ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Δευτέρα 27 Ιουνίου 2016

«Λεφτά υπάρχουν» στο Δήμο Πατρέων !

chrimatismos
Φωτογραφία αρχείου.

 

Και θα μοιραστούν για το νέο «σόου» με αφορμή το θαλάσσιο μέτωπο!

Κυριακόπουλος - ΑντιγραφήΤου Ηλία Κυριακόπουλου

Όπως σας είχαμε πει εχθές σε σχετικό ρεπορτάζ (δείτε εδώ), τα χρήματα των δημοτών του Δήμου Πατρέων, δεν πάνε ούτε στην καθαριότητα της πόλης, ούτε στη διόρθωση των άθλιων δρόμων της, ούτε στη σωστή συντήρηση των πλατειών της. Κι όλα αυτά εκ του αποτελέσματος.
Ο Δήμος Πατρέων, ή για να είμαστε πιο ακριβείς, η Δημοτική Αρχή Πελετίδη, συχνά πυκνά φροντίζει να λέει πως δεν έχει χρήματα το ταμείο. Δεν υπήρχε κανένας λόγος αμφιβολίας περί τούτου. Μέχρι την περίφημη «πορεία κατά της ανεργίας» που σπατάλησε περίπου 10.000 ευρώ για το επικοινωνιακό σόου της (δείτε εδώ το τότε αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του salos.gr). Αλλά και αυτό ακόμα, μπορούμε να το παραβλέψουμε ως κάτι το ατυχές από την πλευρά της Αρχής. Άλλωστε όλοι κάνουν λάθη.

Τι γίνεται όμως στην περίπτωση που αυτά τα «λαθάκια» -τυχαία; δεν νομίζω! 

Επαναλαμβάνονται και με τόσο προκλητικό τρόπο μάλιστα, όπως θα δείξουμε στη συνέχεια;

Τότε, ο πολίτης, ο δημότης, που πληρώνει αυτά τα «σόου» εξαγριώνεται, θυμώνει και αρχίζει να αναρωτιέται «μήπως τελικά ο Κώστας μας δουλεύει όλους ψιλό γαζί;».

Ας πάμε όμως στο προκείμενο:

Είναι γνωστές οι σκέψεις της Δημοτικής Αρχής Πελετίδη για το θαλάσσιο μέτωπο. Είναι γνωστές και από την πρώτη στιγμή οι κινήσεις που προτίθεται να κάνει, ώστε το «σόου» της να στεφθεί με την ανάλογη «κομματική» επιτυχία. (δείτε εδώ και εδώ και εδώ σχετικά)

«Ελεγχόμενα οφέλη από το σόου…»

PELETIDIS
Κώστας Πελετίδης
                     
 Για όλο αυτό το σόου, η Δημοτική Αρχή Πελετίδη, η Δημοτική Αρχή του ΚΚΕ όπως τονίζουν οι ίδιοι συνέχεια, προκειμένου να αποκτήσει όλα τα «ελεγχόμενα» οφέλη, προτίθεται να πληρώσει ακριβά και με το παραπάνω τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, ώστε να προβάλλουν το σόου της, όπως αυτή θέλει.

Την Τετάρτη, 29 Ιουνίου, το 18ο θέμα της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου έχει ως θέμα:
«Ψήφιση πίστωσης ποσού 22.500€ για την ενημέρωση των δημοτών μέσω των τοπικών ΜΜΕ σχετικά με την διεκδίκηση του θαλασσίου μετώπου (εισηγητής: κ. Δήμαρχος)».
Με άλλο έγγραφό της η Δημοτική Αρχή Πελετίδη, ο ίδιος ο Δήμαρχος, με αριθμό Πρωτοκόλλου  «62/2016» και ημερομηνία 23/6ου  ζητάει:

«ΠΡΟΣ
ΤΗΝ ΠΡΟΕΔΡΟ
ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ  


ΘΕΜΑ : Έγκριση  δαπάνης για την ενημέρωση των δημοτών μέσω των τοπικών ΜΜΕ σχετικά με το θαλάσσιο μέτωπο 

 Κυρία Πρόεδρε

Παρακαλούμε να εισηγηθείτε  στο Σώμα την ψήφιση πίστωσης συνολικού ποσού 22.500 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ) που θα βαρύνουν τον προϋπολογισμό του Δήμου Πατρέων  έτους 2016 και θα διατεθούν για τις ανάγκες της ενημέρωσης των δημοτών μέσω των τοπικών ΜΜΕ για τη διεκδίκηση του θαλάσσιου μετώπου.

Η καμπάνια θα περιλαμβάνει καταχωρήσεις στις εφημερίδες, ραδιοφωνικά – τηλεοπτικά σποτς, αναρτήσεις στα site της Πάτρας και εκτύπωση φυλλαδίων – αφισών. Η κατανομή της προϋπολογιζόμενης δαπάνης, ανά κατηγορία ΜΜΕ, έγινε βάση της ποσόστωσης που ορίζει το ΠΔ 261/97 (ΦΕΚ 186΄) για τη διαφάνεια στην διαφημιστική προβολή του Δημοσίου και του ευρύτερου  δημοσίου τομέα, ενώ για το συνολικό πρόγραμμα δημοσιότητας του Δήμου Πατρέων για το 2016, κατατέθηκε σχετική πρόταση στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης, όπως ορίζει ο νόμος και λάβαμε την έγκρισή της. 

Ειδικότερα το ποσό των 22.500 ευρώ θα κατανεμηθεί στους κωδικούς:

00-6463.00001 (ημερήσιες, εβδομαδιαίες εφημερίδες)      7.000 ευρώ
00-6463.00004 (Τηλεοπτικοί σταθμοί)                                 3.000 ευρώ
00-6463.00003  (Ραδιοφωνικοί σταθμοί)                             2.500 ευρώ
00-6463.0006    (site)                                                              2.500 ευρώ
00-6431.00003    (ενημερωτικά φυλλάδια)                          5.000  ευρώ
00-6463.00005   (Παραγωγή επικοινωνιακού υλικού)        2.500  ευρώ
                                                     
                                                          Ο  ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΑΤΡΕΩΝ
                                                                                            ΚΩΣΤΑΣ ΠΕΛΕΤΙΔΗΣ» 

«Συμπεράσματα από ένα σόου πριν καν αρχίσει…»

Όλα αυτά κυρίες και κύριοι αναγνώστες, πολίτες και δημότες Πατρέων είναι χρήματα τα οποία θα «χορηγήσει» ουσιαστικά η Δημοτική Αρχή του ΚΚΕ προς τα ΜΜΕ, ώστε να «παίξουν» το παιχνίδι της δίχως «παράπλευρες» απώλειες. Αυτό είναι το κλου της ιστορίας. 

Φυσικά και αναρωτιόμαστε, για ποιο λόγο να δοθούν χρήματα στα ΜΜΕ για ένα τέτοιο θέμα, αφού και τα Δελτία Τύπου που στέλνονται από το Γραφείο Τύπου του Δήμου, δημοσιεύονται από τα τοπικά Μέσα ενημέρωσης και μάλιστα δωρεάν!

Αναρωτιόμαστε επίσης, τι είδους φυλλάδια θα είναι αυτά που θα κοστίσουν στον πατραϊκό λαό 5.000 ευρώ! Σε πάπυρο θα εκτυπώσουν;

Αναρωτιόμαστε επίσης ποια θα είναι αυτή η ιδιαίτερη «παραγωγή επικοινωνιακού υλικού» αξίας 2.500 ευρώ!  

«Λεφτά υπάρχουν»

Για ένα «σόου» λοιπόν «Λεφτά Υπάρχουν» κύριε Πελετίδη, για τον καθαρισμό των πλατειών όμως δεν υπάρχουν. Ούτε για την Τράπεζα τροφίμων! Σωστά!

«Τι μας νοιάζει…»

Τι μας νοιάζει αν το Δασύλλιο για παράδειγμα μείνει μες στη βρώμα και τα ξερόχορτα και είναι φωλιά κινδύνου για πυρκαγιά! Τι μας νοιάζει αν οι λακκούβες στους δρόμους της Πάτρας είναι «σκοτώστρες» για τους οδηγούς! Τι μας νοιάζει αν το νερό από τις βλάβες και τις υδρορροές τρέχει «ποτάμι» στην πόλη και το Καλοκαίρι δεν έχουμε νερό να πιούμε! Τι μας νοιάζει…!
Έτσι είναι δυστυχώς! Βέβαια, θα φροντίσουν τα γνωστά κόκκινα «παπαγαλάκια» της εξουσίας και οι συν αυτώ ακόλουθοι και αυλικοί να βγάλουν το συμπέρασμά τους, ότι το κείμενο γράφει ένας «αντικομμουνιστής» και έτσι όλοι θα είμαστε ικανοποιημένοι! Άντε και στην καλύτερη, κάποιος «φωστήρας» θα ρίξει και καμιά απειλή μέσω Φέισμπουκ ότι θα μου κάνει μήνυση για να με συνετίσει ο Εισαγγελέας…
Τα υπόλοιπα συμπεράσματα δικά σας!

salos.gr   

Δεν υπάρχουν σχόλια: