ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τετάρτη 29 Ιουνίου 2016

Κοψοχολιάστηκαν οι συνταξιούχοι που πήγαν στα ΑΤΜ


Ο εν λόγω προσήλθε σήμερα στο ΑΤΜ για να παραλάβει τη σύνταξή του με... επαναστατική διάθεση και φορώντας... ΑΛΕΞΗ-σφαιρο γιλέκο!



Έλαβαν μειωμένη σύνταξη κατά το ποσόν της επικουρικής, την οποία όμως από τούδε θα λαμβάνουν χωριστά κάθε δεύτερη εργάσιμη ημέρα του μήνα


Τελικά ο Γ. Κατρούγκαλος, θέλαμε δεν θέλαμε μας πέρασε χθες και σήμερα από τη λαχτάρα της αφαίρεσης της επικουρικής σύνταξης! Όσοι πήγαν στο ΑΤΜ να την πάρουν διαπίστωσαν πως έλειπε ποσό που ποίκιλλε από 150 έως και 250 ευρώ.
Κι απάνω στην ταραχή τους ποιον να ερωτούσαν;
Εκείνο που πρωτοήρθε στη σκέψη ήταν αυτό που επί μήνες διατυμπάνιζαν τα βοθροκάναλα της έγκυρης σκουπιδοενημέρωσης: Πάει μας την έφαγε τη σύνταξη ο Τσίπρας.
-Να που τα λέγανε τα κανάλια και βγήκαν αληθινά.
-Ναι δεν ήσαν μόνο τα κανάλια. Το έλεγαν και τα κόμματα. Η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ, το ΚΚΕ. Όλα τα κόμματα. Εκτός από τον ΣΥΡΙΖΑ!
-Καλά, αυτός είναι του Τσίπρα!
Διάλογος ο παραπάνω, από απόλυτα ενημερωμένους πολίτες, μέσω τηλεοπτικών εκπομπών, τύπου Μούλα, Ρούλα, Μέγκα, Σέγκα, Ντερμπεντέρη και γενικά από σοβαρές πηγές!
Τελικά τις έχει συμβεί;    
Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Υπουργείου, τη Δευτέρα θα πληρωθούν οι επικουρικές συντάξεις από το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, καθώς μπαίνει σε εφαρμογή από αυτό το μήνα το νέο σύστημα πληρωμής, που ορίστηκε με απόφαση του υπουργού Εργασίας Γιώργου Κατρούγκαλου.
Και γιατί φθάσαμε έως εδώ; Μία άποψη είναι ότι αυτό αποτελεί απάντηση στην προπαγάνδα της αντιπολίτευσης ότι θα περικοπεί η κύρια σύνταξη. Και στην κυβέρνηση επικράτησε η άποψη, να βρεθεί τρόπος, που θα καταδεικνύει ότι το ποσόν που λαμβάνει κάθε συνταξιούχος αποτελεί σύνολο δύο συντάξεων. Της κυρίας για την οποία στις διαπραγματεύσεις με τους θεσμούς υπήρξε συμφωνία να μην περικοπεί και της επικουρικής, όπου θα υπάρξει περικοπή κατά 10 έως 15%.
Έτσι εκδόθηκε ο  νόμος 4387/2016 και της υπ’ αριθ. οικ.27677/1541/17-6-2016 Απόφασης του υπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, όπου κατ’ εφαρμογή των διατάξεων του, ορίστηκε ως ημερομηνία καταβολής των επικουρικών συντάξεων η δεύτερη εργάσιμη ημέρα κάθε μήνα, αρχής γενομένης με τις συντάξεις του μηνός Ιουλίου 2016.
Για την περίπτωση της σύνταξης του Ιουλίου, δηλαδή, η 4η του μηνός.
Και σύμφωνα με την επίσημη δικαιολογία, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, «η σταδιακή ένταξη Ταμείων, Τομέων, Κλάδων και Λογαριασμών στο ΕΤΕΑ είχε οδηγήσει στην ύπαρξη τριών διαφορετικών ημερομηνιών καταβολής συντάξεων, με αποτέλεσμα επιπλέον διοικητική επιβάρυνση. Άλλωστε, το σύνολο των εισπράξεων του ΕΤΕΑ γίνεται τις τελευταίες εργάσιμες ημέρες του μήνα». «Τούτο προκαλούσε λειτουργικό πρόβλημα κατά την κατανομή», όπως επισημαίνεται σε ανακοίνωση του Υπουργείου.
Επιπλέον, ανακοινώθηκε ότι θα υπάρξει ειδική πρόβλεψη, ώστε οι ρυθμισμένες οφειλές συνταξιούχων να μην θεωρούνται ληξιπρόθεσμες ως την 2η εργάσιμη ημέρα του μήνα, οπότε θα γίνεται η καταβολή των επικουρικών συντάξεων.
Ωστόσο δεν παύει να υφίσταται το γεγονός πως καρδιοχτύπησαν αρκετοί. Γι αυτό ίσως τα βοθροκάναλα έσπευσαν να μας... καθησυχάσουν!  

Δεν υπάρχουν σχόλια: