ίσως η θρασύτατες παρεμβάσεις, που επιχειρούνται αυτές τις μέρες σε κεντρικό πολιτικό επίπεδο με υπόσχεση για μοίρασμα “πλεονάσματος” σε αυτούς που βρίσκονται στην πρέσα των μνημονίων επί τετραετία, να δημιουργεί έκλυση νέων ήθων, που αναπόδραστα επηρεάζουν -δυστυχώς-  και μέρος της Πανεπιστημιακής κοινότητας στην Πάτρα!  

Τα πάντα ρει!

Οι υποψήφιοι κρίνουν

Ωστόσο αξίζει να δούμε τις επίσημες αντιδράσεις (γιατί τις ανεπίσημες τις ακούμε να “περιφέρονται” στα δημοσιογραφικά γραφεία) των υποψηφίων δημάρχων, όπως αυτές καταγράφηκαν από την εφημερίδα:

Ο Κ. Πελετίδης του ΚΚΕ, “ψυχανεμιζόμενος” ότι χρησιμοποιήθηκε εις βάρος των αντιπάλων του και ότι στην επόμενη δημοσκόπηση μπορεί να είναι το νέο θύμα, αναφέρει μεταξύ άλλων:

«Θέλουμε να καλέσουμε τα Λαϊκά στρώματα που ζουν και δουλεύουν στην Πάτρα να σταθούν με ενιαία πολιτικά κριτήρια μπροστά και στις τρεις κάλπες». Δηλαδή να ψηφίσουν με κομματικό κριτήριο. (Σ.σ.: Του έδωσε  20,1%).

Ο Κώστας Σπαρτινός της ΡΑΠ, που στηρίζεται από τον ΣΥΡΙΖΑ, λέει: «θεωρούμε ότι ο στόχος μας να είμαστε στον Β΄ γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών του Μαΐου είναι απόλυτα επιτεύξιμος»… Και «πρέπει να εντείνουμε τις προσπάθειες για να βελτιώσουμε την αναγνωρισιμότητά μας». Ακόμη: «Θα προκύψουν κι άλλες δημοσκοπήσεις που θα δώσουν μία σαφώς καλύτερη εικόνα». (Του έδωσε 9,2%)

Ο Κώστας Χριστόπουλος της ΝΔ, που «ποτέ δεν σχολιάζει δημοσκοπήσεις», αναγνωρίζει στην συγκεκριμένη “δημοσκόπηση”, ότι: «υπάρχουν αξιοποιήσιμα χαρακτηριστικά». (Του έδωσε 8,6%).

Ο Γ. Δημαράς, διά του εκπροσώπου του ενημερώνει ότι: «Η καλύτερη δημοσκόπηση για μας ήταν η επετειακή εκδήλωση της παράταξής μας την περασμένη Παρασκευή». (Του έδωσε 5,3%).

Ο Ν. Οικονομόπουλος, αντάρτης της ΝΔ, αφήνοντας νύξη για το διαβλητό της “δημοσκόπησης”  είπε:  «Όταν οι δημοσκοπήσεις προέρχονται από αξιόπιστα κέντρα τότε είναι αποδεκτές, όμως προσωπικά πιστεύω ότι οι πραγματικές δημοσκοπήσεις διενεργούνται στο πεζοδρόμιο και στις γειτονιές». (Του έδωσε 6,4%).

Ο Α. Παναγιωτόπουλος, βρίσκονταν στον κόσμο του: «Το “κομμάτιασμα” που καταγράφει η ψήφος των Πατρινών πρέπει να προβληματίσει τους υποψηφίους, ώστε να υπάρξουν “συμπτύξεις”» είπε. (Tου έδωσε 6,9% κι ας αρνιόταν το 2011 στους Πατρινούς να πάνε τα σκουπίδια τους στου Φλόκα, όπως ορίζει ο περιφερειακός σχεδιασμός από πριν το 2010).

Ο Ανδρέας Τζουραμάνης, σε ρόλο ευσεβούς πολιτικού των δημοσκοπικών δρώμενων δήλωσε: «Σέβομαι κάθε γκάλοπ και το χρησιμοποιώ ως επιστημονικό εργαλείο, αναλύοντας τα ποιοτικά του χαρακτηριστικά». (Του έδωσε 2,5%)

Ο Χρ. Πατούχας, νομοταγής, αλλά και περίλυπος διαπιστώνει: «Δεν είμαι ικανοποιημένος από τα ποσοστά που καταγράφει η παράταξή μας, χωρίς να αμφισβητώ την εγκυρότητα της δημοσκόπησης! (Του έδωσε 4,2%).

Ο Δημ. Πεφάνης, είναι αρνητικός καθώς «οι δημοσκοπήσεις είναι εξ ορισμού άκυρες, αφού δεν έχουμε ακόμη δεδομένες παρατάξεις», επισημαίνοντας ότι: «μέσα σε λίγες ημέρες είδαν το φως της δημοσιότητας δύο δημοσκοπήσεις που έχουν μεγάλες διαφορές μεταξύ των. Τις θωρώ και τις δύο λανθασμένες». Μόνον; (Του έδωσε 2,2%).

Και τέλος ο Ν. Τζανάκος δήλωσε: «Προβληματιζόμαστε για την φερεγγυότητά τους, κυρίως όταν σ’ αυτές δεν εξασφαλίζεται η  βασική αρχή της διαφάνειας». (Του έδωσε μόλις 1,7%)!

Η Βίβιαν Σαμούρη, σαφώς αγανακτισμένη από την βάνδαλη επέμβαση στην διαμόρφωση της κοινής γνώμης, έστειλε χθες μήνυμα προς αποδέκτες διευθυντές των ΜΜΕ στην Πάτρα, ότι εάν συνεχιστεί το “παιχνίδι” αυτό θα βγει δημόσια εξαπολύοντας μύδρους, τασσόμενη υπέρ Κ. Σπαρτινού του ΣΥΡΙΖΑ!
(Δήλωσή της δεν φιλοξενείται στην σημερινή «Γνώμη», που της έδωσε χθες 3,0%)

Καταλήγοντας, ο γνωστός δημοσιογράφος Μιχ. Μπαϊρακτάρης αναρωτιέται: «Τώρα, ποια είναι η σημασία εμπλοκής, έστω και εάν συμφωνούμε με τα αποτελέσματα, μιας ομάδας φοιτητών και ενός αξιόλογου κατά τ’ άλλα, καθηγητή στην υπόθεση των δημοτικών εκλογών στην Πάτρα; Τηρείται εδώ το άρθρο 6 της σχετικής νομοθεσίας;».

Σαφώς όχι. Τότε ποιο είναι το κίνητρο του κυρίου καθηγητή ενός εμπορικού τμήματος του Πανεπιστημίου Πάτρας, που ασχολείται με την εκπαίδευση και παραγωγή manager, δηλαδή ουδεμία σχέση έχον, έστω με το μάθημα της Στατιστικής; Εζήλωσεν δόξα Πανά; Αυτός είναι ο πιο αθώος χαρακτηρισμός που μπορώ να δώσω.      

Δεν υπάρχουν σχόλια: