ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τετάρτη 9 Μαΐου 2012

Πέντε όροι από τον Αλέξη Τσίπρα για προγραμματική συμφωνία

Δεν θα εγκαταλείψουμε την εντολή πριν ολοκληρώσουμε, λέει ο Αλέξης.


Ακύρωση Μνημονίου, έλεγχος Τραπεζών, απλή αναλογική, εργασιακά δικαιώματα, λογιστικός έλεγχος  του χρέους

 
«Τη δημιουργία επιτροπής λογιστικού ελέγχου, για διερεύνηση του επαχθούς χρέους, μορατόριουμ στην αποπληρωμή του δανείου και διεκδίκηση δίκαιης και βιώσιμης ευρωπαϊκής λύσης» είναι ο ένας από τους πέντε όρους που έθεσε δημόσια ο Αλ. Τσίπρας σε Α. Σαμαρά και Ευ. Βενιζέλο και στους υπόλοιπους αρχηγούς, στις συζητήσεις για σχηματισμό κυβέρνησης.

Αυτοί οι όροι έγιναν καταλύτης για γοργές εξελίξεις και αποσαφήνιση του πολιτικού τοπίου η ανάληψη της διερευνητικής εντολής για τον σχηματισμό κυβέρνησης από τον επικεφαλής της ριζοσπαστικής Αριστεράς Αλέξη Τσίπρα.
Χθες συναντήθηκε με τα κόμματα της Αριστεράς, εκτός του ΚΚΕ που αρνήθηκε (δεν υπάρχει λόγος για συνάντηση, ενημέρωσε τον Αλ. Τσίπρα εκπρόσωπος της Αλ. Παπαρήγα σε τηλεφωνική επικοινωνία). Στο μεταξύ σήμερα θα συναντηθεί με Αντ. Σαμαρά, Ευ. Βενιζέλο, Γ. Καμμένο, αλλά και με κοινωνικούς φορείς, ενώ οι Φ. Κουβέλης και  Λ. Κατσέλη παρότρυναν τον Αλ. Τσίπρα να προχωρήσει στην πρότασή του.
Τα παραπάνω έφεραν αναβρασμό στη Ν.Δ. για την «επόμενη μέρα», που την βρίσκει με μειωμένη κατά 50% της δύναμής της του 2009 και  ανάγκασε τον Αντ. Σαμαρά να εγκαταλείψει εντός εικοσιτετραώρου το πυροτέχνημα της «ανοχής» που είχε πετάξει  στην πρόταση πέντε σημείων που έθεσε ο Αλ. Τσίπρας και να θέσει σε προτεραιότητα τη δημιουργία «κεντροδεξιού ευρωπαϊκού μετώπου». Μετέωρος παραμένει ο Ευ. Βενιζέλος.
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, που, σε αντίθεση με τον Αντ. Σαμαρά, απέφυγε την ευθεία σύγκρουση με τον ΣΥΡΙΖΑ, επανέλαβε την γνωστή θέση του για «κυβέρνηση εθνικής ενότητας» με απαραίτητη προϋπόθεση την συμμετοχή του ΣΥΡΙΖΑ, για εφαρμογή του Μνημονίου και εξέταση των περιθωρίων επαναδιαπραγμάτευσης όρων του. Και αυτός, όπως ο Αντ. Σαμαράς, μίλησε για "όψιμη αλαζονεία", του Αλ. Τσίπρα, που τόλμησε να του πει ότι πρέπει να πάρει πίσω την υπογραφή του από το Μνημόνιο. Και να συμφωνήσει στους παρακάτω πέντε όρους για να αναστηλωθεί ο λαός. Ήτοι:

1. Άμεση ακύρωση εφαρμογής των μέτρων του Μνημονίου και ειδικότερα εκείνων για μειώσεις μισθών και συντάξεων που προγραμματίζονται για τους επόμενους μήνες.
2. Ακύρωση των νόμων που καταργούν τα εργασιακά δικαιώματα και τις συλλογικές συμβάσεις.
3. Καθιέρωση της απλής αναλογικής στον εκλογικό νόμο και κατάργηση του νόμου περί ευθύνης υπουργών.
4. Δημόσιος έλεγχος στο τραπεζικό σύστημα που έχει λάβει έως σήμερα 200 δισ. από την κυβέρνηση και άμεση δημοσιοποίηση της έκθεσης της Black Rock για την κατάσταση των τραπεζών.
5. Δημιουργία επιτροπής λογιστικού ελέγχου, διερεύνηση του επαχθούς χρέους, μορατόριουμ στην αποπληρωμή του και διεκδίκηση δίκαιης και βιώσιμης ευρωπαϊκής λύσης.



Αρχή φόρμας
Τέλος φόρμας
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: