ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Δευτέρα 27 Ιουνίου 2016

Παταγώδης διάψευση των exit polls και στην Ισπανία

Με καταμετρημένο το 100% της ισπανικής επικρατείας το Λαϊκό Κόμμα (PP) παίρνει 33,03% και καταλαμβάνει 137 έδρες, είχε 123 έδρες και μένει χωρίς αυτοδυναμία. Εδώ τα αποτελέσματα στο 99,26% της ισπανικής επικρατείας.




Πρώτο το κόμμα του Ραχόι, αυξημένο κατά 14 έδρες, αλλά χωρίς αυτοδυναμία – Τρίτο αυτό των Unidos Podemos του Π. Ιγκλέσιας, που τα exit polls το έφερναν δεύτερο, να συγκροτεί κυβέρνηση με τους Σοσιαλιστές!
 
 

Παταγώδης διάψευση των  exit polls και στην Ισπανία, (μετά την Βρετανία) όπου μέχρι και την τελευταία στιγμή έφεραν το κόμμα του Π. Ιγκλέσιας Unidos Podemos, στην  δεύτερη θέση στο κοινοβούλιο των 350 εδρών, αφού ξεπερνούσαν τις 176 έδρες. Και έδιδαν την δυνατότητα σχηματισμού κυβέρνησης με τους σοσιαλιστές. 

Με την εξαγωγή των αποτελεσμάτων επικράτησε απογοήτευση στο στρατόπεδο των Unidos Podemos, αφού υπέστησαν πλήγμα από το Brexit της Βρετανίας, καθώς οι αντίπαλοί τους από την Δεξιά τους ενέπλεξαν ως δήθεν αντιευρωπαϊκούς συμμάχους των ευρωσκεπτικιστών. Αύξησαν μεν την δύναμή τους κατά 2 έδρες, απέχουν όμως από αυτό που περίμεναν. 

Προβληματισμός στην πλευρά του Ραχόι, που έρχεται πρώτη, κερδίζοντας παραπάνω 14 έδρες, αλλά  χάνει την αυτοδυναμία. Ωστόσο, το Λαϊκό Κόμμα μαζί με τους σοσιαλιστές, από τα κόμματα της αντιπολίτευσης, μπορεί να σχηματίσει κυβέρνηση. Παράλληλα η δύναμη των Ciudadanos Πολιτών μειώνεται κατά 8 έδρες.

Οι παρενέργειες της εν μέρει επιτυχίας του κόμματος της Δεξιάς στην Ισπανία σκόρπισαν συγκρατημένα χαμόγελα στους θιασώτες της Δεξιάς στην Ελλάδα, αφού αποφεύχθησαν τα χειρότερα και σκεπτικισμό στην Αριστερά, που ήλπιζε πολλά σε ευρωπαϊκό επίπεδο, από ενδεχόμενη νίκη των  Podemos.

Με καταμετρημένο το 100% της ισπανικής επικράτειας το Λαϊκό Κόμμα (PP) παίρνει 33,03% και καταλαμβάνει 137 έδρες, είχε 123 έδρες. Το Σοσιαλιστικό Κόμμα (PSOE) παίρνει 22,66% και 85 έδρες, είχε 90. Το Unidos Podemos παίρνει 21,10% και 71 έδρες, είχε 69. Και το Ciudadanos (Πολίτες) παίρνει 13,05%  και 32 έδρες, είχε 40.

Σύμφωνα με τα επίσημα αποτελέσματα του υπουργείου Εσωτερικών της Ισπανίας επί του συνόλου των ψήφων και εδρών, το Λαϊκό Κόμμα με 137 έδρες καταλαμβάνει την πρώτη θέση,  το Σοσιαλιστικό κόμμα με 85 έδρες την δεύτερη,  οι Unidos Podemos με 71 έδρες την τρίτη και οι Πολίτες με 32 έδρες την τέταρτη θέση. 

Στα μικρότερα κόμματα οι έδρες έχουν ως εξής:  ERC - CATSI 9 έδρες, CDC 8 έδρες, PNV 5 έδρες, EH BILDU 2 έδρες, CCA-PNC 1 έδρα.

Ιγλέσιας: Δεν πίστεψα ποτέ τις δημοσκοπήσεις

Ο Π. Ιγκλέσιας σχολιάζοντας το εκλογικό αποτέλεσμα αναγνώρισε ότι είναι απογοητευτικά τα αποτελέσματα σε σχέση με αυτό που έκαναν οι Unidos Podemos, ενώ εξέφρασε την ανησυχία του για την άνοδο της δεξιάς και τα μεγάλα ποσοστά της αποχής. 

Δήλωσε ότι παραμένει ανοικτός στο διάλογο με τα προοδευτικά και αριστερά κόμματα γιατί βλέπουν ότι δεν υπάρχει η απαραίτητη πλειοψηφία για να κυβερνήσει ο συντηρητικός συνασπισμός. Σημείωσε ότι δεν πίστεψαν ποτέ τις δημοσκοπήσεις καθώς ήταν βέβαιοι ότι ο αγώνας θα ήταν μακροχρόνιος. 

Τέλος, υπογράμμισε ότι έχει εμπιστοσύνη στη δουλειά που θα κάνουν το επόμενο διάστημα και ζήτησε από όλους να συνεχίσουν τον αγώνα, ενώ πολλές φορές εκθείασε την συμμαχία με την Ενωμένη Αριστερά. 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΗ: Εxit poll φέρνει δεύτερο το Podemos στην Ισπανία

Δεν υπάρχουν σχόλια: