ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τετάρτη 26 Μαρτίου 2014

Αναίτιο ξυλοδαρμό νεαρού από την Αστυνομία καταγγέλλει ο ΣΥΡΙΖΑ Πάτρας και ζητά έρευνα




Η Επιτροπή Δικαιωμάτων ΣΥΡΙΖΑ Ν. Αχαΐας, με ανακοίνωσή της  καταγγέλλει  τον «αναίτιο ξυλοδαρμό νεαρού στην περιοχή των Ιτεών, από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ και της Αμεσης Δράσης».

Ολόκληρη η ανακοίνωση είναι η παρακάτω:

«Το Σάββατο 22/3/2014, στην περιοχή Ιτεών- Παραλίας,  ένας νεαρός άνδρας συνελήφθη αναίτια και ξυλοκοπήθηκε άγρια (με συνέπεια τον τραυματισμό του και τη νοσηλεία του στα νοσοκομεία Αγ. Ανδρέας και πανεπιστημιακό) από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ και της Άμεσης Δράσης. Το έγκλημά του; Η προσπάθεια διαμαρτυρίας στην επιχειρούμενη σύλληψη του άρρωστου καρδιοπαθή θείου του ως υπαίτιου προηγηθέντος καυγά, κατά τη διάρκεια γλεντιού. Ο συλληφθείς νεαρός δεν ήταν καν παρών στο γλέντι και τον καυγά!

Οι βιαιότητες που ακολούθησαν, σύμφωνα με τον καταγγέλλοντα, από την πλευρά της αστυνομίας, είναι εξωφρενικές: προπηλακισμοί, εξυβρίσεις, εξευτελισμός αξιοπρέπειας, χτυπήματα με γροθιές και γκλομπς. Η ιατροδικαστική έκθεση είναι αποκαλυπτική των ξυλοδαρμών που υπέστη ο νεαρός άνδρας.

Οι κατάφωρες παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων από μέλη των σωμάτων ασφαλείας δυστυχώς, παραμένουν μόνιμο και οδυνηρό φαινόμενο. Τα, δήθεν μεμονωμένα, περιστατικά (όπως ισχυρίζονται οι αρχές) είναι πλέον καθημερινά και η ατιμωρησία που απολαμβάνουν τα σώματα ασφαλείας, τα οδηγεί σε αποθράσυνση.

Η προσβολή και ο τραυματισμός του νεαρού αποδεικνύει πόσο εύκολα μπορεί κάθε άνθρωπος να βρεθεί στη μήνη των διωκτικών αρχών. Επιπλέον, γκρεμίζει και τις τελευταίες αμφιβολίες για το ότι οι ξυλοδαρμοί και οι εξευτελιστικές συμπεριφορές είναι αναπόσπαστο κομμάτι των συλλήψεων και στέλνει σαφές μήνυμα σε κάθε πολίτη/ισσα ότι η Αστυνομία δεν έχει (δημοκρατικά) όρια στην «άσκηση των καθηκόντων» της.  

Το μήνυμα της Αστυνομίας, αλλά και της Κυβέρνησης που υποθάλπει (αν δεν εισηγείται) τέτοιες συμπεριφορές, απευθύνεται, όχι απλώς σε κάποιους «ταραξίες», ή «περιθωριακούς», ή «μειοψηφίες», ή  κοινωνικές ομάδες που αντιστέκονται, αλλά σε ολόκληρη την κοινωνία και κάθε πολίτη/ιδα προσωπικά.

Καλούμε όλες τις αρμόδιες αρχές να εξετάσουν άμεσα το συμβάν και να προβούν σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για να εξακριβωθούν οι υπαίτιοι του περιστατικού και οι ακριβείς συνθήκες του καταγγελλόμενου ξυλοδαρμού».

Δεν υπάρχουν σχόλια: