ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τρίτη 28 Ιουνίου 2016

Ο Γ. Γκόβας «Στο Κόκκινο» για τη διοίκηση της ΔΕΥΑΠ


Με αφορμή τη συνεδρίαση της προηγούμενης Παρασκευής του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΠ, ο εκπρόσωπος της παράταξης ΡΑΠ (Ριζοσπαστική Αυτοδιοικητική Πρόταση) στο συμβούλιο, Γιάννης Γκόβας, μίλησε «Στο Κόκκινο Πάτρας 107,7». 


Όπως είπε χαρακτηριστικά και μεταξύ άλλων, ο κ. Γκόβας, «στη συνεδρίαση της προηγούμενης Παρασκευής για την οποία μας είχαν προενημερώσει ότι θα γίνει μια ενημέρωση για όλα τα θέματα της ΔΕΥΑΠ και ότι θα υπάρχει μια εισήγηση. Αναρωτηθήκαμε τι νόημα θα έχει αυτό και γιατί γίνεται αυτή η κουβέντα όταν τα προβλήματα είναι γνωστά.

Προφανώς αποδείχτηκε και από την ίδια την κουβέντα ότι η ανυπαρξία διαχείρισης, διοίκησης σ’ αυτή τη δημοτική δραστηριότητα, στην μεγαλύτερη επιχείρηση του Δήμου, πετάνε τη μπάλα στην εξέδρα, γιατί δεν έχουν τη δυνατότητα να αντιμετωπίσουν μια σειρά από ζητήματα.

Κατά δικιά τους ομολογία, το 60% του νερού που καταναλώνεται είναι ατιμολόγητο, που σημαίνει ή κάπου χάνεται ή δεν τιμολογείται.

Ταυτόχρονα αποστρέφονται τα θέματα που άπτονται της διαχείρισης και της δημιουργίας ενός φορέα που θα αναλάβει την ευθύνη του φράγματος Πείρου – Παραπείρου, το οποίο μένει να ολοκληρωθεί. Τους είπαμε όλοι ότι δεν μπορεί να αφεθεί το φράγμα στην τύχη του.

Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε ως χώρα είναι συγκεκριμένα. Αν το έργο αύριο το πρωί ολοκληρωθεί, κινδυνεύει να περάσει στο υπερταμείο. Αν δεν τρέξουν οι όμοροι δήμοι να δημιουργήσουν έναν διαδημοτικό φορέα με τη συμμετοχή αν θέλετε κι άλλων (πχ της Αποκεντρωμένης Διοίκησης) για να αντιμετωπιστεί το θέμα του νερού, τότε κινδυνεύει ένα έργο ή να μείνει γιαπί ή να δοθεί. Και τότε ας κάθονται οι κύριοι της διοίκησης του Πελετίδη, του Δήμου να βγάζουν προκηρύξεις και να λένε «να ιδιωτικοποιήθηκε» και να επιβεβαιώνονται, αλλά με τραγικές συνέπειες.

Γιατί ακριβώς αυτοί δεν θα ‘χουν κάνει τίποτα. Δεν μπορεί το νερό της πόλης να εξαρτάται από 97 γεωτρήσεις, μεταξύ αυτών και παραχώρηση ιδιωτικών γεωτρήσεων, για τις οποίες ρωτήσαμε με ποιο τρόπο έχουν γίνει αυτές οι παραχωρήσεις. Όταν δεν ξεκαθαρίζονται αυτά, ο καθένας μπορεί να σκέφτεται ότι θέλει.

Υπάρχουν περιοχές που δεν υπάρχουν υδρόμετρα. Υπάρχει μια προσπάθεια να μπουν παντού υδρόμετρα.

Ταυτόχρονα δεν απαντούν σε οχλήσεις μας για συγκεκριμένες επιχειρήσεις, για επιχείρηση που δραστηριοποιείται σε χώρο του Δήμου, αν βγαίνει λογαριασμός, πόσο είναι το κόστος, αν οφείλει, πόσα οφείλει κι αν υπάρχει λογαριασμός και σε ποιανού το όνομα είναι.

Από την πρώτη μέρα που συμμετείχα στο ΔΣ, ζήτησα μια λίστα με τους οφειλέτες. Έδωσαν μια λίστα, την οποία αν αναγνώσει κάποιος θα καταλάβει ότι είναι επικοινωνιακού χαρακτήρα. Δηλαδή ενώ αναφέρει περίπου 22 ονομαστικά είτε επιχειρήσεις, είτε δημόσιους φορείς, οι περισσότερες από αυτές είναι σε διαδικασία ρύθμισης. Δεν μας λένε τίποτα όμως για τα 8.500.000 εκ. ευρώ ληξιπρόθεσμες οφειλές. 

Παρόλα αυτά εμείς φορολογούμαστε για όλα. Πληρώσαμε 700.000 πέρσι, φέτος γύρω στο 1.000.000, τους είπαμε διαθέστε αυτά τα χρήματα για να γίνουν έγκαιρα έργα και εξακολουθούν να καταγγέλλουν ότι υπάρχει φορολόγηση σαν τις ιδιωτικές επιχειρήσεις. Κι όταν τους έχουμε πει από την πρώτη μέρα, όλη η αντιπολίτευση, «φτιάξτε ένα πλάνο, να μπούμε μπροστά να διεκδικήσουμε και την αλλαγή του τρόπου φορολόγησης, να δούμε τα ζητήματα των αντλιών και του βιολογικού». Δεν μπορεί να είναι μόνο καταγγελτικό.  

Η ΔΕΥΑΠ έβγαλε 3 εκ κέρδος πέρσι. Η Δημοτική αρχή καταγγέλλει και δεν αντιμετωπίζει ζητήματα.
Επειδή δεν μπορούν να διοικήσουν, δεν μπορούν μόνο να καταγγέλλουν χωρίς να παίρνουν θέση σε τίποτα, πετάνε τη μπάλα στην εξέδρα με επικοινωνιακού χαρακτήρα συμπεριφορές.

Δεν υπάρχουν σχόλια: