ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Παρασκευή 21 Μαρτίου 2014

Κρυφά μέτρα στην συμφωνία με την κυβέρνηση αποκαλύπτει η Τρόικα


Νέα δεινά προοιωνίζονται για τους εργαζόμενους.


Εν τέλει, μόνο για τους δανειστές της χώρας οι οποίοι θα εισπράξουν κανονικά την επόμενη δόση και -σε μεσοπρόθεσμη βάση- για την κυβέρνηση (καθώς της δίνει "αέρα" κάποιων μηνών για την λήψη των επόμενων μέτρων) αποδεικνύεται θετική η έκθεση των δανειστών. 

Αντίθετα, για την συντριπτική πλειονότητα των πολιτών είτε με την ιδιότητά τους ως φορολογουμένων είτε ως εργαζομένων είτε ως καταναλωτών, η έκθεση προοιωνίζεται και νέα δεινά.

Ουσιαστικά, αυτό που κάνουν οι Τροϊκανοί με την έκθεση, είναι να πραναγγέλλουν και νέο γύρο ισοπέδωσης των μισθών και των εργασιακών σχέσεων (μεταξύ των άλλων και με απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων) την επιμήκυνση φορομπηχτικών επιβαρύνσεων, το ξεπούλημα της ηλεκτρικής ενέργειας  και εν γένει την εξαπόλυση μιας νέας νεοφιλελεύθερης δέσμης μέτρων.

Ενδεικτικά, όσον αφορά στα εργασιακά, οι αλλαγές παραπέμπονται για 3 ή 6 μήνες αργότερα, σε επόμενους ελέγχους, καθώς η σχετική ανακοίνωση των δανειστών αναφέρει ότι οι μεταρρυθμίσεις της εργατικής νομοθεσίας καθυστερούν αλλά οι αρχές έχουν δεσμευθεί να τις υλοποιήσουν σταδιακά εντός του 2014.

Προαναγγέλλεται η χαριστική βολή στα ταμεία με την υποσημείωση ότι "συμφωνήθηκε να μειωθούν οι εισφορές κοινωνικής ασφάλισης" ενώ τίθεται ρητώς ζήτημα για φόρους υπέρ τρίτων.

Αναφορικά με τις αγορές και τα επαγγέλματα η Τρόικα επιχειρεί να "χρυσώσει το χάπι" αναφέροντας πως... δέχτηκε να υλοποιηθεί «πολύ μεγάλο μέρος» και όχι το 100% των μεταρρυθμίσεων, όπως ζητούσε, τις οποίες προβλέπει η έκθεση του ΟΟΣΑ. 

Ακόμη όμως και αν δεν πρόκειται για τι 100% αλλά για "πολύ μεγάλο μέρος" αυτό σημαίνει ότι στο όνομα των νεοφιλελεύθερων εμμονών των Τροϊκανών, θα έλθουν τα πάνω, κάτω για χιλιάδες επαγγελματίες και εργαζόμενους της χώρας, από τον τουρισμό μέχρι το λιανεμπόριο. Μάλιστα, η έκθεση κάνει ειδική αναφορά για την απελευθέρωση των μεταφορών και ενοικίασης, αλλά και για το άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων.

Ακόμη, προαναγγέλλεται η  παράταση  της  εισφοράς  αλληλεγγύης, γίνεται εκ νέου λόγος για κεφαλαιακή ανεπάρκειας των τραπεζών ενώ πίσω από τις γραμμές προκύπτουν  αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ και σπάσιμό της σε ΑΔΜΗΕ, σε "μικρή ΔΕΗ" και στον προς ιδιωτικοποίηση φορέα που θα προκύψει μετά το σπάσιμο αυτό.
_______________
Ολόκληρο το σχετικό ρεπορτάζ στο σημερινό, φύλλο Παρασκευής, της ΑΥΓΗΣ από τον Θ. Παναγόπουλο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: