ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Δευτέρα 31 Μαρτίου 2014

Κότεεεεεεες! Δύο Κακαλαμάνηδες και ένας Γιωργάκης έκαναν την διαφορά στην Βουλή για το Πολυνομοσχέδιο

Κοκόρια στη Βουλή φάνηκαν οι Κακλαμάνηδες και ο Γιωργάκης!


Κο-κο-κόοοοοο ακούστηκε από τον Πατρινό Αν. Λοβέρδο και τον Χρ. Αηδόνη ανεξάρτητους βουλευτές, εξαρτώμενους από την μάσα της έδρας

Παρά τα όσα περί αμφισβήτησης ακούστηκαν από τους δήθεν αντιδρώντες του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, για το Πολυνομοσχέδιο, τελικά αποδείχτηκαν κότες που περιμένουν στη σειρά για το ψάξιμο του αυγού από την νοικοκυρά! 

Αυτή την εξέλιξη την είχαν προμηνύσει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημ. Παπαδημούλης δημοσίως σε ραδιοφωνικό σταθμό προ ημερών, αλλά και το σύνολο των βουλευτών της αντιπολίτευσης, που γνωρίζουν ότι πια έχει γίνει κατανοητό πως σε κάθε τέτοια κομβική στιγμή οι… παλικαράδες του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ αρχίζουν να σκούζουν σαν τις κακοπαθημένες χήρες για να γράψει ο Τύπος και να ασχοληθεί μαζί τους η τηλεόραση και όταν έρθει της ψηφοφορίας κάθονται σαν τις κότες να τις βάλει δάκτυλο η σπιτονοικοκυρά και να ανιχνεύσει το αυγό τους!

Ωστόσο, την διαφορά απόψε έκαναν οι δύο Κακλαμάνηδες, Νίκος ο γιατρός της ΝΔ και Απόστολος του ΠΑΣΟΚ και πρόεδρος της Βουλής, όπως και το… παιδί της Μέρκελ, ο Γιωργάκης από την Αχαΐα.

Ο γιατρός Κακλαμάνης και υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων, υπέστη τα επίχειρα της ανταρσίας του στο Σαμαραίϊκο, που θέλησε να το περάσει α λα ΔΙΑΝΑ το ξεπάστρενα των γιατρών και το δηλητηρίασμα των φαρμακοποιών!

Ο έτερος ο Γιωργάκης της Πάτρας, θα έχει γούστο να τον διαγράψει ο Ευάγγελος Beni ζητώντας να ακολουθήσει μέλλον λαμπρό, ως ηγέτης ενός κόμματος που προσπαθεί να σωθεί από… Ελιά και πορτοκαλιά! Η οποία όμως ούτε το 5% δεν πιάνει σύμφωνα με τα φιλικά του Μέσα Μαζικής Αποχαύνωσης!

Επί του πρακτέου τώρα.

Με απώλειες από την κυβερνητική πλειοψηφία έγινε δεκτό κι αυτό το πολυνομοσχέδιο καθώς –όπως προαναφέρθηκε- σημειώθηκαν τρεις διαφοροποιήσεις με «ηχηρότερη» αυτήν του πρώην Γιωργάκη, πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου, που καταψήφισε το άρθρο 2 για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών. Τις οποίες να υπενθυμίσω ο ελληνικός λαός έχει πληρώσει από το 2008 με ανακεφαλαιοποιήσεις 240 δισεκ. ευρώ, εκ των οποίων μόνον από το 2010 μέχρι σήμερα έχει καταβάλει, μέσω των φόρων του, τουλάχιστον τα 45 δισεκ. ευρώ.

Ο γιατρός Ν. Κακλαμάνης διαγράφτηκε από την Ν.Δ. μετά την απόφασή του να ψηφίσει παρών στο άρθρο 1 για την εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ, με την οποία γίνεται προσπάθεια να μας πείσουν ότι πρέπει οι μισθοί και. Συντάξεις να φτάσουν σε όρια Μπαγκλαντές!

Κι ο πρώην πρόεδρος της Βουλής, Απ. Κακλαμάνης, διαφοροποιήθηκε ψηφίζοντας παρών στο άρθρο 2 για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών. Δηλαδή, κράτησε παρεμφερή στάση με αυτή του Γιωργάκη. 

Το άρθρο 1 (εργαλειοθήκη ΟΟΣΑ και μοίρασμα μερίσματος από το πρωτογενές πλεόνασμα) «πέρασε» με 152 ψήφους υπέρ, 135 κατά κι ένα παρών, ενώ το άρθρο 2 (ανακεφαλαιοποίηση τραπεζών) «πέρασε» με 151 ψήφους υπέρ, 136 κατά κι ένα παρών. Τα δύο άρθρα υπερψηφίστηκαν από την κοινοβουλευτική πλειοψηφία Ν.Δ. – ΠΑΣΟΚ κι από τους ανεξάρτητους βουλευτές Αν. Λοβέρδο και Χρ. Αηδόνη, ως κακάρισμα κο-κο-κόοοοοοοοοο.

Συνολικά ψήφισαν 288, ενώ από την ονομαστική ψηφοφορία που ζήτησε ο ΣΥΡΙΖΑ απουσίαζαν οι κυβερνητικοί βουλευτές Αν. Ψυχάρης (Ν.Δ.) κι Αν. Γκερέκου (ΠΑΣΟΚ), όπως κι οι βουλευτές της ΔΗΜ.ΑΡ., Β. Οικονόμου και Γρ. Ψαριανός, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γ. Μιχελογιαννάκης, κι ο ανεξάρτητος βουλευτής Χρ. Αλεξόπουλος. Απόντες ήταν κι οι πέντε προφυλακισμένοι χρυσαυγίτες βουλευτές, όπως κι ο προφυλακισμένος και διαγραμμένος από την Χ.Α. βουλευτής, Στ. Μπούκουρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: