ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα επειδή η Maicrosoft μας λογόκρινε και μπλόκαρε το μαιηλ gmosxos1@hotmaihl. com άνοιξε και ισχύει πλέον το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε .ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Πέμπτη 2 Ιουνίου 2016

Διαμαρτυρία της Τουρκίας προς γερμανία για Αρμενικό


Η Τουρκία ανακαλεί τον πρεσβευτή της στη Γερμανία λόγω αναγνώρισης της γενοκτονίας των Αρμενίων
Μετά την επιστροφή του Ερντογάν στην Τουρκία θα ακολουθήσουν διαβουλεύσεις γύρω από το επίμαχο ζήτημα.


Ανακαλεί τον πρεσβευτή της λόγω αναγνώρισης της γενοκτονίας των Αρμενίων - Μέρκελ προς Τουρκία: Και πάλι φίλοι...

Τον πρεσβευτή της στη Γερμανία ανακαλεί για διαβουλεύσεις η Τουρκία, μετά την απόφαση της γερμανικής βουλής που αναγνωρίζει τη γενοκτονία των Αρμενίων, ανακοίνωσε σήμερα ο Τούρκος πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλντιρίμ.

Σε ομιλία του στην Άγκυρα, ο Γιλντιρίμ δήλωσε πως ένα "ρατσιστικό αρμενικό λόμπι" ευθύνεται για την απόφαση της γερμανικής βουλής, για την οποία υποστήριξε πως ήταν εσφαλμένη.

Όπως αναφέρει η DW, η απόφαση αυτή επιβεβαιώθηκε και από τον Τούρκο πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε από την Κένυα, όπου πραγματοποιεί επίσκεψη, δήλωσε ότι μίλησε τηλεφωνικά με τον πρωθυπουργό Γιλντιρίμ, προσθέτοντας ότι μετά την επιστροφή του στην Τουρκία θα ακολουθήσουν διαβουλεύσεις γύρω από το επίμαχο ζήτημα.

Νωρίτερα, ο αναπληρωτής πρωθυπουργός της Τουρκίας Νουμάν Κουρτουλμούς, σχολιάζοντας νωρίτερα την απόφαση της γερμανικής βουλής, την χαρακτήρισε "ιστορικό λάθος".


Μέρκελ προς Τουρκία: Και πάλι φίλοι...


Η Γερμανία έχει ευρείες και ισχυρές σχέσεις με την Τουρκία παρά τις διαφορές σε ορισμένα θέματα, δήλωσε η καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ μετά την έγκριση του ψηφίσματος από τη γερμανική Βουλή για τη γενοκτονία των Αρμενίων και την ανάκληση του Τούρκου πρέσβη.
"Υπάρχουν πολλά που ενώνουν τη Γερμανία με την Τουρκία και ακόμη κι αν έχουμε διαφορετική άποψη για ένα θέμα, το εύρος των δεσμών μας, η φιλία μας, οι στρατηγικοί δεσμοί μας, είναι μεγάλοι", δήλωσε η Μέρκελ σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Γενικό Γραμματέα του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ.

Η Γερμανίδα καγκελάριος πρόσθεσε πως η Γερμανία υποστηρίζει τον διάλογο ανάμεσα στην Τουρκία και την Αρμενία και επιδιώκει να έχει καλές σχέσεις με την Άγκυρα.



"Χαστούκι" ΗΠΑ σε Τουρκία για το κίνημα του Γκιουλέν


"Το κίνημα του Γκιουλέν δεν χαρακτηρίζεται ως τρομοκρατική οργάνωση", δήλωσε ο εκπρόσωπος των ΗΠΑ, Τζον Κίρμπυ, μια άποψη που είναι αντίθετη με αυτήν που υιοθετήθηκε από την Τουρκία, κατά τη διάρκεια σύσκεψης του τουρκικού Εθνικού Συμβουλίου Ασφαλείας (MGK).

Όπως μεταδίδει η Hurriyet, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απάντησε στους δημοσιογράφους ότι "έχουμε λάβει υπόψιν μας τις αναφορές, και για περισσότερες πληροφορίες σε σχέση με τις αποφάσεις τους σας παραπέμπω στις τουρκικές αρχές".

Επίσης, δήλωσε πως το αν η Τουρκία θα κατηγορήσει ή όχι τις ΗΠΑ ότι υποστηρίζουν το κίνημα, "είναι καθαρά δική τους υπόθεση".

Ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης απέφυγε να σχολιάσει σε ερωτήσεις σχετικά με την αίτηση έκδοσης του Γκιουλέν στην Τουρκία.

Ο Φετουλάχ Γκιουλέν κατηγορείται επί σειρά ετών από το AKP και τον Ερντογάν, ότι δημιούργησε μια ισχυρή τρομοκρατική οργάνωση για να ανατρέψει την τουρκική κυβέρνηση. Τουρκικό δικαστήριο εξέδωσε ένταλμα σύλληψης του Γκιουλέν το 2014, ο οποίος είναι αυτοεξορισμένος στις ΗΠΑ από το 1999.

Δεν υπάρχουν σχόλια: