Προφητικό σκίτσο του Κώστα Μητρόπουλου, που δημοσιεύτηκε πέρυσι το καλοκαίρι στην εφημερίδα Τα ΝΕΑ, μεσούσης της προεκλογικής εκστρατείας, υπό την σκιά της Συμφωνίας, όταν ακόμη οι Λαφαζάνης και Κωνσταντοπούλου διήγαγαν τον μήνα του μέλιτος, επιδιώκοντας να "θάψουν" τον Αλ. Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ!
Συγκρότηση 111μελούς Πολιτικού Συμβουλίου στη ΛΑΕ, μετά την Α΄ Πανελλαδική Ιδρυτική Συνδιάσκεψη, στην οποία το Ρεύμα του Λαφαζάνη πήρε πλειοψηφία και... καπέλωσε τους υπόλοιπους!

Από την προσωπική σελίδα του στο fb, ο Κώστας Παπαδάκης, από την Αχαΐα, έχει απορία που η Ζωή Κωνσταντοπούλου δεν μιλά συγκεκριμένα  για την Αριστερά. Πάντως πληροφορίες του Istologiou G. Mosxou, που «ξετρύπωσε» κάποια από τα πρωτεύοντα μέλη του υπό συγκρότηση φορέα, στο νομό Αχαΐας, φέρουν να εξελίσσονται πρωτοβουλίες, που σε εύλογο χρόνο -να κάνει και τα μπάνια του ο λαός, λέγουν- θα ολοκληρώσουν τον κατάλογο των ιδρυτικών μελών. 
Και μέσα σε αυτόν περίοπτη θέση θα καταλαμβάνουν πρόσωπα που πρωταγωνίστηκαν στην συγκρότηση της ΛΑΕ και πια βάζουν πλώρη για «Πλεύση Ελευθερίας»! 
Με τα νέα δεδομένα και τον διαγκωνισμό για την επικράτηση, στο χώρο της Ζωής, αλλά και αυτόν του Λαφαζάνη «μάτια δεν έχουν να ιδωθούν», ιδιαίτερα στην ΛΑΕ, που προσδοκούσαν να τους δώσει πόντους η Κωνσταντοπούλου!
Το εάν θα ευοδωθεί το σχήμα και κατά πόσο θα έχει στέραιες βάσεις, μένει να το δούμε. Πάντως, εκ των πραγμάτων, το εγχείρημα δεν μπορεί να μην είναι πολυσυλλεκτικό.  Και όπως ελπίζουν από το χώρο αυτό, σύμμαχός τους θα είναι η καθιέρωση της απλής αναλογικής, με όποια μορφή και εάν θεσμοθετηθεί. 
Να τι γράφει ο Κώστας Παπαδάκης:

Ερώτηση στον επίσημο εκπρόσωπο της Πλεύσης στον νομό: Γιατί η Ζωή δεν μιλάει καθόλου για αριστερά!
Απάντηση: Μα γιατί απευθύνεται σε ένα ευρύ κοινό!
Απάντηση από το διπλανό τραπέζι: Ναι στους φασίστες!
ΛΑΕ: Συγκρότηση 111μελούς Πολιτικού Συμβουλίου
Από την άλλη πλευρά στις 27-6-2016, στη ΛΑΕ, προχώρησαν ένα βήμα ακόμη, με την  συγκρότηση 111μελούς Πολιτικού Συμβουλίου στην Α΄ Πανελλαδική Ιδρυτική Συνδιάσκεψη, κατά την οποία οι σχηματισμοί που συμμετείχαν συγκρότησαν «μετωπικό φορέα της σύγχρονης Ριζοσπαστικής Αριστεράς» με στόχο την «ανατροπή του μνημονιακού καθεστώτος, στη βάση ενός ριζοσπαστικού, προοδευτικού προγράμματος».
Στο όργανο αυτό:
Πρώτη δύναμη, αναδείχθηκε το «Ανοικτό Ψηφοδέλτιο» πρώην Αριστερό Ρεύμα, με 55,9% και 62 έδρες, (Λαφαζάνης, Χουντής, Στρατούλης κλπ). Και... καπέλωσε τους υπόλοιπους!
Δεύτερη δύναμη, αναδείχθηκε η «Ριζοσπαστική Επανίδρυση» ΑΡΑΝ, Παρέμβαση, ΑΡΚ, Ανένταχτοι με 19,82 και 22 έδρες (Σωτήρης, Τζήμας, Γαλάνης κλπ).
Τρίτη δύναμη, αναδείχθηκε το «Κόκκινο Δίκτυο» με 12,78% και 14 έδρες (Νταβανέλλος, Ψαρέας, Κοσμάς κλπ).
 
Τέταρτη δύναμη, αναδείχθηκε η «Αριστερή Αντικαπιταλιστική Συσπείρωση» με 6,34% και 7 έδρες (Σαραφιανός, Τσίσχλη κλπ).
Πέμπτη δύναμη, αναδείχθηκε η «Εργατική Απάντηση» με 1,78% και 2 έδρες.
Έκτη δύναμη, αναδείχθηκε η «Κομμουνιστική Τάση» με 2 έδρες.
Έβδομη δύναμη,  αναδείχθηκε η «Κομμουνιστική Ανανέωση» με 1,29% κια 1 έδρα και
Όγδοη δύναμη αναδείχθηκε η Λίστα «Με άλλα ρούχα» με 1 έδρα.
Οι τάσεις «Ανοικτό Ενιαίο Ψηφοδέλτιο Ανένταχτων σε τάσεις» και «Ανοιχτή Πρωτοβουλία» δεν εξέλεξαν έδρες.