ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Δευτέρα 24 Μαρτίου 2014

Τα χαλκεία των πολιτικών καταγωγίων στην πόλη της Πάτρας έπιασαν δουλειά !

Μία ακόμη περιπέτεια για το Πανεπιστήμιο Πατρών με αφορμή δημοσκόπηση-μαϊμού που δημοσιοποίησε ομάδα του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων, υπό τον επίκουρο καθηγητή Γιώργο Ανδρουλάκη.


Δημοσκόπηση-μαϊμού εμπλέκει το Πανεπιστήμιο Πατρών σε ενδεχόμενες αγωγές από θιγόμενους και είσοδο του ΣΔΟΕ στα οικονομικά άδυτα

Προ ημερών στο τηλεοπτικό κανάλι της Πάτρας, SuperB μιλώντας ο δημοσιογράφος Δημ. Χωρίτος για τις εκλογικές διεργασίες  προϊδέασε το πατραϊκό κοινό για «δημοσκόπηση» που διενεργούν φοιτητές του Πανεπιστημίου Πατρών, χωρίς εγκυρότητα μέσων και με διαβλητά αποτελέσματα, που θα παρουσιαστούν ως σοβαρή εργασία. 

Σήμερα Τμήμα του Πανεπιστημίου Πατρών έδωσε στη δημοσιότητα την πολυσυζητημένη δημοσκόπηση-μαϊμού και προκάλεσε την μήνι υποψηφίων, αλλά και έγκυρων πολιτικών αναλυτών, που μιλώντας για ενεργοποίηση χαλκείων, αναρωτούνταν: 

Μα πως είναι δυνατόν με περίπου 800 μέλη παράταξη ο ΣΥΡΙΖΑ στην Πάτρα και υπολογιζόμενου ότι σε κάθε οικογένεια θα ψηφίσουν τουλάχιστον τέσσερα με πέντε μέλη, πέραν των συμπαθειών του περίγυρου προς το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, να τον βγάζουν με 9,2%;

Οι αντιδράσεις ήσαν άμεσες με την Μαρία Αντύπα, στέλεχος της "ΡΑΠ - Πάτρα Ανθρώπινη Πόλη" να τονίζει στον Δημ. Χωρίτο απόψε από την εκπομπή του τηλεοπτικού SuperB, ότι τις δημοσκοπήσεις δεν τις εμπιστευόμαστε, καθώς οι επαφές μας με τον κόσμο δείχνουν άλλα από αυτά που παρουσιάζουν, τουλάχιστον οι πρόσφατες δύο δημοσκοπήσεις. Και έφερε για παράδειγμα ότι στις εκλογές του Μαΐου 2012 οι δημοσκοπήσεις έδιναν 6% στον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά πήρε 17% στην κάλπη!  

Παράλληλα πολιτικοί κύκλοι της αξιωματικής αντιπολίτευσης μιλούσαν για δημοσκοπήσεις που γίνονται για να εμπεδώσουν στην κοινή γνώμη την πλαστή άποψη ότι ο υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ είναι εντελώς άγνωστος και να περάσουν τον προτιμώμενο από αυτούς που κοινούν τα νήματα.

Ακόμη έχουμε τον Ν. Τζανάκο να καταγγέλλει και να ετοιμάζεται με άσκηση ένδικων μέσων κατά του Πανεπιστημίου, το ίδιο το Πανεπιστήμιο να βρίσκεται στην δίνη του ενδεχόμενου ελέγχου από το ΣΔΟΕ, αλλά και την Βίβιαν Σαμούρη να διαρρέει προς τους διευθυντές κάποιων εφημερίδων της  Πάτρας ότι, εάν δεν σταματήσουν τις μεθοδεύσεις θα βγει ευθέως να τους καταγγείλει δημόσια και ενδέχεται να στηρίξει ΣΥΡΙΖΑ στον Β΄ γύρο.

Ακόμη απειλές για αγωγές από τουλάχιστον τρεις ακόμη πλευρές εκτοξεύονται κατά των εμπνευστών της δημοσκόπησης-μαϊμού, αλλά και διευθυντού εφημερίδας της Πάτρας, που ζητά μέχρι και 800 ευρώ το κεφάλι για να στηρίξει δημοσκοπικά υποψηφίους της Πάτρας. 

Ο Νίκος Τζανάκος

Με ιδιαίτερα καυστικό τρόπο σχολιάζει ο υποψήφιος Δήμαρχος Νίκος Τζανάκος τη δημοσκόπηση που είδε σήμερα το φως της δημοσιότητας από την εφημερίδα ΓΝΩΝΗ, που του δίνει το εξόφθαλμα πειραγμένο ποσοστό 1,7%. Αναφέρει συγκεκριμένα, σύμφωνα με δημοσίευση στο thebest.gr:

«Με έκπληξη μας και όχι μόνο από την πλευρά μας αλλά και από συνυποψήφιους και δημότες, πληροφορηθήκαμε από τον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο της πόλης και τα ραδιόφωνα, ότι το Πανεπιστήμιο Πατρών, ασκεί εμπορική δραστηριότητα, αναλαμβάνοντας τη διενέργεια δημοσκοπήσεων σε προεκλογική περίοδο, για υποψηφίους Δημάρχους.

Ως γνωστόν και κατά το νόμο, οι δημοσκοπήσεις γίνονται κατόπιν παραγγελίας, από εταιρείες με ανάλογη πιστοποίηση, που στο σκοπό τους περιλαμβάνεται και η συγκεκριμένη δραστηριότητα, με μέσα και τεχνολογία που διαθέτουν και βεβαίως επί αμοιβή.

Καλούμε άμεσα την διοίκηση του Πανεπιστημίου, να απαντήσει επισήμως, έχει τμήμα που ενεργεί σύμφωνα με τις ανωτέρω προϋποθέσεις, ποιος παρήγγειλε τη δημοσκόπηση, σε ποιού το όνομα εξεδόθη το απαιτούμενο από το νόμο τιμολόγιο και ποια τα μέσα που χρησιμοποιήθηκαν για τη διενέργεια της.

Κάθε άλλη εξήγηση πλην των ανωτέρω αποτελεί σαφή παρατυπία και απαράδεκτη εμπλοκή του Πανεπιστημίου, σε πολιτικά θέματα, όπως είναι η διαμόρφωση της κοινής γνώμης με… πανεπιστημιακή σφραγίδα!!!!».

Συζητά με Οικονομόπουλο και Τζανάκο

Ανοιχτό το ενδεχόμενο συνεργασίας με τον Νίκο Οικονομόπουλο, εν όψει των επικείμενων Δημοτικών εκλογών, άφησε ο Δημήτρης Πεφάνης, μιλώντας στον Flash Πάτρα 98.7 και τους δημοσιογράφους Αχιλλέα Ροδίτη και Παναγιώτη Ρηγόπουλο

Ο υποψήφιος Δήμαρχος Πατρέων, αποκάλυψε ότι έχουν ήδη ξεκινήσει συζητήσεις με τον κ. Οικονομόπουλο, για τα θέματα που απασχολούν  την Πάτρα και την ανίχνευση  κοινών στοχεύσεων στην κατεύθυνση επίλυσης των προβλημάτων. Κατέστησε δε σαφές, ότι σενάριο συνεργασίας μπορεί να ευοδωθεί, στην περίπτωση που υπάρξει ευρύτερη συναίνεση από τους άμεσους συνεργάτες του και τα στελέχη της παράταξής του.

Όπως επίσης είπε ο κ. Πεφάνης, ανάλογες συζητήσεις έχουν γίνει και με τον Νίκο Τζανάκο, ξεκαθαρίζοντας ότι αποτέλεσμα από αυτές τις διαβουλεύσεις, θα πρέπει να έχει προκύψει το αργότερο έως τις 10  Απριλίου.

Παράλληλα, ο επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «Νέα Αρχή», μιλώντας πάντα στην εκπομπή «Οι Αταίριαστοι» του Flash 98.7, εκτίμησε με σιγουριά ότι οι υποψήφιοι που τελικά θα φθάσουν στην κάλπη, θα είναι 7 ή 8 και όχι 11, αφήνοντας να υπονοηθεί ότι είναι πιθανό να υπάρξει εκλογική σύμπραξη τριών ή τεσσάρων νυν διεκδικητών του δημαρχιακού θώκου.

Ευπρόσδεκτος Πεφάνης από Τζανάκο

Ο επικεφαλής του συνδυασμού «Πάτρα η δική μας Πόλη» Νίκος Τζανάκος, με αφορμή τις δηλώσεις του συνυποψηφίου του για τον Δήμο Πατρέων Δημήτρη Πεφάνη στον Flash 98.7 πως υπάρχει πιθανότητα σύμπραξης των δυο συνδυασμών δηλώνει:

«Εκτιμώ τον φίλο και συναγωνιστή μου. Ωστόσο θα ήθελα να ξεκαθαρίσω πως μαζί με τα στελέχη της παράταξης μου συνεχίζουμε τον προεκλογικό μας αγώνα. Ο Δημήτρης Πεφάνης και οποιοσδήποτε άλλος επιθυμεί είναι ευπρόσδεκτοι στον συνδυασμό μας».

Η  Βίβιαν Σαμούρη

Η επικεφαλής υποψήφια δήμαρχος Πατρέων κ. Βίβιαν Σαμούρη του συνδυασμού ''Ολοι μαζί για την Πάτρα" , επικοινώνησε με το thebest.gr και διέψευσε κάθε σενάριο που θέλει την κ. Σαμούρη να συμμετέχει σε συζητήσεις «ομογενοποίησης» του χώρου της Κεντροαριστεράς. 

Η Βίβιαν Σαμούρη, ξεκαθαρίζει ότι δεν συμμετέχει  σε καμία διεργασία για προεκλογικές συμπράξεις ή συμμαχίες, είναι σταθερή και αμετακίνητη στις  απόψεις της, και όποιος συμφωνεί με τις θέσεις του συνδυασμού της μπορεί να συμπορευτεί μαζί της.

Στο μεταξύ με γραπτή δήλωσή της λίγο αργότερα, η κ. Σαμούρη σημειώνει:

«Σε απάντηση ρεπορτάζ του Thebest.gr,  για πιθανές συνεργασίες μεταξύ δημοτικών παραγόντων, όπου αναφέρεται το όνομά μου, θα ήθελα να δηλώσω και ταυτόχρονα να σας παρακαλέσω να μην εμπλακεί εκ νέου το όνομά μου σε τέτοια είδους σενάρια, τα οποία θεωρώ επιεικώς ύποπτα. Η παράταξη “Όλοι μαζί, για την Πάτρα” ισχυριοποιείται ολοένα και περισσότερο και οδεύει αταλάντευτη προς τις εκλογές του Μαΐου».
 

Τάσσονται υπέρ Δημαρά

Δύο διακεκριμένοι Πατρινοί στον Πολιτισμό και την Εκπαίδευση, τάσσονται στο πλευρό του Γιάννη Δημαρά και δίνουν μαζί του τη μάχη για τις αυτοδιοικητικές εκλογές  του Μαΐου.

Πρόκειται για το Διευθυντή του Μουσικού Σχολείου Πατρών, Αντιπρόεδρο του Οργανισμού της Πολυφωνικής Χορωδίας Πάτρας, μαέστρο κ. Σταμάτη Λέκκα  και τον εκπαιδευτικό, συνταξιούχο δάσκαλο, κ. Ανδρέα Βέργο, οι οποίοι θα είναι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι με το συνδυασμό «Τώρα για την Πάτρα».

Δεν υπάρχουν σχόλια: