ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Παρασκευή 21 Μαρτίου 2014

Με απειλή παραίτησης για το φρέσκο γάλα 11 ημερών ο αναπληρωτής υπουργός Μάξιμος Χαρακόπουλος

Σε δύσκολο σταυροδρόμι βρίσκονται Σαμαράς - Βενιζέλος μετά την άρνηση βουλευτών τους να ψηφίσουν διάταξη για το γάλα, που θα εξυπηρετήσει τα ευρωπϊκά καρτέλ.


Η κυβέρνηση κλονίζεται από την υποδούλωσή της στην Μέρκελ και τα ευρωπαϊκά καρτέλ γαλακτοπαραγωγής – Αντάρτικο με ερωτηματικά σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ

«Είναι άδικο αλλά και στενάχωρο για τον κόσμο τη μέρα που η Ελλάδα ανοίγει τα φτερά της να υπάρχουν τέτοιες παραφωνίες και ιδιαίτερα όταν μαθαίνω ότι επίσημα πια στον ΣΥΡΙΖΑ διερωτώνται αν θα καταφέρουν να μείνουν ένα ενιαίο κόμμα. Προχωράμε και όλα θα γίνουν κανονικά όπως πρέπει», ήταν η απάντηση-μήνυμα, μετά από σχετική ερώτηση, του πρωθυπουργού στους βουλευτές και υπουργούς που δηλώνουν ότι θα καταψηφίσουν τη σχετική διάταξη για το φρέσκο γάλα των έντεκα ημερών!

Η παρέμβαση αυτή του Αντώνη Σαμαρά, έγινε στο πλαίσιο της συνέντευξης Τύπου μετά το τέλος των εργασιών του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου το απόγευμα σήμερα Παρασκευή. Και έκανε προσπάθεια να ρίξει την μπάλα εκτός τερέν, μιλώντας ότι μαθαίνει επίσημα –λες και η πολιτική του ενημέρωση γίνονταν και ανεπίσημα- πως στον ΣΥΡΙΖΑ σκέφτονται εάν θα συνεχίσουν ως κόμμα να στενοχωρούν την κυβέρνησή του ή όχι!

Η δήλωση αυτή ήρθε ενώ σε ευρωπαϊκό επίπεδο ο ΣΥΡΙΖΑ αναγνωρίζεται ως επόμενη κυβέρνηση και οι δανειστές από κοινού με την Α. Μέρκελ κάνουν το παν –μεταξύ αυτών και την μαϊμού έξοδο στις αγορές- για να κρατήσουν όρθια την καταρρέουσα τριανδρία Σαμαρά, Βενιζέλου, Στουρνάρα.

Παράλληλα, στην Αθήνα αυξάνει η ομάδα των βουλευτών της συγκυβέρνησης που απειλούν ότι θα καταψηφίσουν την επίμαχη διάταξη, που εάν εφαρμοστεί ανοίγει δρόμο στα γερμανικά, γαλλικά και αυστριακά καρτέλ γάλακτος να εφοδιάζουν την ελληνική αγορά με αμφιβόλου ποιότητος δήθεν φρέσκο γάλα και οι έλληνες γαλακτοπαραγωγοί να πνιγούν από τον αθέμιτο ανταγωνισμό των τιμών!

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Νίκος Σηφουνάκης βλέποντας τον υφυπουργό Ανάπτυξης Θανάση Σκορδά να εξηγεί σε κοινοβουλευτικούς συντάκτες το θέμα του γάλακτος είπε:
«Αυτή η ρύθμιση δεν πρόκειται να περάσει από την Βουλή. Ξεχάστε το! Βάζει ταφόπλακα στους παραγωγούς και εμείς στην Μυτιλήνη έχουμε μεγάλη τοπική παραγωγή».

Ο βουλευτής μάλιστα παρέμεινε αμετάπειστος παρά την προσπάθεια του υφυπουργού να του εξηγήσει ότι οι προωθούμενες ρυθμίσεις θα είναι προς όφελος δήθεν, των τοπικών γαλακτοβιομηχανιών καθώς όπως υποστήριξε τους καθιστά προνομιακούς παίχτες σε τοπικό επίπεδο. Κάτι που φυσικά δεν είναι αληθές.

Ο Μ. Χαρακόπουλος απειλεί με παραίτηση

Έτσι διαμορφώνεται ένα άκρως επικίνδυνο για την κυβέρνηση σενάριο καθώς ήδη από το ΠΑΣΟΚ οι Θάνος Μωραΐτης, Μιχάλης Κασσής και Νίκος Σηφουνάκης προαναγγέλλουν ότι θα καταψηφίσουν ενώ και ο Φίλιππος Σαχινίδης έχει εμφανιστεί επιφυλακτικός για την τελική του στάση.

Αλλά και στο συγκυβερνόν στρατόπεδο της ΝΔ, οι Μάξιμος Χαρακόπουλος, Γιώργος Βλάχος και Ιορδάνης Τζαμτζής ετοιμάζονται να βγουν σε αντάρτικο...

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Μάξιμος Χαρακόπουλος, φέρεται να έχει ενημερώσει τους συνεργάτες του πρωθυπουργού πως αύριο το πρωί θα ξεκαθαρίσει τις προθέσεις του.

Συγκεκριμένα, εάν έως τότε δεν έχει υπάρξει καμία αλλαγή στην προωθούμενη ρύθμιση (σ.σ. για το γάλα), τότε είναι πολύ πιθανό να παραιτηθεί από το υπουργικό του αξίωμα.

Ωστόσο, δεν έχει γίνει σαφές εάν θα παραιτηθεί και από βουλευτής ή θα παραμείνει, για να καταψηφίσει την επίμαχη διάταξη.

Το ίδιο δεν κατέστη σαφές εάν το εννοούν κιόλας, όταν οι κυβερνώντες βουλευτές δηλώνουν ότι δεν θα ψηφίσουν την διάταξη και το αντάρτικό τους γίνεται με άσφαιρα πυρά!

Δεν υπάρχουν σχόλια: