ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Πέμπτη 30 Ιουνίου 2016

Μεταβολές στις σχολικές μονάδες Περιφέρειας Δ. Ελλάδας


Φωτογραφία αρχείου.

Προαγωγές, υποβιβασμοί, συγχωνεύσεις και καταργήσεις σχολείων στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας



«Αυτή την εποχή το εκπαιδευτικό ρεπορτάζ πρέπει να είναι πολύ πλούσιο και πολυσχιδές, με την έννοια ότι δεν έχουμε μόνο τις μεταβολές των σχολικών μονάδων, αλλά σιγά σιγά ανοίγει και ο κύκλος των μεταβολών, μεταθέσεις, αποσπάσεις εκπαιδευτικού προσωπικού» είπε χαρακτηριστικά ο Κώστας Γιαννόπουλος, περιφερειακός διευθυντής εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας, μιλώντας «Στο Κόκκινο Πάτρας 107,7».


«Έχουμε εδώ και μια δυο βδομάδες την απόφαση των μεταβολών των σχολικών μονάδων, από τα οποία προκύπτει ότι είχαμε πολύ ήπιες μεταβολές. Ιδρύσεις σχολείων δεν υπάρχουν στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας. Σε ότι αφορά τις προαγωγές έχουμε κάποιες, οι οποίες αφορούν την Αιτωλοακαρνανία και την Ηλεία. Σε ότι αφορά τα νηπιαγωγεία έχουμε προαγωγές και στην Πάτρα. Υποβιβασμούς, είχαμε μια πρόταση που είχε έρθει από τη Διεύθυνση της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης από τον προηγούμενο προϊστάμενο, μεγάλης έκτασης την οποία δεν υιοθετήσαμε».

 

Πιο συγκεκριμένα, οι μεταβολές έχουν ως εξής:
 
Ν. Ηλείας
Α/θμια εκπαίδευση:
ΕΙΔ. ΔΗΜ. ΣΧ. ΛΕΧΑΙΝΩΝ – ΠΡΟΑΓΩΓΗ

 
Ν. Αιτωλοακαρνανίας
Α/θμια εκπαίδευση:
1ο 6/Θ ΕΙΔ. ΔΗΜ. ΣΧ. ΑΓΡΙΝΙΟΥ - ΠΡΟΑΓΩΓΗ ΣΕ 7/ΘΕΣΙΟ
6/Θ ΕΙΔ. ΔΗΜ. ΣΧ. ΕΛΕΠΑΠ ΑΓΡΙΝΙΟΥ - ΠΡΟΑΓΩΓΗ ΣΕ 7/ΘΕΣΙΟ
4/Θ ΕΙΔ. ΔΗΜ. ΣΧ. ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ - ΠΡΟΑΓΩΓΗ ΣΕ 5/ΘΕΣΙΟ
ΕΙΔ. ΝΗΠ/ΓΕΙΟ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ - ΠΡΟΑΓΩΓΗ ΣΕ 2/ΘΕΣΙΟ

Β/θμια εκπαίδευση:
ΕΙΔ. ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΥ Γ/ΣΙΟΥ ΑΓΡΙΝΙΟΥ - ΙΔΡΥΣΗ Λ.Τ.

 
Ν. Αχαΐας
Α/θμια εκπαίδευση:
4/Θ ΕΙΔ ΔΗΜ. ΣΧ. ΕΚΠ/ΣΗΣ ΠΑΙΔΙΩΝ ΣΤΟ ΦΑΣΜΑ ΤΟΥ ΑΥΤΙΣΜΟΥ – ΠΡΟΑΓΩΓΗ ΣΕ 6/ΘΕΣΙΟ
4/Θ 1ο ΕΙΔ. ΔΗΜ. ΣΧ. ΑΙΓΙΟΥ – ΠΡΟΑΓΩΓΗ ΣΕ 6/ΘΕΣΙΟ
2/Θ ΕΙΔ. ΔΗΜ. ΣΧ. ΤΥΦΛΩΝ – ΥΠΟΒΙΒΑΣΜΟΣ  

Β/θμια εκπαίδευση:
ΕΕΕΕΚ ΑΧΑΪΑΣ - ΧΕΙΡΙΣΤΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ – ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΝΕΑΣ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑΣ ΣΤΟ ΕΕΕΕΚ ΑΧΑΪΑΣ
ΕΕΕΕΚ ΑΧΑΪΑΣ - ΑΓΓΕΙΟΠΛΑΣΤΙΚΗΣ – ΚΕΡΑΜΙΚΗΣ - ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΝΕΑΣ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑΣ ΣΤΟ ΕΕΕΕΚ ΑΧΑΪΑΣ

 

Ο κ. Γιαννόπουλος πρόσθεσε, «συγχωνεύσεις δεν είχαμε στην Αχαΐα, παρά μόνο στην Αιτωλοακαρνανία και πάλι προς όφελος γιατί είχαμε δύο μικρά δημοτικά σχολεία, τα οποία τα κάναμε ένα τετραθέσιο. Καταλαβαίνετε ότι ως τετραθέσιο σχολείο, αποκτά πολύ καλύτερα ποιοτικά χαρακτηριστικά, από αυτά που είχαν ως μονοθέσια. Επίσης είχαμε συγχώνευση κάποιων νηπιαγωγείων στην Αιτωλοακαρνανία, τα οποία από μονοθέσια έγιναν ένα τριθέσιο.
Επίσης είχαμε την κατάργηση στην Αιτωλοακαρνανία και την Ηλεία κάποιων δημοτικών σχολείων, αλλά προσέξτε μιλάμε για το δημοτικό σχολείο Ζαχάρως για παράδειγμα, τα οποία δεν λειτούργησαν ποτέ.

Βλέπουμε ότι τα στοιχεία είναι ενθαρρυντικά και στο ολοήμερο. 


Ο διευθυντής της α/θμιας εκπαίδευσης της Ηλείας, με βεβαιώνει εγγράφως ότι φέτος για πρώτη φορά, όλα τα προνήπια που πήγαν να εγγραφούν στα νηπιαγωγεία, εγράφησαν όλα. Έχουμε επίσης πολύ υψηλά ποσοστά και στην Αχαΐα και στην Αιτωλοακαρνανία».
Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι επίκεινται θετικές αλλαγές και στα ειδικά σχολεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: